Annonce
Vejen

Staushede Plantage fortsætter skovturs-tradition

Billedet her blevet taget under sidste års skovtur i Staushede Plantage. Dengang blev skovturen afviklet som et led i "Skovens Dag". Nu er traditionen droppet på landsplan, men den fortsætter lokalt. I Staushede Plantage afvikles der en skovtur søndag 12. maj. Arkivfoto: Søren Dippel.
Dansk Skovforening har droppet "Skovens Dag", men traditionen fortsætter i Staushede Plantage, hvor beplantningsselskabet, den lokale jagtforening og Danmarks Naturfredsningsforening søndag 12. maj afvikler en fælles skovtur.
Annonce

GESTEN: Der er mulighed for at få en dejlig naturoplevelse i Staushede Plantage ved Gesten søndag den 12. maj i tidsrummet fra klokken 10 til cirka 13.

Dansk Skovforening besluttede sidste år at droppe "Skovens Dag" - et arrangement, der begyndte tilbage i 1994, og som udviklede sig over tid. I Staushede Plantage videreføres traditionen nu lokalt, idet beplantningsselskabet, Gesten Jagtselskab af 1935 og Danmarks Naturfredningsforening er gået sammen om at afvikle til en fælles skovtur.

Turen er for folk i alle aldre, og vi går på befæstede skovveje og stier.

Arrangørerne af skovturen i Staushede Plantage

Annonce

Kårer et evighedstræ

Tur-deltagerne mødes ved Staushede-stenen i T-krydset ved Asserholtvej/Staushedevejen.

Efter flaghejsning og jagthornsblæsning ved jagtselskabets hytte går man i samlet flok ud til det smukt beliggende Tranekær, hvor der er mulighed for at se både svaner og traner.

Undervejs på turen kåres et "Evighedstræ" - et særligt udvalgt træ, som skal stå urørt i al fremtid. Til slut udleveres smagsprøver på vildtkød fra dyr, nedlagt i plantagen.

Undervejs på turen vil værterne fortælle om Revsing og Staushede Plantager, og turdeltagerne vil få oplyst, hvad plantagerne betyder for det lokale klima.

Det er gratis at deltage i turen, og tilmelding er unødvendig.

- Medbring godt humør, det rette fodtøj, en forfriskning samt måske en kikkert og/eller en fuglebog. Turen er for folk i alle aldre, og vi går på befæstede skovveje og stier, lyder det fra arrangørerne i en pressemeddelelse.

I mange år var Danmarks Naturfredningsforening medarrangør ved "Skovens Dag", men de sidste seks år stod Dansk Skovforening alene med arrangementet.

Traditionen blev droppet, fordi det var svært at finde de nødvendige, eksterne midler.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce