Annonce
Kolding

Stemmeboksen er forbudt adgang for børn: Det er godt nok skørt‼️

Børn, som ikke kan bogstaverne endnu, må gerne komme med helt ind i stemmeboksen. Men så snart barnet kan alfabetet er det forbudt. Foto: Laust Tuxen Hedegaard

Kolding: - Mærkeligt at nogle steder i landet, der opfordrer de, at børn må komme med ind og stemme, men i Kolding er det no go. Regeringen siger, vi skal opdrage vores børn demokratisk, det når det allervigtigste kommer, nemlig når vi skal stemme, så må de ikke komme med ind og se, hvordan det hele fungerer. Det er godt nok skørt‼️

Sådan lyder det fra Katarina Fabricius Mejer i et opslag på en stor Facebookgruppe for borgere i Kolding - Facebook Kolding.

Og børn er da også meget velkomne på afstemningsstederne, lyder det fra Kolding Kommune. Men hvis barnet kan læse, må det ikke komme med ind i selve stemmeboksen.

- Indenrigsministeriet har præciseret reglerne, og de betyder, at hvis et barn kan alfabetet, må det altså ikke komme med ind i stemmeboksen, siger kommunikationschef Lars Svoger.

Ifølge lovgivningen er udgangspunktet nemlig, at man skal være alene i stemmeboksen, medmindre man har brug for hjælp til at afgive sin stemme. Baggrunden herfor er kravet om stemmehemmeligheden.

- Børn er meget velkomne på afstemningsstederne, og det er en god ide at tage sine børn med på valgdagen, så de lære om vores demokrati. Man kan uden for stemmeboksen vise barnet stemmesedlen og tale om, hvordan man udfylder en stemmeseddel, siger Lars Svoger.

Mindre børn, der ikke kan kan bogstaverne, må gerne gå med en voksen helt ind i stemmeboksen, mens den voksne sætter sit kryds.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Varde For abonnenter

Borgmester om ulovligheder i børnehave: - Jeg har bedt mine direktører kigge sagen igennem

Annonce