Annonce
Billund

Stenderup-Krogagers købmand flytter ind i det gamle mejeri

Brian og Majbritt Duedal mangler plads i butikken og til lageret i Min Købmand i Stenderup-Krogager. Mere plads kan de få ved at flytte butikken hen i det gamle mejeri. Arkivfoto: Chresten Bergh

Købmandsbutikken i Stenderup-Krogager flytter hen i det gamle mejeri i stedet for at bygge til på den nuværende adresse.

Stenderup-Krogager: Købmandsparret i Stenderup-Krogager Brian og Majbritt Duedal er nu klar til at tage et nyt skridt: De vil flytte butikken hen i det gamle mejeri, som længe har stået mere eller mindre tomt. Lejeren, som har brugt det som lager, er opsagt fra 1. februar, og herefter kan ombygningen gå i gang.

Da Fin Form i sin tid havde til huse i mejeriet, blev der bygget en produktionshal, og det er den, der efter en ombygning skal være ramme om den nye butik. Målet er også, at Brian og Majbritt Duedal på sigt overtager det fulde økonomiske ansvar i det, der i dag er et borgerejet anpartsselskab. Alt det vil de fortælle mere om ved et borgermøde den 18. december.

- Nu viser vi endnu mere, at vi går all in. Vi vil simpelthen være købmænd, til vi ikke kan tygge smør mere, fastslår Brian Duedal.

Annonce

Byens købmand

I begyndelsen af 2013 valgte Coop at lukke Dagli'Brugsen i Stenderup-Krogaer..

Ved et stormøde kort efter stod det klart, at byen ikke ville af med sin butik, og der blev i løbet af rekordtid indsamlet cirka 1,3 millioner kroner til for at købe bygning, tank og inventar.

Den 14. september 2013 genåbnede butikken som Kwik Spar for kort efter at få nyt navn til Min Købmand Stenderup-Krogager.

Tirsdag den 18. december klokken 19.30 er alle borgere inviteret til møde i Teglgårdshallen for at høre om nye planer for byens købmandsbutik.

Køb løser flere ting

Med købet af det gamle mejeri forventer Brian Duedal at løse flere udfordringer for landsbyens erhvervsdrivende. TC Brød, som ligger ved siden af købmandsbutikken vil ifølge Brian Duedal gerne overtage lokalerne:

- Vi får mere butik og mere lagerplads, TC Brød bliver fremtidssikret, og vi får byen til at fremstå pænere. Vi ændrer byens øjebæ til at blive byens stolthed, siger han med henvisning til, at mejeriet og grunden omkring det har set bedre dage.

Købmandsparret satser på, at selskabet bag den nuværende butik vil bygge om for cirka en million kroner plus udgifter til inventar, hvorefter de selv vil begynde at betale anparterne ud. Det skal ske over en periode på ti år.

- Vi har stadig brug for borgernes opbakning, og det er noget af det vi vil fortælle mere om den 18., siger Brian Duedal.

Kultursted

Brian Duedal har også ideer til selve mejeriet. Den gamle bygning med skorsten og stort vindue mod Storegade skal bevares og på sigt forvandles til et kultursted, hvor der kan holdes fællesspisning, vinsmagning og vises landkampe på storskærm.

Indtil videre skal benzinanlægget blive liggende, men på sigt er det meningen, at det skal flytte sammen med den nye butik.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland For abonnenter

Trods udsigt til blodrødt regnsskabsår: Hotel Koldingfjord satster stort på opgradering af personalet

Annonce