Annonce
Aabenraa

Stema laster masser af sand til vindmøllepark

Skibet Rockpiper kan både fragte sand og skærver og lægge dem ud på havbunden, Det kan ses ved Sønderjyllandskajen igen i dag, torsdag den 16. juli. Foto: Stema Shipping.
Stema Shipping udskiber i denne måned sand på specialskibet Rockpiper, der sejler sand og skærver til vindmøllepark i Østersøen. Havnen i Aabenraa ligger godt for etablering af ny havvindmøller.
Annonce

AABENRAA: På det seneste har forbipasserende flere gange kunnet set et noget mærkværdigt skib ved Sønderjyllandskajen i Aabenraa.

Skibet hedder Rockpiper og er specialbygget til at fragte sand og skærver ud til havvindmølleparker. I øjeblikket gælder det fundamentet til et elkabel, der skal sørge for at få strømmen fra en ny havvindmøllepark i Østersøen ind på land.

Det er Stema Shipping i Aabenraa, der står for projektet. Sandet, der lastes i Aabenraa, kommer fra områdets grusgrave.

Sandet suppleres med skærver, som Stema Shipping fragter til Østersøen fra firmaets store stenbrud i Jelsa i Norge.

Stema er Nordeuropas førende leverandør af sand, grus og granitskærver.

- Skibet vil kunne opleves i Aabenraa flere gange i løbet af juli, fortæller Rolf Bonnichsen, der er direktør for Stema Shipping i Danmark.

Annonce

Velegnet havn

Aabenraa Havn har stor erfaring  med lastning og losning af bulkvarer - det vil sige varer, der fragtes i løs vægt, som for eksempel sand, skærver og grus.

Havnen ligger centralt i forhold til de store forekomster af grus og sand, der er i det sydlige Jylland, og i forhold til Østersøen, hvor der er planer om flere store vindmølleparker i de kommende år.

I Aabenraa kan skibene lastes og losses effektivt og hurtigt, pointerer havnen og Stema Shipping i en fælles pressemeddelelse.

Annonce

Grøn fremtid

Aabenraa Havn ser muligheder i EUs vedtagelse af The European Green Deal, hvor det blandt andet er besluttet, at der skal opføres et større antal havvindmøller i Østersøen inden 2030.

Ifølge den fælles meddelelse fra havnen og Stema Shipping vil Aabenraa være velegnet som omdrejningspunkt for udskibning af sand og grus til fundamentet for havvindmøller og de tilhørende kabler.


Skibet hedder Rockpiper og er specialbygget til at fragte sand og skærver ud til havvindmølleparker.

Fra artiklen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Gratis julekoncert i Folding Kirke

Annonce