Annonce
Haderslev

Starup jubler: Efter syv år kan håndværkerne gå i gang

Der bliver bedre forhold for springgymnastikken i Starup. Haderslev Byråds udvalg for kultur og fritid har nikket ja til et projektforslag fra Cawo. Ifølge planerne bliver første spadestik taget i efteråret, og udvidelsen til mere end ti millioner kroner skal stå færdig næste sommer. Arkvifoto: Ludvig Dittmann
Haderslev Byråds udvalg for kultur og fritid har nikket ja til projektforslag for haludvidelse i Starup. Første spadestik på nyt spring- og motorikcenter tages til efteråret, og til næste sommer skal byggeriet stå færdigt.

Starup: Syv års hårdt slid er slut. Tirsdag godkendte Haderslev Byråds udvalg for kultur og fritid helt formelt det projektforslag, der skal sætte gang i første etape af en længe ventet udvidelse af Starup Hallen og på længere sigt gøre hallen til et kultur- og idrætscenter.

Med politikernes nik er starupperne godt på vej til at få en ny spring- og motorikhal, der skal bygges i tilknytning til den eksisterende hal og med en mellembygning, som forbinder nybyggeriet med det allerede eksisterende. Byggeriet kommer til at koste 10,45 millioner kroner og hertil kommer inventaret, som Starup UIF skal stå for.

For næstformanden for Starup UIF og tovholder på udvidelsen af Starup Kultur- og Idrætscenter er det en milepæl, der kommer til at gå over i historien:

Annonce

- Det betyder jo, at vi endelig kan komme videre med projektet, så det er en fantastisk nyhed. Det er jo et projekt, som mange frivillige har lagt mange kræfter i og dermed en belønning for alt det frivillige arbejde, der er ydet, siger Jeppe Markmann Olesen.

Planerne i Starup

På længere sigt, er det planen, at den gamle hal skal omdannes til et fitnesscenter, som der bygges et ekstra dæk på. På dette dæk skal der være forsamlingssal, der kan deles op. I fase tre skal café og køkken ombygges, så det bliver muligt at lave mad til eksempelvis skole og daginstitutioner. Projektets fjerde fase er en aktivitetssal, der blandt andet kan bruges til rytmisk gymnastik, dans, kampsport, arrangementer og forsamlinger.

I alt tre projektforslag blev afleveret, og de er af en projektgruppe med repræsentanter for Haderslev Kommune og Starup UIF i midten af juli blevet vurderet ud fra arkitektonisk og funktionsmæssig værdi og kvalitet samt kvantitet og totalentreprisesum.

Projektgruppen valgte Cawo-forslaget. Det opfylder på de fleste parametre udbudsmaterialet og sikrer et byggeri, der opfylder de efterspurgte behov.

- Vi fulgte dermed indstillingen, siger Kjeld Thrane (K), der er formand for Haderslev Byråds udvalg for kultur og fritid.

Kamp er godt

Han glæder sig over, at det længe nærede ønske fra Starup nu kan blive opfyldt - i hvert fald første etape. I december sidste år afsatte Haderslev Byråd ti millioner kroner i 2021 og 2022 til halbyggeriet i Starup.

- Rent politisk blev vi præsenteret for sagen i 2018, så det er gået forholdsvis hurtigt. Jeg ved godt, at det har været længe på vej i Starup og at de har kæmpet for det. Men det er godt at kæmpe for noget, for så elsker man også meget mere det, som man får, siger udvalgsformanden.


Jeg ved godt, at det har været længe på vej i Starup, og at de har kæmpet for det. Men det er godt at kæmpe for noget, for så elsker man også meget mere det, som man får.

Kjeld Thrane (K), formand for udvalget for kultur og fritid


Han håber, at haludvidelsen kan blive til glæde for Starup-området:

- Starup er jo vokset rigtig meget, og byen er vokset ud af sin hal. Nu øger vi og får samtidig mere kapacitet, siger Kjeld Thrane.

Annonce

Bedre forhold

For næstformanden for Starup UIF er det en glæde at kunne se frem til, at foreningen snart får bedre forhold:

- Det betyder også, at vi kan udvikle og tilbyde mange flere ting. Vi er en forening i vækst i næsten alle afdelinger, og det betyder rigtig meget, at vi har faciliteter, der kan følge med i vores aktiviteter.

Første spadestik bliver ifølge planerne taget i efteråret, og byggeriet af første etape skal stå klar næste sommer.

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten her

Haderslev For abonnenter

Udviklingshæmmede Jens elsker store maskiner: Nu har han fået 'sin egen' hos stor industrivirksomhed

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Fra mobbe-offer til skarp politiker: Derfor kan du ikke længere høre borgmesteren skændes med De Konservatives frontkvinde

Esbjerg For abonnenter

Brolægger konkurs: Konflikt om mangeårig ansats sygdom fik ejer til at trække stikket

Tønder

Markant politisk sejr førte ikke til genvalg: Da Henrik vandt, blev han vraget

Kultur

En gave til byen: Kunstner vil rejse moderne skulptur til minde om gammel redaktør

Erhverv

Selvstændig ønsker bedre vilkår for iværksættere: - Fritag os for moms og skat

Sønderjylland For abonnenter

Rikke Thomsen er ude med nyt album på sønderjysk: - Dialekten har været min trygge ramme, som jeg altid har kunnet tage med mig

Sønderjyske Fodbold

SønderjyskE til kamp mod topholdet: Aggressiviteten skal med til Herning

EfB

Hold da op en nedtur: Esbjerg lukker mål ind i de døende sekunder og taber 2-1 på eget græs - se videoanalysen

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Navne

Ny butik: Christian vækker gammelt håndværktøj til live

EfB For abonnenter

EfB's nye målmand var sønderknust:  - Det her er lige til at tude over

EfB

EfB-målscorer efter lørdagens dukkert: En vildt skuffende følelse

Annonce