Annonce
Esbjerg

Stafet for Livet Ribe indsamlede rekordbeløb

Rigtigt mange børn deltog ved Årets Stafet for Livet i Ribe, hvor der blev samlet rekordmange penge ind til Kræftens Bekæmpelse. Her er det tre unge, der gik for Team Cecilie, som har været med ved stafetten i alle de tre år, det har fundet sted i Ribe. Foto: André Thorup

Ribe: Det var en glad formand for Stafet for Livet i Ribe, Morten Topholm, der efter weekendens flotte begivenhed kunne konstatere, at der i 2019-udgaven var samlet hele 290.000 kr. ind til Kræftens Bekæmpelse.

Det indsamlede beløb er det største, der er samlet ind i de år, stafetten har været i Ribe.

Første gang blev der indsamlet 288.000 kr., anden gang 206.000 kr. og i år satte de 673 deltagere så en ny rekord.

Der blev ialt gået 20.743 runder, hvilket svarer til 8.297 kilometer, og Morten Topholm forklarer, at Stafet for Livet i Ribe gentages i 2020, hvordan datoen vil være 12.-13. september.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kan vi i det mindste få ærlig kommunikation?

Det lover simpelt hen ikke godt for regeringens troværdighed. I ni ministerier har man skiftet kommunikationschef efter valget. I syv tilfælde er der blevet ansat en kommunikationschef, der træder ind ad døren med et cv præget af tætte personlige eller politiske relationer til den socialdemokratiske minister, der netop har sat sig til rette i ministerkontoret. Der er tale om tidligere personlige rådgivere, valgkoordinatorer og politisk frivillige i valgkampe. Det er dog et tilfælde, insisterer regeringen. Et helt ufatteligt tilfælde, fristes man til at tilføje. Alt er gået rigtigt til. De bedste er valgt, i hvert eneste tilfælde. Og ministrene har overhovedet ikke blandet sig. Hedder det sig. I Danmark er embedsmandskorpset ikke politisk udpegede. Der er godt nok en tendens til, at politikere omgiver sig med flere og flere rådgivere, men kommunikationschefer i ministerier er ikke rådgivere. De er embedsmænd, de arbejder for staten og dermed for borgerne. De får løn af statskassen. De er ikke socialdemokrater eller noget andet - de er upolitiske. Det er derfor, at ansættelserne af de syv kommunikationschefer stikker sådan ud. Det er derfor oppositionen - ført an af Ole Birk Olesen, Liberal Alliance, i en stadig mere og mere kontant retorik insisterer på at få svar fra ministrene på spørgsmålet: Er alt gået rigtigt til? Man forstår den stigende irritation, som bortforklaringerne fortsætter. Det er en dybt beklagelig udvikling. Det er muligt, at politikere har brug for mere og mere politisk rådgivning, og derfor har behov for politiske rådgivere. I så fald er det rådgivere, de skal ansætte, og det skal selvfølgelig ske transparent for alverden. Stå ved det, tag det efterfølgende politiske slagsmål i Folketinget, for ærligt talt vil det være en kamp, der er til at klare. Uanset hvad der siges lige nu på tværs af folketingssalen, vil den næste regering formentlig ansætte endnu flere politiske rådgivere, end denne har gjort. Sådan er trenden. Men vær dog ærlig. Drop skuespillet. Hellere politisk udvalgte kommunikationschefer end fordækte udnævnelser, der skaber tvivl om afsenderen på de budskaber, som vil komme ud af samtlige ministerier de kommende år.

Annonce