Annoncørbetalt indhold

Stenslag skal repareres – men det behøver ikke at koste dig en formue

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Når du kører bil, kan du ikke undgå, at forankørende køretøjer kaster små sten og andre små genstande op på forruden af din bil. Og så ender du med stenslag. Disse skader er vigtige at få repareret, hvis skaden gør det svært for dig at se ud ad forruden. Det kan altså være, at du skal have skiftet hele din bils forrude af sikkerhedshensyn, hvis skaden er stor.

”Men er det ikke både besværligt og dyrt at reparere stenslag eller skiftet forruden?” tænker du måske. Og det behøver altså ikke være hverken dyrt eller besværligt. Ofte skal du af med op til 400 kr. for at få repareret skaden. Det er ikke altid nødvendigt at udskifte hele forruden.

Annonce

Reparation af stenslag eller udskiftning af hele forruden?

Som tommelfingerregel skal forruden blot repareres, hvis skaden er mindre end en tokrone. Har du en skade, som er større end en tokrone, og du kan se revner i forruden, skal hele forruden nok skiftes. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt din forrude skal repareres eller udskiftes, skal du besøge et bilværksted for at få en professionel vurdering af skaden.

Det er meget enkelt at reparere en forrude. Det foregår sådan, at en mekaniker presser noget glasklar lim i det hul, som stenen har forårsaget. Og du kan trygt køre igen, når limen er færdig med at hærde.

Har du ikke mulighed for at få repareret stenslag hurtigt, måske kan du først gøre det efter 35 timer, så er det vigtigt, at du beskytter skaden. Når skaden står udækket, kan den nemlig fyldes op af snavs, som forværrer det hele. For at beskytte skaden skal du klæbe et plaster, også kaldet beskyttelsesmærkat, på det. Giver du skaden denne beskyttelse, kan den repareres på bedste vis.

Hurtig og billig reparation af skader

Det er vigtigt, at du får repareret stenslag hurtigst mulig – helst inden for 48 timer. Går der længere tid, kan skaden udvikle sig til revner. Kommer der revner i forruden, har du ikke andet valg end at udskifte hele forruden. Heldigvis kan en reparation af stenslag være hurtig og billig. Fx kan det tage bilværksteder 20 minutter at reparere skaden mod en pris på fx 400 kr.

Det er endnu vigtigere at reparere stenslag eller udskifte forruden, for skaderne kan spærre for dit udsyn, hvilket kan øge risikoen for biluheld og påkørsler. Det kan altså være farligt at køre i en bil, der har stenslag. Derfor er det ulovligt at køre i en bil, der ikke giver dig et godt, ordentligt udsyn.

Får du et stenslag, er det altså vigtigt, at du handler hurtigt og sørger for at få repareret skaden. Skaden kan heldigvis ofte repareres for omkring 400 kr., og reparationen tager omkring 20 minutter. Og reparationen sikrer, at du fortsat har et godt udsyn, når du kører bil, så du ikke ender i en ulykke – hvilket et dårligt udsyn, i værste tilfælde, kan føre til.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.