Annonce
Erhverv

Steen Davidsen går på pension: Hvide Sande Havn skal have ny direktør

Steen Davidsen får god tid til at nyde naturen på vestkysten, når han ved udgangen af september går på pension efter 10 år som direktør for Hvide Sande Havn. Arkivfoto: Mikkel Jézéquel
Ved udgangen af september fratræder Steen Davidsen stillingen som direktør for Hvide Sande Havn med omkring 20 medarbejdere og en omsætning på omkring 40 millioner kroner om året.
Annonce

Hvide Sande: Efter næsten 10 år som direktør for Hvide Sande Havn har Steen Davidsen nu meddelt bestyrelsen, at han ønsker at fratræde stillingen.

Om årsagen siger han:

- Det er ganske simpelt. Jeg bliver 66 år, og jeg har en stor familie med kone, fire børn og ni børnebørn. Det er et fint tidspunkt. Jeg har haft ti gode år med udvikling af havnen.

Da Steen Davidsen med virkning fra 1. april 2011 blev ansat som direktør for Hvide Sande Havn, kom han fra et job som leder af et projekt med titlen 'Søvejen mod vest,' og inden da var han som ingeniør ansat hos rådgivningsvirksomheden Cowi.

Steen Davidsen regner med at holde sidste arbejdsdag på et tidspunkt i august, så der også er tid til at afvikle ferie, inden han formelt fratræder ved udgangen af september.


Det er ganske simpelt. Jeg bliver 66 år, og jeg har en stor familie med kone, fire børn og ni børnebørn. Det er et fint tidspunkt

Steen Davidsen, direktør, Hvide Sande Havn


Om den arbejdsplads, han forlader i sensommeren, siger direktøren:

- Det er en spændende virksomhed med et utroligt stærkt netværk blandt virksomhederne på havnen i Hvide Sande. Og havnen har et spændende potentiale udviklingsmæssigt.

Annonce

Offentlige myndigheder

Virksomheden Hvide Sande Havn har omkring 20 medarbejdere og en årlig omsætning på omkring 40 millioner kroner.

Omsætningen bliver primært trukket i land via arealleje til en bred vifte af interessenter og brugere af havnen - fra eksempelvis fiskeriet samt fra drifts- og vedligeholdelsesopgaver ved blandt andet slusen og indsejlingen.

Siden 2011 er der blevet investeret 240 millioner kroner i udvikling af havnens aktiviteter omkring fragt og offshore.

Direktørjobbet er netop slået op, og som noget af det første bliver det fastslået, at man som ansøger skal have solid ledelseserfaring; gerne fra den maritime verden eller fra entreprenør-, transport- eller den offentlige sektor:

"Du har formentlig en teknisk og/eller kommerciel uddannelsesbaggrund og flere års erfaring med eksempelvis anlægsprojekter eller andre, større tekniske opgaveområder. Endelig har du erfaring i at samarbejde med offentlige myndigheder", hedder det videre i stillingsopslaget.

Annonce

Søg snarest muligt

Under punktet ansøgningsfrist står der 'Snarest muligt.'

Iver Enevoldsen, der er formand for bestyrelsen i Hvide Sande Havn, forklarer, at den rette person gerne skal være ansat tidsnok, så vedkommende kan nyde godt af lidt samspil med Steen Davidsen, inden han går fra borde.

Iver Enevoldsen siger om den nuværende direktør, at han har forvaltet jobbet rigtig godt, og at der er sket en rivende udvikling på havnen med Steen Davidsen ved roret.

- Det bliver spændende at komme i gang med, tilføjer Iver Enevoldsen om opgaven med at finde den nye direktør for Hvide Sande Havn.

Til den opgave har bestyrelsen valgt at alliere sig med den internationale konsulentvirksomhed Birn + Partners.

Hvide Sande Havn

Hvide Sande Havn er en kommunal selvstyrehavn, der er ejet af Ringkøbing-Skjern Kommune. 

Havnen er velkendt som en af vestkystens mest moderne fiskerihavne og er Danmarks femtestørste. 

Hvide Sande Havn har de senere år udviklet sig til en aktiv trafikhavn for hele det midt- og vestjyske område. Siden 2013 er godsmængden øget markant. 

Desuden udfylder Hvide Sande Havn en voksende rolle som base for en række offshore vind-aktiviteter. Dette omfatter blandt andet havmølleparken Horns Rev 3.

Havnens aktiviteter understøttes af en lang række servicevirksomheder, der gennem Hvide Sande Service Group står klar til at yde en komplet og samlet service.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Familievirksomhed lever af at lave lyd og lys til store arrangementer: Sådan lykkedes det at lave overskud trods corona-nedlukning

Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Problemer med Venstres online-afstemning: Jørgen fik ikke chancen for at stemme på Line

Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Annonce