Annonce
Billund

Status på Vorbasse Marked 2019: - Vi kan ikke få armene ned

Brian Madsen er meget tilfreds med Vorbasse Marked 2019. Foto: John Randeris
Med mange mennesker, populære nyheder og godt 'markedsvejr' kan Vorbasse Marked 2019 kaldes en succes.

Vorbasse: Formanden for Vorbasse Grundejerforening, Brian Madsen er glad, for endnu engang kan han se tilbage på et succesfuldt marked.

- Det er gået ud over alle forventninger, og vi kan ikke få armene ned, fortæller Brian Madsen.

Da der ikke tages entré for at komme ind på markedet, kan formanden ikke sige, hvor mange mennesker, der har været forbi, men ifølge Brian Madsen lod fredag til at være den dag, der trak flest mennesker til markedet.

- Fredag trak flest, men jeg har heller aldrig set så mange mennesker om torsdagen. Vi åbnede markedet klokken 12, og klokken 14 var der helt sort af mennesker, siger formanden og nævner vejret som en mulig årsag til de mange besøgende i de første par dage.

- Mange havde nok set i vejrudsigten, at der ville komme regn om lørdagen, siger formanden.

Sidst på eftermiddagen om lørdagen begyndte regnen nemlig for alvor at sile ned over markedet. Folk tog derfor hjem eller tilbragte tiden i festteltene.

- Festteltene blev fyldt godt op, og der vi har endnu engang lavet omsætningsrekord, siger Brian Madsen.

Annonce
Streetfood er kommet for at blive, det er helt sikkert

Brian Madsen, formand for Vorbasse Grundejerforening

Succes med nye tiltag

Vorbasse Marked havde flere nye tiltag på programmet i år. Blandt andet streetfood og e-sport. Særligt maddelen var en stor success.

- Jeg har talt med flere af dem fra streetfood-området, og de er rigtig glade. Gæsterne var også tilfredse med det bredere udvalg af mad. Streetfood er kommet for at blive, det er helt sikkert, siger Brian Madsen.

Helt samme succes var der ikke med e-sport.

- Jeg har talt med Odense E-sport, der var godt tilfredse. Jeg kunne dog godt have ønsket mig lidt flere børn i teltet, men de, der var der, fik en rigtig god oplevelse, siger Brian Madsen.

Dette betyder dog ikke, at det er slut med e-sport på Vorbasse Marked.

- En opstart af noget nyt kan være svært, så jeg vil ikke udelukke noget.

Når pladsen i den kommende uge bliver ryddet helt, er det tid for grundejerforeningen at evaluere på markedet sammen med nogle af de foreninger, der har hjulpet til.

- Vi finpudser hele tiden. Selvom vi er et kæmpe lokomotiv, der kører derudaf, så skal man ikke være blind for, at man kan justere på skruerne hist og her, siger Brian Madsen.

Men før alt dette, er der en vigtig ting, som skal gøres:

- Nu skal vi sove. Vi har ikke sovet i tre døgn, men det gør ikke noget, for det har været rigtig sjovt, siger formanden.

Vorbasse Marked 2019

Fandt sted torsdag den 18. juli til lørdag den 20. juli

Omkring 1500 frivillige hjalp til på markedet

På markedet var der cirka 800 kræmmere og 200 der solgte smådyr

Da der ikke er salg af billetter, er det ikke muligt at sige hvor mange mennesker, der præcis besøger Vorbasse Marked

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Mere regn på vej: Beredskab holder ekstra øje med vandstand i Kolding efter oversvømmelser

Leder For abonnenter

JV mener: Først nu er Britta Nielsen dømt

Det har vakt berettiget opsigt, at det over en lang årrække lykkedes Britta Nielsen at stjæle over 100 millioner kroner, som ellers skulle være brugt til gavn for de svageste borgere i samfundet. Hvordan kunne en betroet offentligt ansat optræde så kynisk? Og hvordan kunne kontrolmekanismerne i en ellers gennemreguleret offentlig sektor svigte i så uhørt grad? Det er spørgsmål, mange danskere savner gode svar på. Og med god grund. For Britta Nielsen-sagen er sammen med andre statslige skandaler i de senere år med til at skabe tvivl om, hvorvidt vores samfund virkelig er så ukorrupt og velfungerende, som vi ellers godt kan lide at bryste os af. Desværre har Britta Nielsen også kunnet have oplevelsen af at være dømt på forhånd. Her er, hvad daværende socialminister Mai Marcado (K) sagde om Britta Nielsen i efteråret 2018 til Berlingske: - Man er virkelig gennemgående et dårligt menneske, når man vælger at stjæle fra den her gruppe. Så har man jo ingen moral og ingen nedre grænse for anstændighed. Mai Mercado havde fuldstændig ret i sin bedømmelse af Britta Nielsen. Men det var meget upassende, at hun stemplede Britta Nielsen som skyldig, inden retten havde talt. Det var en udtalelse, der formentlig er i strid med god forvaltningsskik, da Mai Mercado på det tidspunkt var minister og dermed havde et særligt ansvar. Såvel borgere, medier som politikere kan undervejs i en så omtalt sag som denne nemt komme til at bruge formuleringer, der reelt slår fast, at den mistænkte er skyldig. Men det er meget vigtigt, at vi holder fast i, at det kun er de uafhængige domstole, som kan frikende eller dømme en anklaget. Det skal også gælde for en gennemført kynisk svindler som Britta Nielsen. Selv om hun siden efteråret 2018 af de fleste har været opfattet som skyldig, var det først tirsdag klokken 16.30, at hun fik sin dom ved Københavns Byret. Mange vil nok mene, at hun havde fortjent en længere straf end de seks år og seks måneders fængsel, det blev til. Men det er ligegyldigt for Britta Nielsens sag, hvad den enkelte borger mener. Retten har talt, og sådan skal det være i et retssamfund.

Annonce