Annonce
Billund

Stemmesluger Ulrich Kristensen vil tilbage i Billund Byråd med egen liste

Ulrich Kristensen sad i Billund Byråd for Venstre i 2013-2017 og for Radikale Venstre januar-august 2018. Arkivfoto
Ulrich Kristensen arbejder på at stifte Lokalpolitisk Forum og gøre comeback i Billund Byråd. Han har tidligere repræsenteret både Venstre og Radikale Venstre.
Annonce

Billund: Ulrich Kristensen, tidligere byrådsmedlem for Venstre og for Radikale Venstre, vil tilbage i lokalpolitik. Han satser på at stille op til Billund Byråd ved næste kommunalvalg på sin egen lokale liste, Lokalpolitisk Forum.

Beslutningen skyldes især, at Borgerlisten nu har nedlagt sig selv, og at listens to medlemmer, Ole Marcussen og Heidi Nielsen, har meldt sig ind i Socialdemokratiet.

- Det ærgrer mig, at de ikke har kunnet få det tværpolitiske til at lykkes, og det har jeg lyst til at udfordre. Det er skammeligt, at Socialdemokratiet og Venstre nu bliver endnu mere dominerende. Nu er der to fløje i byrådet. Jeg vil lave den tredje fløj, som viser, at man kan samarbejde på tværs, siger Ulrich Kristensen.

Han opfordrer derfor alle, der kunne tænke sig at være med, til at henvende sig.

- Jeg er allerede i dialog med flere, der lige som jeg vil noget andet end det, der foregår i byrådet i dag, siger han.

Ulrich Kristensen

Ulrich Kristensen sad i Billund Byråd for Venstre i 2013-2017 og for Radikale Venstre januar-august 2018.

Han fik 738 personlige stemmer ved valget i november 2017, hvilket var tredjeflest af alle kandidater.

Han er 48 år, gift og har tre børn. Bor i Billund.

Annonce

Bredt forum

Ifølge Ulrich Kristensen vil der være plads til mange forskellige holdninger i Lokalpolitisk Forum.

- Jeg sætter grænsen ved Stram Kurs, men eller betyder det ikke noget for mig, om man er fra Venstre, Radikale Venstre eller noget andet. Lokalpolitisk Forum kan rumme alle holdninger. Man skal være klar til at arbejde tværpolitisk, og der skal være plads til individer, der har alle mulige holdninger - inden for rimelighedens grænse, siger han og tilføjer:

- Jeg ved godt, at man skal kunne tælle til 13. Det må vi så øve os i.

Annonce

Hvor har vi ham?

Ulrich Kristensen har tidligere haft en periode i Billund Byråd som medlem af Venstre. Ved sidste kommunalvalg skiftede han til Radikale Venstre, men nåede kun godt et halvt års arbejde, inden han på grund af et nyt arbejde meldte sig helt ud af politik.

- Er du ikke nervøs for, at nogen tænker: Hvor har vi egentlig ham Ulrich?

- Jo, og jeg vil da heller ikke sige, at det ikke kunne være V eller RV, men det skal være tværpolitisk. Og med hensyn til, at jeg stoppede i utide på grund af arbejde, mener jeg, at jeg gjorde det rigtige. Jeg kunne også være blevet i systemet og haft en masse fravær.

Ulrich Kristensen har siden sin exit fra byrådet fulgt med på sidelinjen og især på Facebook ivrigt kommenteret arbejdet i byrådet.

- Jeg savner simpelthen politik og mener, det kan gøres på en ny måde, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt For abonnenter

X Factor-Emil slår sig løs til Dirty Dancing og har sin egen playliste på karaokebaren: - The Beatles er fed at fyre den af til

Annonce