Annonce
Danmark

Statsminister, hvad er meningen?

Annonce

Det er som taget ud af TV-serien Borgen: Efter en række skandaler i Forsvarsministeriet bliver den hovedansvarlige forfremmet til den vigtigste og mest prestigefyldte post i dansk diplomati.
Ikke desto mindre er det, hvad vi er vidner til i øjeblikket, hvor statsministeren fra 1. september har udnævnt departementschef i Forsvarsministeriet Thomas Ahrenkiel til ambassadør i Berlin.
Ahrenkiel har som departementschef vist både svigtende dømme- og handlekraft med manglende orientering af ministeren om de mange sager om svindel i Forsvaret. Ahrenkiel har selv været involveret i en sag om inhabilitet.


Ahrenkiel har som departementschef vist både svigtende dømme- og handlekraft med manglende orientering af ministeren om de mange sager om svindel i Forsvaret.


Erik Boel

Forfremmelsen rejser flere spørgsmål: Hvilket signal sender det til vore tyske venner og allierede, at Ahrenkiel efter at have fejlet herhjemme bliver udsendt som vor repræsentant i det store naboland mod syd? Berlin er ikke en tilfældig, inferiør post i Langtbortistan. Men den vigtigste ambassade i EU, der gennem årene har været ledet af vore mest strålende diplomater.
De manglende lederevner, der bragte Ahrenkiel i uføre i Forsvarsministeriet, kan vel også blive en udfordring på Berlin-ambassaden? Berlin er en af Danmark største repræsentationer.
Er avancementet udtryk for en tendens? Som chef i Justitsministeriet spillede Barbara Bertelsen en nøglerolle i den såkaldte teledataskandale. Desuagtet forfremmede Mette Frederiksen Bertelsen til departementschef i Statsministeriet. Under den nuværende regering skader det tilsyneladende ikke karrieren, hvis man som topembedsmand arbejder ud fra en indstilling om, at går den så går den.

Avancementet er hovsa-løsning for at få Ahrenkiel ud af vagten i et sammenbrudt Forsvarsministerium. Koste hvad det vil.
Men det signalerer ligegyldighed over for Tyskland og EU. Og skader vitale danske økonomiske og politiske interesser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se Danmark: Endelig kom sneen

Debat

Debat: Kostråd – ikke klimaråd

Trekantområdet

Xenia afleverer sine børn for at kunne passe andres: - Folk gør bestemt, hvad de kan

Annonce