Annonce
Erhverv

Statsministeren lyttede: - Giv mig nogle folk, der har tunet en knallert

Direktør Mads Kirkegaard fortalte statsminister Mette Frederiksen (S) om virksomhedens udfordringer med arbejdskraft. Foto: Lars Fahrendorff
Statsminister Mette Frederiksen (S) var torsdag på besøg på Polytech i Bramming, underleverandør til vindmølleindustrien. Formålet var et lytte til virksomhedens udfordringer, især manglen på arbejdskraft

Bramming: Manglen på folk med hænderne skruet rigtigt på kan gå hen og blive den største hindring for den grønne omstilling.

Det sagde statsminister Mette Frederiksen (S) under sit besøg på den globale virksomhed Polytech i Bramming torsdag. Virksomheden er underleverandør til de store vindmøller-virksomheder.

- Vi kommer ikke udenom, at der er en hel del uddannelsessnobberi i det her samfund. Hvis vi ikke tager et opgør med den kultur, så får vi ikke flere unge ind i håndværksfagene, sagde Mette Frederiksen blandt andet under rundvisningen på Polytech.

Annonce

Enig direktør

Rundvisning blev ført an af administrerende direktør for Polytech, Mads Kirkegaard, som JV fangede inden rundvisningen:

Han kunne ikke være mere enig:

- Hvis jeg skulle udpege virksomhedens 20 vigtigste personer, så vil jeg vurdere, at 10-12 af dem har en håndværkerbaggrund, siger Mads Kirkegaard, der selv har en håndværkerbaggrund, men læste siden til maskiningeniør.

- Vi har naturligvis også brug for ingeniører og folk med teoretisk viden, men vi var aldrig kommet så langt, som vi er i dag, hvis vi ikke havde de faglærte, der står ved maskinen eller som har den praktiske erfaring. Alle dem, der har prøvet at tune en knallert, kommer som regel lidt længere med de praktiske løsninger, lyder det klare budskab fra direktøren.


Vi kommer ikke udenom, at der er en hel del uddannelsessnobberi i det her samfund.

Mette Frederiksen (S), statsminister


Annonce

Fat i mor

Mads Kirkegaard er så opsat på at få ændret de unge generationers tankegang om det at være tømrer, murer eller maskinsnedker, at han tager ud på skoler for at fortælle forældre og elever om, hvor vigtigt det er, at unge og forældre også tænker i de faglige uddannelser.

- Det er jo ofte mor, der sætter griller i hovedet på de unge mennesker. Så vi skal have fat i mor for at få det her ændret. Vi skal have stoppet, at man anser det for at være mindre betydningsfuldt at være håndværker, mener Mads Kirkegaard.

Han tilføjer, at mange af virksomhedens faglærte rejser rundt i hele verden, skifter mellem virksomhedens adresser i både Bramming, Tyskland, Kina, Mexico og USA.

- De har efter min mening superspændende jobs til en rigtig god løn.

Polytech tager også en del voksenlærlinge, der hidtil har arbejdet som ufaglærte.

Ud over Mads Kirkegaard og Mette Frederiksen var også borgmester Jesper Frost og direktør for Dansk Industri, Lars Sandahl, samt en masse presse, med ved besøget i Bramming. Foto: Lars Fahrendorff
Annonce
Erhverv For abonnenter

Ewii får dobbelt så mange henvendelser om elpriser som for en måned siden - men få vil have fif til at sænke forbruget

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

En hel togkupé undlod at tage mundbindet på mellem Esbjerg og Odense: Nu kalder andre borgere deres opførsel 'svinsk' og kræver reglerne overholdt

EfB For abonnenter

Den store EfB-analyse: To trænere, fem anførere, fem målmænd, 34 startere, 21 debutanter og meget mere

Haderslev

Forældre advarede Folketinget: Naturnationalpark bliver no go for vores børn

Sønderborg

Aflyste julefrokoster rammer hårdt hos Dorit og hendes kollegaer i presset branche:- Ingen vil risikere at være kilden til et smitteudbrud

Erhvervsredaktøren: Nu trækker vi lod om den grønne omstilling

Vejen For abonnenter

Mette er klar til kæmpe opgave: EU-modstandere vil samle 70.000 underskrifter

Esbjerg

Troede invitation var spam: Nu er lille køkkenfirma blevet gazellevirksomhed

Kolding

Voldsomme billeder: Op mod 30 brandfolk kæmpede med stor gårdbrand

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Kolding

22-årig mand anholdt i nat: Pegede sit lem mod patruljevogn

Sydjylland For abonnenter

Ugens pletskud: Stop lige engang

Esbjerg

Drengerøve på hjul spreder juleglæde: Man bliver jo fandeme rørt helt ind i hjertet

Annonce