Annonce
Læserbrev

Statsborgerskab contra håndtryk

Annonce

Læserbrev: Ved mandagens byrådsmøde var der rigtig dejlig lytteværdigt musik, ligesom der var en anden oplevelse, der var mindre lytteværdig for mine ører.

Det mindre lytteværdige var punktet med ceremonien vedrørende dette, at nye borgere får bekræftet deres nye danske statsborgerskab.

En ceremoni, der indebærer et håndtryk af rette vedkommende (i Esbjerg er det giftefogeden der forestår ceremonien) som en bekræftelse på statsborgerskabet.

Et statsborgerskab, der indeholder en forventning om at lade sig integrere i det danske samfund.

Jeg har endnu ikke fattet, at der er problemer med at give et håndtryk for nogle, i og med at det er en bekræftelse på det danske statsborgerskab.

Et statsborgerskab, der ude i den store verden er meget højt værdsat, og indeholder retten til at leve i et demokratisk samfund, hvor alle er lige for loven.

Et land, hvor loven står over ethvert trossamfund. Ingen over og ingen ved siden af loven.

Debatten har varet i lang tid, men fortsætter. Ikke mindst fordi nogle politikere sætter spørgsmålstegn ved, om det er en god ting at sætte andre ting/kulturer over den danske lov.

De samme politikere kan dermed være en stopklods for, at nogle mister en oprigtig vilje til at lade sig integrere i det danske samfund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder

Tønder tabte pusten efter pausen

Debat

Jeg kunne slet ikke blive testet

Varde

Ingen kære mor: Skoleleder sender eleverne hjem, hvis de overtræder coronaregler

Annonce