Annonce
forside

Stemmekvæg. DF i Vejen er helt til grin

I et læserbrev den 4. september fortæller DF's byrådsmedlem i Kolding Søren Rasmussen, at der i Kolding Kommune ikke "skal spares så meget som en 25 øre på servicen overfor borgerne på seniorområdet". Fair nok.

Modsat forholder det sig i Vejen Kommune, hvor DF's byrådsgruppe stemmer for massive besparelser på ældreområdet, (i alt 25 mill. kr. som alle udmærket ved vil medføre serviceforringelser).

Det kan næsten kun tolkes således, at DF i Kolding Byråd har haft stor indflydelse på de kommende års budgetter, mens DF i Vejen byråd nærmest bevidstløst har stemt for de ting, som borgmesteren har lagt på bordet.

Anni Grimm forsømmer da heller ingen lejlighed for at lovprise det "gode samarbejde", hun har med Venstre. Et samarbejde som tilsyneladende går ud på, at DF får nogle attraktive poster ved konstitueringen, og som tak for det fungerer de herefter som borgmesterens stemmekvæg de næste fire år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

PostNord er en dødssejler

I årevis har fusionen mellem Post Danmark og det svenske Posten AB til PostNord i 2009 været et problembarn. Der er nemlig så store forskelle mellem Danmark og Sverige, at det har vist sig nærmest umuligt at få fællesskabet til at fungere. Mens Danmark er en digital spydspids, bliver der fortsat ekspederet masser af fysiske breve og dokmenter via posten hos vores nordiske naboer. Og skønt man kan begræde det traditionelle brevs forsvinden i vores land, er udviklingen uafvendelig. Situationen i Danmark har siden 2012 udløst adskillige årsregnskaber med blodrøde tal, hvilket har belastet hele PostNord i fatal grad. I det seneste årsregnskab for 2018 havde den danske del af forretningen et minus på over en milliard kroner. Noget tyder på en bedring i økonomien, men prisen har været høj i form af massefyringer og bestandigt forringet service. Imens fortsætter brevmængden med at falde på grund af den digitale kommunikations fortsatte fremmarch kombineret med alt for lange leveringstider på fysiske breve. Nu er flere partier så åbne for at forlade postsamarbejdet. De nye toner er der grund til at være tilfreds med. For nok er situationen lige nu slem. Men fremover vil den blive endnu værre. Også hos vores naboer vil den moderne kommunikation vinde stadig mere frem. Det er ganske enkelt for hurtigt, bekvemt og billigt at holde digital kontakt med både venner, familie og myndighederne til, at fysiske breve på sigt kan overleve i større omfang. Det gælder også i Sverige. PostNord er med andre ord en dødssejler, det ikke vil være klogt at holde fast i. Lad os få lukket virksomheden, inden vi bruger endnu flere penge på at forlænge dens skrantende eksistens. Naturligvis skal det også fremover være muligt at sende fysisk post i Danmark. Men der er bestemt ingen grund til at genopbygge et nationalt postvæsen. I stedet bør politikerne se på muligheden for at betro opgaven til private aktører. Dyrere og ringere end den nuværende ordning kan det umuligt blive.

Erhverv

3F Kolding er uforstående over for at Danfoss flytter fabrik til Polen

Annonce