Annonce
Billund

Stemmesluger Ulrich Kristensen vil tilbage i Billund Byråd med egen liste

Ulrich Kristensen sad i Billund Byråd for Venstre i 2013-2017 og for Radikale Venstre januar-august 2018. Arkivfoto
Ulrich Kristensen arbejder på at stifte Lokalpolitisk Forum og gøre comeback i Billund Byråd. Han har tidligere repræsenteret både Venstre og Radikale Venstre.

Billund: Ulrich Kristensen, tidligere byrådsmedlem for Venstre og for Radikale Venstre, vil tilbage i lokalpolitik. Han satser på at stille op til Billund Byråd ved næste kommunalvalg på sin egen lokale liste, Lokalpolitisk Forum.

Beslutningen skyldes især, at Borgerlisten nu har nedlagt sig selv, og at listens to medlemmer, Ole Marcussen og Heidi Nielsen, har meldt sig ind i Socialdemokratiet.

- Det ærgrer mig, at de ikke har kunnet få det tværpolitiske til at lykkes, og det har jeg lyst til at udfordre. Det er skammeligt, at Socialdemokratiet og Venstre nu bliver endnu mere dominerende. Nu er der to fløje i byrådet. Jeg vil lave den tredje fløj, som viser, at man kan samarbejde på tværs, siger Ulrich Kristensen.

Han opfordrer derfor alle, der kunne tænke sig at være med, til at henvende sig.

- Jeg er allerede i dialog med flere, der lige som jeg vil noget andet end det, der foregår i byrådet i dag, siger han.

Annonce

Ulrich Kristensen

Ulrich Kristensen sad i Billund Byråd for Venstre i 2013-2017 og for Radikale Venstre januar-august 2018.

Han fik 738 personlige stemmer ved valget i november 2017, hvilket var tredjeflest af alle kandidater.

Han er 48 år, gift og har tre børn. Bor i Billund.

Bredt forum

Ifølge Ulrich Kristensen vil der være plads til mange forskellige holdninger i Lokalpolitisk Forum.

- Jeg sætter grænsen ved Stram Kurs, men eller betyder det ikke noget for mig, om man er fra Venstre, Radikale Venstre eller noget andet. Lokalpolitisk Forum kan rumme alle holdninger. Man skal være klar til at arbejde tværpolitisk, og der skal være plads til individer, der har alle mulige holdninger - inden for rimelighedens grænse, siger han og tilføjer:

- Jeg ved godt, at man skal kunne tælle til 13. Det må vi så øve os i.

Hvor har vi ham?

Ulrich Kristensen har tidligere haft en periode i Billund Byråd som medlem af Venstre. Ved sidste kommunalvalg skiftede han til Radikale Venstre, men nåede kun godt et halvt års arbejde, inden han på grund af et nyt arbejde meldte sig helt ud af politik.

- Er du ikke nervøs for, at nogen tænker: Hvor har vi egentlig ham Ulrich?

- Jo, og jeg vil da heller ikke sige, at det ikke kunne være V eller RV, men det skal være tværpolitisk. Og med hensyn til, at jeg stoppede i utide på grund af arbejde, mener jeg, at jeg gjorde det rigtige. Jeg kunne også være blevet i systemet og haft en masse fravær.

Ulrich Kristensen har siden sin exit fra byrådet fulgt med på sidelinjen og især på Facebook ivrigt kommenteret arbejdet i byrådet.

- Jeg savner simpelthen politik og mener, det kan gøres på en ny måde, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Mens regeringen tøver, holder danskerne i kø

Læserbrev: Omtrent fire måneder er der gået, siden den socialdemokratiske transportminister, Benny Engelbrecht, proklamerede i JydskeVestkysten, at han for længst er trukket i arbejdstøjet, og at der fra regeringens side bliver arbejdet hårdt på en ny infrastrukturplan. Noget vi i Venstre selvsagt var glade for at høre. Nu er der som sagt gået over fire måneder, og på kalenderen står der 2020. Mere end et halvt år er gået, siden Socialdemokratiet flyttede ind i regeringskontorerne, og danskerne er endnu ikke stillet en infrastrukturplan i udsigt. Mens trafikken på de danske veje snegler sig afsted, og borgere og virksomheder bruger mere tid på kø og trængsel, kan transportministeren end ikke sætte et årstal på en ny infrastrukturplan. Alle os sydjyder må således gå rundt i uvished – vi ved ikke, om vi er købt eller solgt. Og uvisheden skaber selvfølgelig bekymring. For hvad skal der ske med Ny Midtjyske Motorvej? E45/E20 ved Kolding? Rute 11 fra Korskro til Varde? Eller for den sags skyld opgraderingen af Rute 11 til Tønder? Ingen ved det. Sidste år kom vi i Venstre i mål med en aftale om at investere mere end 110 milliarder kronet i vores infrastruktur frem mod 2030. Investeringer, som ville sikre vækst og bosætning over alt i Danmark. Derfor er det mildest talt bekymrende, at vi i Sydjylland ikke kan vide os sikre på, om de investeringer, som vi i Venstre var med til at aftale, overhovedet bliver til noget. I Venstre vil vi arbejde for, at vi hurtigst muligt bliver indkaldt til forhandlinger om en infrastrukturaftale. Vi kan ikke vente længere. For når borgere og virksomheder holder i kø koster det samfundet 20 milliarder kroner om året. Derfor er en god og sammenhængende infrastruktur helt grundlæggende for fortsat vækst og udvikling. Noget som er altafgørende, hvis vi skal investere i velfærd og grønne løsninger. Så alt imens regeringen har skudt endnu et løfte til hjørne, må vækst og udvikling sættes på pause.

Kolding For abonnenter

Længe ventet rapport: Sådan vil Hærvejsmotorvejen påvirke trafikken rundt om Kolding

Annonce