Annonce
Esbjerg

Stafet for Livet Ribe indsamlede rekordbeløb

Rigtigt mange børn deltog ved Årets Stafet for Livet i Ribe, hvor der blev samlet rekordmange penge ind til Kræftens Bekæmpelse. Her er det tre unge, der gik for Team Cecilie, som har været med ved stafetten i alle de tre år, det har fundet sted i Ribe. Foto: André Thorup

Ribe: Det var en glad formand for Stafet for Livet i Ribe, Morten Topholm, der efter weekendens flotte begivenhed kunne konstatere, at der i 2019-udgaven var samlet hele 290.000 kr. ind til Kræftens Bekæmpelse.

Det indsamlede beløb er det største, der er samlet ind i de år, stafetten har været i Ribe.

Første gang blev der indsamlet 288.000 kr., anden gang 206.000 kr. og i år satte de 673 deltagere så en ny rekord.

Der blev ialt gået 20.743 runder, hvilket svarer til 8.297 kilometer, og Morten Topholm forklarer, at Stafet for Livet i Ribe gentages i 2020, hvordan datoen vil være 12.-13. september.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Vej spærret: Store mængder regn giver problemer i Kolding

Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Esbjerg

Video: Molboarbejde med massive vandmasser: Bilka-kryds oversvømmet da store regnmængder blev pumpet i ring

Annonce