Annonce
112

Angreb politigård: Nu skal stenkaster mentalundersøges

Mindst 14 ruder blev smadret med sten i Haderslev Politigård ved de tre angreb, som den 37-årige mand er sigtet for. Han nægter sig skyldig. Arkivfoto: Larz Grabau


HADERSLEV: Vestre Landsret afgjorde torsdag, at en 37-årig lokal mand skal blive i arresten i fire uger, og at han skal mentalundersøges.

Det var byretten, som onsdag varetægtsfængslede ham. Og nikkede ja til anklager Rikke Brændgaard-Nielsen opfordring til, at Kriminalforsorgen skal foretage en personundersøgelse af manden, samt anbefale at han bliver mentalundersøgt.

Han mente dog ikke, at han fejlede noget og kærede afgørelserne. Men landsretten har nu stadfæstet byrettens kendelser.

Den 37-årige har ikke nogen officiel adresse, men han er tilknyttet Haderslev.

Han er sigtet for de tre angreb med sten på Haderslev Politigård den 25. januar og den 19. februar. Han er også sigtet for at volde fare for andres liv eller førlighed ved det seneste angreb, samt for trusler mod politiet og besiddelse af kniv den 25. januar, da han blev anholdt første gang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Merkel holder drømmen om Europa i live

For en uges tid siden gik en sød historie sin sejrsgang i tyske medier og på sociale platforme. Landets kansler, Angela Merkel blev fotograferet i en kø i en dagligvarebutik med sin indkøbsvogn. To ruller toiletpapir og fire flasker hvidvin. ”Eine wie uns” som det hed sig i masser af opslag på nettet efterfølgende. Ingen hamstring. Fornuftig prioritering. Og kansleren betalte endda med kreditkort og ikke kontanter, som man ellers ofte gør hos vores naboer. Lederskab i det små. Merkel viser også lederskab i det store. Hvor lande i hele Europa, inklusive Danmark, har dukket sig, mens et coronahærget Italien har bedt om hjælp, trådte Merkel straks til. Tyskland henter syge italienere til tyske hospitaler. Tyskland henter også syge franskmænd. Fordi man har overskuddet. Fordi man kan. At man samtidig opbygger viden i det tyske sundhedsvæsen, der senere kan komme tyske patienter til gavn, er en kærkommen sidegevinst. Tyskland sender også respiratorer til Spanien. Deler ud af sit overskud. Tyskland viser sig også i coronakrisen fra sin bedste side, som vi har set det i række krisestunder i nyere europæisk historie. Wir schaffen dass, er budskabet fra Merkel igen og igen, og hun sætter sig selv og sit land forrest. Det bør vi alle være taknemmelige for. Uden Tyskland, intet Europa fristes man til at konkludere. Den danske stat har handlet hurtigt og konsekvent på coronakrisen. Der er grund til at håbe, at vi derfor kan komme relativt let igennem den set i sundhedsfagligt perspektiv. Måske også økonomisk. Det er dog værd at holde fast i, at Corona er grænseoverskridende, og vejen tilbage på den anden side løses ved at tænke og handle grænseoverskridende. Det ville derfor klæde os at stå side om side med Tyskland i både ord og handling. Også mens det er svært. Der er en udløbsdato på Angela Merkel. Tiden som kansler rinder ud i 2021. For Europas skyld er der grund til at håbe på, at også hendes efterfølger tager et ansvar, der rækker ud over Tysklands grænser. For uden tysk lederskab, smuldrer Europa.

Kolding

Plejehjem har nu haft ni smittetilfælde med corona: To plejehjemsbeboere er indlagt

Sydjylland

Påskefrokoster aflyses på stribe: Facebook og Skype redder det sociale samvær

Annonce