Annonce
Udland

Statsministeren: EU-regningen bør falde - ikke stige

Kenzo Tribouillard/Ritzau Scanpix
Danmark har dannet en alliance med Østrig, Holland og Sverige i forhandlinger om EU's nye budget.

Statsminister Mette Frederiksen (S) medgiver, at hun står over for en svær opgave, hvis hun skal overbevise sine kolleger i EU om, at medlemsudgifterne ikke må stige.

- Jeg tror, det bliver svært. For der er mange, der synes, at vi skal blive ved med mange af de ting, der foregår i dag, og lægge en masse ting oveni og dermed hæve Danmarks betaling, siger Mette Frederiksen fredag i Bruxelles.

Statsministeren holdt torsdag et møde med regeringscheferne fra Sverige, Holland og Østrig, som hun har allieret sig med.

De fire lande ønsker alle at fastholde medlemslandenes EU-bidrag på én procent af bruttonationalindkomsten.

Landene mener, at man i den næste flerårige budgetramme (MFF) for 2021-2017 kan bruge pengene mere fornuftigt end i dag. Flere penge skal gå til klimaet, grænsekontrol og forskning, mens støtten til landbruget skal beskæres.

EU-Kommissionen har foreslået at øge bidraget til omkring 1,1 procent og dermed udfase rabatter til eksempelvis Danmark.

Men Mette Frederiksen forstår det ikke. Blandt andet fordi Storbritannien er på vej ud af unionen.

- Vi bliver et land mindre, og så burde administrationsudgifter falde, ikke stige. Så jeg synes, vi skal gå lidt mere hårdhændet til de her budgetforhandlinger.

- Er vi sikre på, at alle de milliarder, der bliver brugt i EU-samarbejdet, bruges rigtigt? Er vi helt sikre på det? Det er jeg ikke, siger Mette Frederiksen.

Mens EU-Kommissionen lægger op til at øge bidraget til 1,1 procent, foreslår Europa-Parlamentet et endnu højere tal, der hedder 1,3 procent.

Fredagens forhandlingsmøde er det første af slagsen, og forventningen er ikke, at dagens møde kommer til at rykke det helt store.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa

Advarsel: Motorveje lukker

Læserbrev

Atomkraft, ja tak

Læserbrev: Har man set mage til narreri. Vores energiminister og co. står der i tv med stort smil og proklamerer, at jyderne vil blive ovenud glade for en erstatning på 5.000 kr pr. år skattefrit' for at få deres livsdrøm ødelagt. Sig mig engang tror den børnehave til Christianborgs politikere selv på, at alle andre som dem selv er dumme? jeg har da aldrig set noget mere naragtigt. Jeg synes, man skal se lidt syd for grænsen fra Medelby til Husum, her kan man ikke finde en kvadratkilometer hvor der ikke står en vindmølle, og hvor hustage er overplastret med solceller til el, Og hvad værre er så betaler den tyske stat for øjeblikket omkring 26 mio. euro til vindmølle- og solcelleejerne, fordi man ikke kan forbruge alt det strøm som produceres. Hvad med at bruge spekulatoren i stedet for at i panik prøve på at indfri valgløfter. Politikerne har også travlt med at ødelægge folks liv på vestkysten i almenvellets navn, nemlig at få lavet en 400 kw ledning, så elværkerne kan sælge strøm til England på de Danske forbrugers bekostning. Hvor længe skal vi finde os i denne form for legaliseret diktatur og løgnehistorier. Er det ikke snart på tide at vi slår bremserne i og ser på konsekvenserne af den hovedløse klimapolitik der føres? Alle de der i børnehaven (Christianborg) taler om børnenes tarv, en floskel som man er ved at være træt af. Den største miljøsynder er jo nok mobiltelefonen, og pc'er, og dem kommer der mange flere af. En teenager i dag kan vel ikke gå mere som 10 meter på en sms og kan åbenbart ikke gå uden at være på hele tiden. Hvad med at lære dem at omgås miljøet på en anstændig måde. Strøm skal vi altid bruge, og helt sikker er, at forbruget vil mindst blive fordoblet i fremtiden, men spørgsmålet er nok mere hvordan den skal fremstilles, og om vi er dygtige nok til at se de rigtige løsninger. Hvorfor forsker man ikke i atomkraft, som jo er den absolut reneste form for udvikling af både strøm og varme, hvad med at se det positive i atomkraft og få det udviklet, så det kan bruges uden at se bomber og krig alle steder. Krige er der nok af og de har altid været der, og hvis politikerne er så naive, at de tror de kan rede hele verden, så kan man kun være målløs, når man ser historisk på det har de danske politikere altid prøvet at behage de store lande, hvad med at stå på egne ben.

Annonce