Annonce
Kolding

Stave, slag og engelske gloser: Landstræner i nichesport er fra Kolding

Landsholdet i lacrosse havde i weekenden træningssamling i Kolding på Lyshøjskolens baner. Foto: Mette Mørk
41-årige Ronnie Mathiesen fra Kolding er landstræner for det danske lacrosse-landshold. Fredag til søndag havde han hele landsholdet boende hjemme hos sig, da der var træningssamling på Lyshøjskolens baner.
Annonce

Kolding: En orange bold flyver med stor kraft gennem luften og gribes med en lang stav med et lille net på. Den rødklædte spiller runder en modstander med den orange bold i sit net, mens modstanderen med sin stav forsøger at slå bolden løs. Enkelte slag rammer armen i stedet, mens engelske gloser fyger gennem luften.

Det danske landshold i lacrosse holder denne weekend træningssamling i Kolding, hvor de forbereder sig frem mod EM 2021. Grunden er, at landstræneren er fra Kolding. Han hedder Ronnie Mathiesen og er 41 år gammel, og til dagligt arbejder han som IT-indkøber hos Velux.

Denne weekend har han dog haft huset fuld. Alle 28 spillere på landsholdet har nemlig boet hjemme hos Ronnie. Det er ikke noget særsyn i sportsgrenen, der må siges at være en nichesport med kun 60 aktive udøvere i Danmark, og derfor er det hele også kun på hobbyplan og for egen regning.

- Der er rimelig gode muligheder for at komme på landsholdet med så få udøvere, men det koster også noget for folk. Da vi var afsted til VM sidst, gav spillerne hver især omkring 20.000 kroner for de 14 dage, siger Ronnie Mathiesen.

Annonce

USA dominerer også i Danmark

Sporten kan vel bedst sammenlignes med ishockey. Det foregår bare på en fodboldbane og er ti mod ti, hvor pucken er erstattet med en orange gummibold. Der er dog fortsat meget beskyttelsesudstyr, et modstanderhold rundt om et mål der skal nedbrydes og fri bevægelighed.


Der er rimelig gode muligheder for at komme på landsholdet med så få udøvere, men det koster også noget for folk. Da vi var afsted til VM sidst, gav spillerne hver især omkring 20.000 kroner for de 14 dage.

Ronnie Mathiesen, landstræner


Af de 28 spillere på landsholdet er halvdelen udstyret med både dansk og amerikansk pas, og det er da også USA, der er den helt store magtfaktor indenfor sportsgrenen, der har rødder helt tilbage hos indianerne. Det var således også i USA, at Ronnie Mathiesen lærte sportsgrenen at kende.

I 1996 og 1997 var han på udveksling i Baltimore, hvor han spillede fodbold på college. Om efteråret var det lacrosse, der blev den store sportsgren, og det tog han med sig hjem til Danmark, og han var derfor med til at starte lacrosse op i København, hvor han flyttede til efter sin udveksling. For fire år siden vendte han tilbage til Kolding, hvor han bor nu.

- Der er et fedt fællesskab i lacrosse, og det er helt klart noget af det, som tiltrækker folk. Jeg vil gerne have, at vi får et hold i Kolding på et tidspunkt, så hvis nogle er interesseret, må de endelig kontakte mig, siger Ronnie Mathiesen.

Udstyret kan kun købes få steder i Europa, da sportsgrenen endnu ikke er så udbredt. I USA er det dog en stor sportsgren med to professionelle ligaer. Foto: Mette Mørk
41-årige Ronnie Mathiesen er født og opvokset i Kolding, og nu er han landstræner for lacrosse-landsholdet. Foto: Mette Mørk
Landsholdet i lacrosse havde i weekenden træningssamling i Kolding på Lyshøjskolens baner. Foto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trekantområdet

VB-anføreren efter sejren over Sønderjyske: Vi viste, vi kan være med

Annonce