Annonce
Kolding

Steen og Dorthe fik vinket til F16-flyene

Det hele var overstået på få sekunder. Alligevel troppede Dorthe Jensen og hendes hund op, for at se F-16 flyformationen drøne over Vamdrup fredag formiddag. Så fik hun samtidig en snak med Steen Bodilsen, der også var mødt op på Torvet i Vamdrup sammen med et par stykker andre. Foto: Søren Gylling
Flyvevåbenet markerede fredag F-16 jagerflyenes 40-års jubilæum med en fejringsrunde over Danmark. Klokken lidt over 11 bragede ti fly hen over Vamdrup.

Vamdrup: Fredagens fødselar var F-16-flyene, der i dagens anledning fløj i en større formation over Danmark i en siksak-rute ned gennem Jylland.

Selv om der altså var dækket flot op til flyvefest, så var der nu ikke mødt mange fødselsdagsgæster op til fejringen – i hvert tilfælde ikke i Vamdrup by, som flyene passerede henover klokken 11.08. Her kunne de ti jagerpiloter, hvis de ellers kiggede ned mod bymidten, se fire tilskuere, der spejdere op til dem.

To af de fremmødte på torvet var Steen Bodilsen og Dorthe Jensen. De havde taget opstilling på torvet lidt før elleve, hvor de spejdede op mod en næsten skyfri himmel.

- Jeg hørte om jubilæet og formationsflyvningen i radioen og fik lyst til at se det. Det er da flot, når de sådan flyver lavt hen over hovederne på os, siger Dorthe Jensen, der arbejder som buschauffør.

Steen Bodilsen er pensionist og har set F-16-flyene utallige gange over Vamdrup.

- Det er da en fin afslutning med sådan en formation over byen. Og nu bliver det da spændende, hvor meget de nye fly larmer i forhold til F-16-flyene, siger han.

Fra næste år begynder flyvevåbnet at indfase de 27 nye kampfly af typen F-35.

Annonce
Det er da flot, når de sådan flyver lavt hen over hovederne på os.

Dorthe Jensen, buschauffør

Lidt over klokken elleve fredag formiddag overfløj de ti F-16 fly Vamdrup i en såkaldt ti-skibs formationsflyvning. Foto: Søren Gylling
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Sønderborg

Evakuerede beboere kunne vende tilbage efter natlig indsats: Svajende skorsten på 40 meter er revet ned

Kolding For abonnenter

Allan pumpede vand hele natten: Haven forvandlet til en svømmepøl

Annonce