Annonce
112

Stationsby plaget af indbrud

Politiet har nok at se til i Rødekro efter weekenden. Arkivfoto: Michael Bager
I løbet af weekenden er der blevet begået tre indbrud i Rødekro.

Rødekro: Efter weekendens forløb er der ingen tvivl om, at politiet kender vejen til Rødekro. Ikke mindre end tre gange måtte ordensmagten rykke ud til stationsbyen i forbindelse med indbrud.

Det startede i Kirsebærparken, hvor tyve natten til søndag havde skaffet sig adgang til en villa ved at bryde et vindue op. Det lykkedes dem dog umiddelbart ikke at stjæle noget.

I løbet af weekenden var den også gal på Hærvejen i Rødekro. Her kom ukendte gerningsmænd ind i en forretning ved at knuse en rude, og med sig fik de et kasseapparat med et mindre kontantbeløb.

Weekendens sidste indbrud i Rødekro fandt sted på Skarhøjvej. Her lykkedes det tyve at komme ind i en villa ved at bryde et vindue op, og der blev stjålet både diverse figurer, højtalere og et mindre beløb i kontanter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dronningens jernnæve

Der er nærmest altid uro i det engelske kongehus, og den seneste tid har uroen haft den iltre prins Harry som omdrejningspunkt. Prins Harry er bror til prins William, der en dag bliver konge, og yngste søn af prins Charles og prinsesse Diana, og sammen med sin kone, den borgerligt og amerikansk fødte hertuginde Meghan, ønsker han at trække sig som såkaldt seniormedlem af kongefamilien. Det er blandt andet ønsket om mere privatliv, der har bragt det unge ægtepar på disse tanker. Den engelske dronning Elisabeth har reageret ved at efterkomme parrets ønske, men samtidig også frataget dem retten til at kalde sig "kongelige højheder", frataget dem retten til at modtage apanage ligesom de to skal tilbagebetale cirka 20 millioner kroner for den nylige renovering af deres residens Frogmore Cottage. Der er langt fra det engelske til det danske kongehus, men dronning Elisabeths beslutning virker klog. Selv om man som kongelig er født ind i en særlig skæbne, er der historisk flere eksempler på, at medlemmer af forskellige kongehuse har frasagt sig disse nedarvede privilegier. I England synes dronningens holdning klar: Hvis du ikke vil arbejde som kongelig, får du heller ikke løn som kongelig. Dette spørgsmål kommer vi uden tvivl også til at diskutere inden længe her i Danmark, idet der i kongehuset lige nu er usædvanligt mange børn. En del af disse vil formentlig heller ikke som voksne kunne fylde en tilværelse ud inden for kongehuset, og derfor vil den til den tid siddende regent i samråd med regering og Folketing skulle træffe beslutninger i samme boldgade som dronning Elisabeths. Et kongehus med nedarvede privilegier er egentlig som konstruktion en anakronisme, men da eksempelvis det danske kongehus nyder massiv folkelig opbakning, er det i praksis en ganske demokratisk indretning. Imidlertid hviler en del af populariteten utvivlsomt på en bred accept af forholdet mellem aflønning og indsats, og her er det klart, at medlemmer af kongehuset for at få apanage skal arbejde for pengene.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];