Annonce
Kolding

Steen og Dorthe fik vinket til F16-flyene

Det hele var overstået på få sekunder. Alligevel troppede Dorthe Jensen og hendes hund op, for at se F-16 flyformationen drøne over Vamdrup fredag formiddag. Så fik hun samtidig en snak med Steen Bodilsen, der også var mødt op på Torvet i Vamdrup sammen med et par stykker andre. Foto: Søren Gylling
Flyvevåbenet markerede fredag F-16 jagerflyenes 40-års jubilæum med en fejringsrunde over Danmark. Klokken lidt over 11 bragede ti fly hen over Vamdrup.
Annonce

Vamdrup: Fredagens fødselar var F-16-flyene, der i dagens anledning fløj i en større formation over Danmark i en siksak-rute ned gennem Jylland.

Selv om der altså var dækket flot op til flyvefest, så var der nu ikke mødt mange fødselsdagsgæster op til fejringen – i hvert tilfælde ikke i Vamdrup by, som flyene passerede henover klokken 11.08. Her kunne de ti jagerpiloter, hvis de ellers kiggede ned mod bymidten, se fire tilskuere, der spejdere op til dem.

To af de fremmødte på torvet var Steen Bodilsen og Dorthe Jensen. De havde taget opstilling på torvet lidt før elleve, hvor de spejdede op mod en næsten skyfri himmel.

- Jeg hørte om jubilæet og formationsflyvningen i radioen og fik lyst til at se det. Det er da flot, når de sådan flyver lavt hen over hovederne på os, siger Dorthe Jensen, der arbejder som buschauffør.

Steen Bodilsen er pensionist og har set F-16-flyene utallige gange over Vamdrup.

- Det er da en fin afslutning med sådan en formation over byen. Og nu bliver det da spændende, hvor meget de nye fly larmer i forhold til F-16-flyene, siger han.

Fra næste år begynder flyvevåbnet at indfase de 27 nye kampfly af typen F-35.

Det er da flot, når de sådan flyver lavt hen over hovederne på os.

Dorthe Jensen, buschauffør

Lidt over klokken elleve fredag formiddag overfløj de ti F-16 fly Vamdrup i en såkaldt ti-skibs formationsflyvning. Foto: Søren Gylling
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce