Annonce
Sønderborg

Startskuddet til fire dages ringriderfest er rykket en halv time

Et af ringriderfestens højdepunkter er det store rytteroptog fredag og søndag med udgangspunkt fra Sønderborg Slot og op gennem byen. I år starter det kl.11.00 begge dage. Arkivfoto
Fredag kl. 11.00 - en halv time før sædvanlig - begynder årets ringriderfest i Sønderborg officielt med rytteroptog og musik. Herefter venter fire dage med fest og for tredje gang tattooshow ved Sønderborg Slot.

Sønderborg: Selv om der er fire dage at feste i, er det værd at få med, at startskuddet til årets ringriderfest er rykket en halv time frem til kl. 11.00, når det store rytteroptog med flere hundrede ryttere og orkestermusik sendes afsted fra Sønderborg slot for at slange sig op gennem byen.

I optoget er der musikvogne samt orkestre fra England, Ukraine, Bulgarien, Aarhus, Sakskøbing og selvfølgelig byens egen Sønderborg Garden samt Sønderborg Pibes and Drums.

Ruten er den sædvanlige via Sønder Torv, Brogade, St. Rådhusgade, Perlegade, Løngang, Kongevej, Ringridervej og ind på Ringriderpladsen, hvor rytterne begynder dysten om ringene kl. 12.00. De mange ryttere dyster i 22 galger om, hvem der kan tage flest ringe indtil kongeomridningen kl. 16.15. Klokken 18.45 udråbes vinderne fra musiktribunen ved galgerne. Herefter er der optog på turen tilbage til slottet kl. ca. 19.00.

Det hele gentager sig søndag kl. 11.00, hvor der igen skal dystes i galgerne.

Annonce
Tattooshow ved Sønderborg Slot gennemføres for tredje gang og foregår lørdag 13. juli kl.21.30. Arkivfoto: Anders Kibbel

Tredje år med Tattooshow

Men der er flere højdepunkterne under Ringriderfesten i Sønderborg. Lørdag formiddag kl. 11.00 og en times tid frem kan man således opleve en håndfuld orkestre give koncert på Rådhustorvet med både egne numre og stemningsfyldte fællesnumre.

Lørdag aften fra kl. 21.30 gennemføres Tattooshow 2019 ved Sønderborg Slot med plads til et par tusinde på tribunerne. Det er nu tredje gang, at Ringriderfesten i Sønderborg afvikler sit tattoo i de historiske rammer med lyseffekter. Denne gang er musiker og sanger Christoffer Brodersen konferencier og optræder selv med en række numre.

Igen i år lever tattooet op til sin internationale profil med deltagelse af The Honourable Artillery Company fra England, fra Bulgarien messingorkestret The Guardsmen og fra Ukraine The Military Orchestra og The 194th Pontoon-Bridge Regiment of The State Special Transport Services of Ukraine.

Selv om vejret i skrivende stund tegner tørt, så har arrangøren sørget for regnslag til publikum.

Billetter til Tattooshow 2019 kan købes på www.ticketmaster.dk eller ved indgangen.

Festplads og fyrværkeri

Ellers er der som sædvanlig masser af gang i tivoli på Ringriderpladsen og Børneland med mange gratis aktiviteter - blandt andet en stor laserbane.

Du kan se hele ringriderfestens program på www.ringriderfesten.dk, hvor du også kan finde en særskilt program for Børneland.

Sidste år var der, som bekendt, afbrændingsforbud på grund af den tørre sommer, så musik-festfyrværkeriet på træningsbanen bag Ringriderpladsen måtte aflyses. Men det bliver med garanti ikke tilfældet i år, hvor fyrværkeriet ledsaget af musik får lov til at sætte et punktum for årets ringriderfest kl. 23.00 mandag aften. Forud fra kl. 22.15 er der koncert på træningsbanen ved stadion med Sønderborg Garden.

Helt slut er det dog ikke, når den sidste raket er sprunget. Fest og dans fortsætter i teltene på pladsen frem til kl. 02.00.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Annonce