Annonce
Haderslev

Stafet for Livet time for time: JydskeVestkysten er flyttet i Damparken

Fotograf Jacob Schultz og journalist Connie Bøgwad Schmidt er på plads i Damparken i Haderslev...
Om få øjeblikke går det løs med den 7. Stafet for Livet i Damparken. JydskeVestkysten har etableret redaktion i Damparken, hvor over 6000 mennesker har meldt sig for at rejse flest mulige penge til Stafet for Livet.

Brødtekst

12-13 Åbning og fighterrunde

Foto: Jacob schultz

Vejret smiler til Stafet for Livet, og det mærkes på stemningen i Damparken. Klokken 12 præcis bød JydskeVestkystens chefredaktør, Mads Sandemann, som også er en del af styregruppen bag Stafet for Livet i Haderslev, velkommen til Stafet for Livet i Damparken, den 7. af sin slags.

Kort forinden havde Maria Montell tyvstartet årets stafet med en lille koncert. Åbningstalen var i år lagt i hænderne på håndboldspilleren Daniel Svensson, der to gange har været ramt af kræft. Han leverede en åbne tale, der gik lige i hjertet på de fleste.

13-14 Fightermiddag

Foto. Jacob schultz

Stafettens æresgæster, fighterne, det vil sige mennesker der har været ramt eller pt. er ramt af kræft, blev efter den bevægende fighterrunde inviteret på middag i fighterteltet.

14-15 Der luntes og løbes

Foto: Jacob schultz

Stafetten er for alvor i gang, der luntes og løbes omkring dammen, hvor de mange hold har fundet på aktiviteter. Dambåden tuttede også, da den for anden gang i eftermiddag nåede inderdammen.

15-16 Musik skal der til

Foto: Jacob schultz

Mens der løbes omkring dammen spiller bandet CountryBute på Store Scene. Stemningen er i top. Blandt deltagerne kan man også møde en udgave af Egon, Benny og Keld".

16-17 Bryllup på sidelinjen

Foto: Lars Fahrendorff

Mens Mette Tornehave Meins blev overrasket med en surprisefest i anledningen af hendes 50 år fødselsdag, var der en kvinde der blev overrasket på Hotel Norden. En 40 års fødselsdag endte med et surprise udendørsbryllup, som fik en masse stafetdeltagere som tilskuere.

17-18 En hilsen udefra

Foto: Connie Bøgwad Schmidt

For to år siden deltog belgierne Philippe Fivé i Stafet for Livet i Damparken. Da han kom hjem bad han fighter-forkvinden Joan Krongaard sende en gul fighter T-shirt, hvilket hun gjorde. Til gengæld sendte han et eksemplar af en belgisk fighter T-shirt, som fik plads i fighter-teltet.

18-19 Aftenen falder på

Foto: Connie Bøgwad Schmidt

Selv om solen er på vej ned i horisonten, er der stadig aktivitet på stierne omkring dammen, mens lysposerne sættes på plads inden aftenens lysceremoni.

19-20 klar til aftenens lyshav

Foto: Connie Bøgwad Schmidt

Dagen igennem blev der skrevet rørende hilsner på de knapt 1700 lysposer, der nænsomt blev sat op i Damparken. De mange lys blev tændt af efterskoleelever fra Sportsefterskolen SINE.

20-21 En særlig opgave

Foto: Connie Bøgwad Schmidt

Ordene på poserne betød noget. For mange krævede det et stille øjeblik, at skrive hilsenen.

21-22 Lysceremonien begyndte

Foto: Jacob Schultz

Klokken 21.30 blev stafetten neutraliseret, da lysceremonien begyndte. Det var domprovst Torben Hjul Andersen, der i år talte under ceremonien, og da han indledte et minuts stilhed, kunne man høre en knappenål falde til gulvet.

22-23 "HÅB" blev tændt

Foto: Jacob Schultz

Unge fra Emmerske Efterskole satte kort efter klokken 22 lys i figuren, der dannede ordet "HÅB". Længe efter stod folk blot og skuede ud over det imponerende lyshav i Damparken.

23-00 Løb i natten

Foto: Jacob Schultz

Straks efter lysceremonien blev stafetten genoptaget. Natten igennem var det aktivitet på stierne. Især de mange efterskoleelever satte deres præg på nattetimerne.

00-01 Midnatsbingo

Foto: Jacob Schultz

Ved midnat åbnede Haderslev Gymnastikforening for årets udgave at midnatsbingo. For nogle deltagere var det en debut. Birgit Venzel Nielsen og Inger Marie Nielson scorede fine gevinster ved deres første midnatsbingo, som de i fem år havde talt om at deltage i.

01-02 Der opdateres

Foto: Connie Bøgwad Schmidt

Klokken nærmer sig 01.30 natten til søndag, JydskeVestkysten redaktionelle medarbejdere ved Stafet for Livet i Damparken i Haderslev er stadig i fuld gang med at bearbejde dagens mange interviews og billeder. Udenfor teltet kan man høre stafetdeltagere, der taler sagte om deres oplevelse.

02-03 De mørke timer

Foto: Connie Bøgwad Schmidt

Der er stille i Damparken, men man kan konstant høre både gående og løbende skridt i det fine grus på stierne, fordi der skal være end kulde og mørke til at stoppe stafetten.

