Annonce
Vejen

Stafet For Livet i Vejen er for alle

Stafet for Livet Vejen afvikles i weekenden 26.-27. august på atletiskstadion bag ved Vejen Idrætscenter med åbningsceremoni lørdag den 26. kl. 10. Stafet for Livet er for alle - osse hvis man vil have sin sut og ballon med. Foto: Leif Christensen

Den 26.-27. august løber Stafet For Livet Vejen af staben for 8. år i træk. Et døgns stafet med formålet at samle penge ind til kampen mod kræft.

Vejen: Stafet For Livet Vejen er for alle, der vil have en hyggelig dag og samtidig støtte det gode formål. De fleste kender en, som har eller har haft kræft inde på livet - faktisk rammes hver 3. dansker af sygdommen.

Uanset om man deltager på et af de ca. 50 hold, som løber og går i et døgn, eller om man ønsker at støtte stafetten ved at møde op, er hele familien meget velkomne.

Der er underholdning og aktiviteter for alle aldre på pladsen lørdag fra kl. 10. Samtidig er der mange muligheder for at støtte Stafet For Livet Vejen.

Lørdag den 26. august kl. 9.30 spiller Vejen Garden på pladsen. Kl. 10 starter åbningsceremonien, hvor fighter Alice Skovgaard Wilhelmsen holder åbningstalen. Herefter går Vejen Garden sammen med fighterne (nuværende og tidligere kræftramte) den første runde på stadion og starter stafetten.

Det meste af lørdagen, vil en række musikere, bands og orkestre spille og synge - alt fra pop, blues og swing til ballader. Fyhnen Sisters vil optræde på scenen kl. 21.15.

I oplysningsteltet er mulighed for at købe forskellige behandlinger: Zoneterapi, massage, fodbad, akupunktur og måling af blodtryk. Eller du kan træde på vægten og få målt din krops alder. Samtidig er der en række stande, hvor du kan få oplysninger om forskellige kræftformer, forebyggelse, parykker, brystproteser, proteinberiget mad til kræftpatienter, møde Kræftens Bekæmpelse og meget andet.

Annonce
En vigtig del af Stafet for Livet Vejen er lysceremonien om aftenen, hvor man mindes dem, der ikke længere er. Foto: Leif Christensen

Lysceremoni

Kl. ca. 22 er der lysceremoni, hvor de mange lysposer, der er solgt, sættes op med lys i. Her holdes der tale ved Gitte Langkilde, fighter, Vejens stafetsang synges og man mindes dem, der ikke er her mere. Efter lysceremonien starter midnatsbanko i teltet, hvor man kan vinde en række præmier.

Der er mulighed for at møde op på dagen og betale for at gå eller løbe med i stafetten - 100 kroner pr. voksen og 50 kroner pr. barn.

Ønsker man at deltage på et af holdene, er f.eks. "Støt Brysterne" et åbent hold, som Rita Fredslund fra Lady Lingeri står bag.

"Stafet For Livet er et fantastisk døgn, som virkelig rører dem, der deltager. Stemningen er helt speciel og vi håber, at mange vil vælge at besøge os den 26. august og få en god oplevelse, siger formand for styregruppen Dina Stubbe, i en pressemeddelelse fra gruppen bag Stafet For Livet Vejen. /exp

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fortsæt nu endelig bare det gode arbejde

Det har siden september kostet et velfortjent klip i kørekortet, hvis politiet opdager, at du roder med din mobiltelefon, mens du kører bil. 6814 bilister har følt konsekvensen af den strammede lovgivning. Det er mange, men det er ikke en eneste for mange. Tvært imod. Det var på høje tid, at konsekvensen for åbenlyst uopmærksom adfærd i trafikken blev takseret hårdere. Politiet anslår, at op mod 30-35 procent af uheld og ulykker i trafikken skyldes uopmærksomhed. Mennesker kommer alvorligt til skade. Nogen kære dør. Fordi andre mener, at det er nødvendigt at læse en sms, kigge på Facebook, skrive en besked i Messenger, lede efter musik på Spotify. Mens bilen tordner afsted gennem landskabet. Det tager ikke meget mere end fire sekunder at læse en sms og besvare med et thumbs up, en smiley eller et hjerte. Mange af os har gjort det. Men fire sekunder er knap 60 meter hen ad vejen ved skolen. Det er knap 90 meter på landevejen. Og næsten 125 meter på motorvejen, hvor fartbegrænsningen er 110 kilometer i timen. I blinde. Det er livsfarligt, og selvfølgelig skal den slags ligegyldighed med andres liv og helbred koste noget mærkbart. Leder af færdselspolitiet ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Knud Reinholdt, havde forventet, at flere ville lade mobilen ligge, da klippereglen trådte i kraft i september. Det forventede han med afsæt i erfaringer, fra dengang hastighedsforseelser begyndte at koste klip. Sådan er det desværre ikke gået. Der er ikke noget i antallet af klip, der tyder på bedring. Der er ikke noget i færdselspolitiets oplevelser, der tyder på det. I virkeligheden er det nok ikke så overraskende. Vi - og det vi gælder altså næsten os alle - har fået et helt utroligt tæt forhold til vores mobiltelefoner, og vi sætter den over venner, familie, koner og børn i masser af sociale sammenhænge. Der er det dog ikke strafbart, blot tankevækkende. I trafikken derimod skal vi ikke acceptere det. Det tog tid med alkohol og det at føre bil, men det blev dog med tiden totalt uacceptabelt. Vi må samme vej med mobilen, og vejen går over en række klippede kørekort. Klø på, kære politi. Vi trænger tydeligvis til kollektiv opdragelse, og den må være lidt hårdhændet. Hver og en af dem I klipper har fortjent det.

Annonce