Annonce
Kolding

Steen Rasmussen og Barbara Casini spiller og synger brasiliansk jazz på Godset den 20. september

Kapelmester Steen Rasmussen og kvartet kommer sammen med den italienske stjernesangerinde Barbara Casini til Godset den 20. september. Her vil de spille og synge brasiliansk inspireret jazzmusik. PR-foto

Kolding: Torsdag den 20. september kl. 20 kan man på Godset høre Steen Rasmussen Quinteto, der har etableret sig som et af landets bedste musikalske bud på brasiliansk inspireret jazz, der har den italienske stjernesangerinde Barbara Casini i front. Casini, som er bosiddende i Firenze, er også guitarist og komponist. Hun er især kendt for sine samarbejder med jazzikoner som fx Enrico Rava, Stefano Bollani, Phil Woods og Lee Konitz. På Godset vil orkesteret spille numre fra det seneste latinalbum med nordiske undertone krydret med sentimentale og levende bosa-nova-klassikere. Barbara Casini er netop kendt for at bevæge sig ubesværet i grænselandet mellem smukke, italienske jazzballader og sofistikerede bossanovaer på portugisisk.

Ud over kapelmester Steen Rasmussen på flygel tæller orkesteret så prominente musikere som Lis Wessberg på trombone, Jacob Andersen på perkussion, Fredrik Damsgaard på bas og Jonas Johansen på trommer. Orkesteret har udgivet fem albums, der alle er blevet yderst fornemt modtaget af kritikerne og nominerede til både DMA og Carl Prisen.

Annonce
Den italienske jazzsangerinde Barbara Casini synger lige ubesværet italienske jazzballader og sofistikerede bossanovaer på portugisisk. Den 20. september står hun foran Steen Rasmussen Quinteto. PR-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Hovborg har fået sin egen øl

Leder For abonnenter

Det ligegyldige alternativ

De entrede dansk politik med kærlighed, dans og et dybfølt ønske om en anderledes måde at drive landet på. Alternativet stormede ind i Folketinget ved valget i 2015 og fik fem procent af stemmerne uden nogen anden dominerende slagplan end at gøre tingene på en alternativ måde. Leder Uffe Elbæk fandt det hele ganske "crazy", og på Nørrebro, hvor partiet fik næsten 18 procent af stemmerne og blev større end Socialdemokratiet, løftede man taget i ekstase og drømte om en ny verdensorden. I dag er festen slut. Et elendigt resultat til folketingsvalget i 2019 sendte partiet ned på tre procent af stemmerne, og man må konstatere, at partiet ingen varige aftryk har sat på dansk politik. Til trods for, at folketingsvalget i juni netop handlede om klima, der jo ellers er et af Alternativets mærkesager. Men dagsordenen er global og har ikke en snus med Alternativets indsats at gøre. Skulle man være i tvivl, kan man konsultere det såkaldte forståelsespapir, der er skrevet af regeringen Mette Frederiksen (S) og dens støttepartier Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten. Her er sat de mest ambitiøse - og måske også uopnåelige - klimamål i historien, men altså uden, at Alternativet har været involveret. Partiet, der om nogen snakkede klima og en ny samfundsindretning, har ikke sat det mindste fingeraftryk på den mest ambitiøse klimadagsorden nogensinde - stærkere bevis for parlamentarisk ligegyldighed findes næppe, og det er sigende, at man ikke har hørt et kvæk fra Alternativet, siden vælgerlussingen i juni. Partiet har i dets korte historie budt på utallige farverige indslag så som en ganske alternativ festkultur, alternativ medarbejderpleje, alternativ ansættelsespolitik i partiet, men alt sammen artigheder fra gemakkerne og ikke fra den politiske scene. Jovist, Alternativet har fået fjernet transseksuelle fra listen over psykisk syge og andre fornuftige ting, men det varige aftryk på dansk politik er det ikke blevet til, og bliver det heller næppe.

Tønder

Over 100 får måtte reddes fra vandmasser på mark

Annonce