03-04 Der opdateres stadig

Foto: Connie Bøgwad Schmidt

Klokken 03.30 er der noget længere mellem løberne på stierne og flere lys er gået ud, men på JV’s redaktion i Damparken er stadig gang i bearbejdningen af de mange fantastiske interviews og billeder. Redaktionens medarbejdere sidder i den kolde nat og drømmer om at kunne have besøgt endnu flere hold, men der er jo kun 24 timer.

04-05 Tågen trænger sig på

Foto: Connie Bøgwad Schmidt

Tågen lægger sig som en tung dyne over Damparken, men heller ikke det får de flittige deltagere til at give efter.

5-6 Natten synges på sidste vers

Ikke en bølge rører sig på dammen. Det er som vinden har lagt sig respekt for stafetdeltagernes indsats.

6-7 Byen vågner

I baggrunden er søndagen ved at bryde igennem bag ved Domkirken. Den har også bragt et par friske løbere på stierne. Blandt andre Kerstin Bock, der altid tager morgenturen fra klokken fem.

7-8 De unge holder ud

Foto: Jacob Schultz

I morgentimerne, der var indhyllet i dis var stafettens yngre deltagere også på pletten. trætte, men glade.

8-9 Morgengymnastik

Morgentågen lå søndag morgen tæt over Haderslev Dampark på Stafet under Livets sidste timer. Foto: Jacob Schultz

Lis Meng-Qiogong forestod morgengymnastikken, som gik under "healing i bevægelse". Det fandt sted på pladsen foran store scene.

9-10 Conny donerer sit hår

Conny Krab donerede sit lange hår til Anette Nielsen fra salon Korsvik, som kunne sende hår fra tre kvinder, som nu kan bruges til parykker. Foto: Jacob Schultz

Conny Krab blev klippet hos fighter og frisør Anette Juul Nielsen fra Salon Korsvik, der sørgede for at Conny lange hår blev doneret til en paryk.

Holdet Team Park By Korsvik vandt en pokal for at gøre en særlig indsats under Stafet for Livet, hvor holdet havde etableret en salon, der fik mindst 65 kunder i stolen.

10-11 Gudstjeneste i det fri

Solen brændte skyerne væk, så deltagerne i gudstjenesten, sidste runde om inderdammen og afslutningsceremonien af Stafet for Livet kunne blive varmet af solens stråler. Foto: Jacob Schultz

Præst Ditte Louise la Cour Freisleben fra Vojens forestod i år friluftsgudstjenesten midt i Damparken. Den er blevet en fast tradition.

11-12 Den sidste runde

Solen brændte skyerne væk, så deltagerne i gudstjenesten, sidste runde om inderdammen og afslutningsceremonien af Stafet for Livet kunne blive varmet af solens stråler. Foto: Jacob Schultz

Klokken 11 gik stafettens æresgæster, fighterne i spidsen for den sidste runde omkring dammen. Deltagerne har i weekendens løb tilbagelagt over 30.000 runder svarende til 48.000 kilometer.

Afslutning

Solen brændte skyerne væk, så deltagerne i gudstjenesten, sidste runde om inderdammen og afslutningsceremonien af Stafet for Livet kunne blive varmet af solens stråler. Foto: Jacob Schultz

CrossFit Dome, der var et debutterende hold vandt holdprisen efter en afstemning på Facebook. Det var en stolt Bo Skriver, der hentede pokalen på scenen.

Sportsefterskolen SINE vandt prisen for største hold. 280 elever deltog, og der var forsikring om 296 elever til næste år. Efterskolen deltog for fjerde gang.

JydskeVestkystens stafet-redaktion deltog for syvende gang, men lukker hermed og siger på gensyn til næste år.

Annonce
Haderslev For abonnenter

Gittes kuffert er fuld af "guld" - for farveblyanter og limstifter er guld værd i Angola

Danmark

Lørdagens coronatal: Yderligere 25.034 coronatilfælde - antallet af indlagte falder

Annonce
Annonce
Annonce
Tønder For abonnenter

DF-lokalformand i ny kampagnevideo: - Tyskerne er kommet til magten i Tønder

Esbjerg For abonnenter

Kræftsyge Tanja har skreget på hjælp til sin retarderede søn i årevis: 8-årige Victor slår sine klassekammerater og kan hverken alfabetet eller tegne en sol – alligevel sidder han i en helt normal skoleklasse

Sønderborg

Læser undrer sig: Hvor blev Kong Christian X's buste af?

Varde

Gamle veninder afprøver ældremad: Søs er klar – Mary sætter en ære i at klare sig selv

Dall: Derfor frygter de andre blå partier DF's næste formand

Sydjylland For abonnenter

Jeg skød en impala på min 14-års fødselsdag: Det kunne have været mig, der var endt som en sag hos kommunen

Haderslev For abonnenter

Tre dybt kriminelle brødre venter på at blive sendt ud af landet

Aabenraa

Væltet borgmester har intet hastværk: Mulighederne er jo mange og eftervederlag sikrer økonomien

Redaktørens stol: Så meget tid må en kommune simpelthen ikke have

Billund

Medbragte knojern med kniv: Udlænding stoppet i lufthavnen

Aabenraa For abonnenter

Sådan får byrådsmedlemmer tingene til at hænge sammen: Nedsat tid, hurtige ben og køb af ekstra medarbejdertimer

Esbjerg

Flere skoleelever har behov for særlig hjælp: Forældre føler sig svigtet - og kritiserer kommunen for at glemme børnene

Annonce