Annonce
Ringkøbing-Skjern

Steenberg glæder sig: Et skridt i den rigtige retning at åbne for tyske turister

Den radikale Andreas Steenberg er tilfreds med, at tyske turister nu får mulighed for at vende tilbage til det vestjyske ferieland. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Det var bedre at lukke Storebæltsbroen end grænsen til Tyskland, mener den radikale Andreas Steenberg, der er tilfreds med, at tyske og norske turister snart kan holde ferie i Danmark.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Han havde ønsket sig en total åbning af grænserne.

Men den radikale folketingspolitiker Andreas Steenberg vælger alligevel at glæde sig over, at statsminister Mette Frederiksen (S) fredag eftermiddag leverede en delvis åbning af landets grænser for turister med mindst fem overnatninger. Det sker fra den 15. juni.

- Ser man på tallene, var det bedre at lukke Storebæltsbroen end grænsen til Tyskland. Men jeg glæder mig over, at turismen i Ringkøbing-Skjern og resten af Vestkysten bliver reddet i et vist omfang. Vi har længe presset på for en grænseåbning, og nu er den på vej, siger han.

Steenberg forstår turistbranchens desperation efter to en halv måned uden de tyske turister, som er så afgørende for deres omsætning.

- Turisterne udgør en stor del af den lokale økonomi. Og når smittetrykket er under kontrol i Tyskland, så er det svært at forstå, at grænsebommene har skullet blive nede, siger han.

Den radikale har dog endnu et grænseslagsmål med statsministeren. Den internationale kærlighed, som hal kalder det, har nemlig fortsat trange kår.

- Har man en tysk kæreste, må man nu gerne ses. Men kommer kæresten fra Holland, må han eller hun ikke rejse ind i Danmark. Men parret må gerne mødes i Tyskland. Det giver ingen mening, siger Andreas Steenberg.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trekantområdet

Sådan leder politiet efter Jørgen: - Vi kan ikke få for meget information

Annonce