Annonce
Kolding

Startpakke og julegave fra mødrehjælpen

Trængende familier, der føder på Kolding Sygehus op til julen, kan se frem til en startpakke fra Mødrehjælpen. PR-foto

Kolding: Et samarbejde mellem Mødrehjælpen og Centrum Bingo, Kolding, skal sikre julehjælp til udsatte forældre, babyer og søskende på fødeafdelingen på Kolding Sygehus.

Mødrehjælpen Kolding leverer hver måned 8-10 startpakker til fødeafdelingen på Kolding sygehus. Det er jordemødrene, der uddeler startpakkerne til de familier, som har behov. Startpakken består af bleer, tøj, legetøj og et quiltet tæppe.

I december vil der også være en julegave til storebror eller storesøster sammen med startpakkerne.

Indholdet i startpakkerne er, udover tøj fra mødrehjælpen, doneret af Rema og en gruppe kvinder, der syer tæpper til Mødrehjælpens startpakker. Tæpperne er håndsyede og doneres med hilsen fra den, der har syet tæppet.

Gaverne til de ældre søskende kommer fra Centrum Bingo Kolding, der har opfordret kunder til at indkøbe gaver til søskende målrettet aldersgruppen 2-6 år. Man kan købe gaver frem til mandag 10. december kl. 11, hvorefter Mødrehjælpen afhenter gaverne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Udskriv en dosis sund fornuft i en fart

Udeblivelser er et regulært problem i sundsvæsenet. Fordi det er spild af de trængte velfærdsressourcer, når både højt specialiseret personale og dyrt udstyr må vente forgæves på en patient, der ikke dukker op på det afsatte tidspunkt. Derfor er det helt og aldeles håbløst, at et ufleksibelt system tidligere på året betød, at en succes på Kolding Sygehus måtte lægges i graven. Succesen var et forsøg, der gav patienter med en henvisning mulighed for selv at booke en tid til skanning fremfor blot at få stukket systemets tid ud. Forsøget fik antallet af udeblivelser til at falde fra i gennemsnit 14 om ugen til fire. Det viste sig nemlig, at fleksibiliteten betalte sig. At det for patienterne gjorde en forskel. Helt banalt i form af muligheden for at kunne booke en tid, som passede ind med øvrige gøremål. Og sikkert også i form af øget ansvarlighed. En tid, man selv har booket, er svær at udeblive fra. Et sådant forsøg skulle selvfølgelig ikke bare fortsætte, men bredes ud. Ikke bare til andre afdelinger på Kolding Sygehus, men på alle sygehuse. Skulle man tro. Men sundhedsloven er firkantet, og den foreskriver, at patienter skal have en konkret tid i hånden tre dage efter henvisningen. Altså levner loven ikke plads til patientens egen booking. Derfor døde forsøget. Trods et resultat, der uomtvisteligt var positivt for både patienter og sundhedsvæsen. Region Syddanmark skubber på for at få lov til at genoptage forsøget. Ros for det. Forsøget er i sin essens et eksempel på et sundhedsvæsen, der er til for borgerne og ikke det omvendte. Det bør derfor være en formsag for Sundheds- og Ældreministeriet at finde en gangbar vej gennem egne regler og bureaukrati, så patienterne igen kan tages med i planlægningen. Sundhedsloven sikrer vigtige patientrettigheder. Det er godt, og historien viser, at det er nødvendigt. Men det er et sygt sundhedsvæsen, der kvæler gode tiltag i et stift bureaukrati. Må sundhedsministeren reagere hurtigt: Der er brug for en dosis sund fornuft i en fart.

112

Lastbiluheld med skinker: Vindmølletransport får 22 timers ufrivilligt ophold i Ribe

Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

112

Se billederne: Væltet lastbil med skinker forventes fjernet mellem klokken 13 og 14

Annonce