Annonce
Danmark

Statsministeren er overrasket over Trumps aflysning

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
På trods af aflyst besøg er der stadig en god dialog mellem Danmark og USA, siger statsministeren.

Statsminister Mette Frederiksen (S) er ærgerlig og overrasket over, at den amerikanske præsident, Donald Trump, har aflyst sit statsbesøg.

Det siger hun ved en pressebriefing foran Udenrigsministeriet.

- Jeg havde ligesom mange andre set frem til besøget, og vi har været i fuld gang med forberedelserne, og jeg havde først og fremmest set frem til at markere vores stærke bilaterale samarbejde Danmark og USA imellem, siger hun.

Mette Frederiksen slår dog fast, at der stadig er en god dialog mellem Danmark og USA på trods af aflysningen.

- Jeg vil gerne sige i dag, at vores ønske om et mere strategisk og stærkere samarbejde med USA hvad angår Arktis står fuldstændig uantastet, og dermed står invitationen om et stærkere strategisk samarbejde med amerikanerne stadig åben, siger hun.

Donald Trump har forud for det planlagte besøg fortalt, at han "kiggede på" et muligt køb af Grønland. Det har både grønlandske og danske politikere afvist.

Donald Trump har natten til onsdag dansk tid skrevet på Twitter, at han har valgt at aflyse sit danmarksbesøg på grund af statsminister Mette Frederiksens blanke afvisning af et muligt salg af Grønland til USA.

- Der har de forløbne dage været rejst en diskussion om salg af Grønland, og det har landsstyreformand Kim Kielsen afvist, og det er jeg selvsagt enig med ham i, siger Mette Frederiksen, som netop er vendt hjem fra et besøg på Grønland.

Statsministeren fortæller, at der i løbet af natten til onsdag tilgik en besked fra Det Hvide Hus til den danske ambassade, om at præsidentens besøg er aflyst.

- Jeg reagerede i nat og i morges på samme måde som nu, at jeg synes, det er ærgerligt, og jeg er selvfølgelig også overrasket. Vi har været rigtig godt i gang med at forberede et rigtig godt besøg for både den amerikanske præsident, førstedamen og det store amerikanske følge, siger Mette Frederiksen.

Besøget var planlagt til at finde sted 2. og 3. september.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Esbjerg

Vinderprojekt for Museumspladsen møder modstand fra borgerlige byrådspartier

Annonce