x
Annonce
Kolding

Stemmeboksen er forbudt adgang for børn: Det er godt nok skørt‼️

Børn, som ikke kan bogstaverne endnu, må gerne komme med helt ind i stemmeboksen. Men så snart barnet kan alfabetet er det forbudt. Foto: Laust Tuxen Hedegaard

Kolding: - Mærkeligt at nogle steder i landet, der opfordrer de, at børn må komme med ind og stemme, men i Kolding er det no go. Regeringen siger, vi skal opdrage vores børn demokratisk, det når det allervigtigste kommer, nemlig når vi skal stemme, så må de ikke komme med ind og se, hvordan det hele fungerer. Det er godt nok skørt‼️

Sådan lyder det fra Katarina Fabricius Mejer i et opslag på en stor Facebookgruppe for borgere i Kolding - Facebook Kolding.

Og børn er da også meget velkomne på afstemningsstederne, lyder det fra Kolding Kommune. Men hvis barnet kan læse, må det ikke komme med ind i selve stemmeboksen.

- Indenrigsministeriet har præciseret reglerne, og de betyder, at hvis et barn kan alfabetet, må det altså ikke komme med ind i stemmeboksen, siger kommunikationschef Lars Svoger.

Ifølge lovgivningen er udgangspunktet nemlig, at man skal være alene i stemmeboksen, medmindre man har brug for hjælp til at afgive sin stemme. Baggrunden herfor er kravet om stemmehemmeligheden.

- Børn er meget velkomne på afstemningsstederne, og det er en god ide at tage sine børn med på valgdagen, så de lære om vores demokrati. Man kan uden for stemmeboksen vise barnet stemmesedlen og tale om, hvordan man udfylder en stemmeseddel, siger Lars Svoger.

Mindre børn, der ikke kan kan bogstaverne, må gerne gå med en voksen helt ind i stemmeboksen, mens den voksne sætter sit kryds.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

112

Efterlysning: Hvor er Daniel?

Danmark

Liveblog: Disse børn og ansatte skal ikke i skole eller børnehave efter påske

Annonce