Annonce
Billund

Stenderup Skole afgiver en lærer til Grindsted: Forældre efterlyser dialog om fremtiden

Stenderup Skole, eller Lynghedeskolen afdeling Stenderup, som den retteligt hedder,  har i øjeblikket kun 65 elever på matriklen - det betyder, at én lærerstilling flyttes til Lynghedeskolen i Grindsted. Arkivfoto: Joan Karlsen
Efter sommerferien flyttes en lærerstilling fra Stenderup Skole til Lynghedeskolen i Grindsted. Forældrene mangler dialog og frygter, at det er begyndelsen på enden på en landsby, der fungerer rigtig godt.
Annonce

Stenderup-Krogager: Efter sommerferien flyttes en lærerstilling fordelt på tre forskellige lærere til Lynghedeskolen i Grindsted. Det betyder, at tre ud af de i alt seks lærere og en pædagogisk assistent, der underviser på Stenderup Skole, nu også skal have timer i Grindsted.

Det er den melding, som forældrene til skolens 65 børn forleden fik i en skrivelse på aula fra skoleleder Søren Rahbek, og det har rystet det lille landsbysamfund.

Dermed bliver der nemlig lagt op til, at Stenderup-klasserne skal have endnu mere samundervisning, end de har i forvejen.

- Vi frygter en øget risiko for manglende inklusion, manglende elevdifferentiering og ikke mindst manglende tid til den enkelte elev, siger Jeanett Hye, forælder til to børn, der går i 0. og 2. klasse.

Indskolingen kommer således fremadrettet ifølge Jeanett Hyes oplysninger til at bestå af to klasser: 0.-1. klasse bliver slået sammen, og 2.-3. klasse bliver slået sammen med samlæsning i blandt andet dansk og matematik, mens 4., 5. og 6. klasserne skal samles i en klasse, som også skal samlæse i de vigtige fag som dansk og matematik.

Forældrene har ifølge Jeanett Hye fået at vide af ledelsen, at de skal være taknemlige for den gode kvalitet, der  har været på Stenderup Skole.


Vi frygter selvfølgelig en væsentlig forringelse i undervisningens kvalitet.

Jeanette Hye


Annonce

Vil gerne have dialog

De to skoler blev slået sammen for cirka tre år siden - netop for at kunne bevare landsbyskolen, der går til og med 6. klasse, hvorefter børnene fortsætter på Lynghedeskolen.

- Vores udfordring er, at vi er en lille skole i elevtal med mange klassetrin, så der er en stor spændvidde i, hvad børnene skal lære, og vi frygter selvfølgelig en væsentlig forringelse i undervisningens kvalitet, siger Jeanett Hye, der også er bekymret for, hvorvidt lærerstaben på Stenderup Skole er interesseret i og kan holde til den kommende ordning, for Stenderup Skole og Lynghedeskolen Grindsted er to vidt forskellige skoler med med meget forskellige børnegrupper, der har hver deres behov og problematikker.

- Vi har en meget fasttømret lærerstab på skolen, og de er meget selvstændige og selvkørende - og har været det under hele corona-nedlukningen, siger Jeanett Hye.

En stor flok forældre har derfor skrevet til Søren Rahbek efterfølgende, men har blot fået et svar retur om, at beslutningen er taget. Jeanett Hye efterlyser derfor kommunikation, forklaringer og dialog på et fysisk forældremøde med Søren Rahbek, der begyndte som ny skoleleder på Lynghedeskolen den 1. april.

Annonce

Begyndelsen på enden

- Vi kan sagtens forstå, at vi er en lille skole, men hvorfor kunne man ikke kigge på andre måder at spare på end at gå efter kerneopgaven, som er lærerne. Vi skal selvfølgelig ikke med ned i "maskinrummet", hvor beslutningerne bliver taget, men vi kan da snakke sammen, siger Jeanett Hye, der oplever, at mange flere forældre i Stenderup savner både at se og møde og ikke mindst tale med den nye skoleleder.

Hun er bekymret for, at besparelsen kan blive begyndelsen på enden - ikke kun på skolen men på hele lokalsamfundet.

- Lukkes skolen, lukker børnehaven også, og hvad så med de otte-ni dagplejere i byen og vores købmand, og de mange børnefamilier, der er flyttet hertil? Det hele er bundet op på hinanden på godt og ondt, siger Jeanett Hye.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

100 år siden Genforeningen: En stor dag for Sønderjylland, Danmark og Verden

Annonce