Annonce
Varde

Stephan er ny træner for U18DM piger: Min fornemmeste opgave bliver at holde på glæden i truppen

Stephan H. Nyrup er ny cheftræner for Varde IF's U18 DM fodboldpiger. Privatfoto
42-årige Stephan H. Nyrup er den nye mand i spidsen for Varde IF's 18U-fodboldpiger. Det var den sportslige ledelses ærlighed og autenticitet, som lokkede ham til Varde.

Varde: Når corona-restriktionerne engang tillader det, ser Stephan H. Nyrup frem til at må møde de U18 spillere, han den 1. januar overtog ansvaret for som ny cheftræner. Han er en af de to nye trænere, som Varde IF Kvinder kort før jul præsenterede i en pressemeddelelse.

Stephan H. Nyrup er 42 år, kommer fra Fredericia og har de seneste otte år været træner for ungdomselitehold i sin hjemby, i Silkeborg og i Aarhus-klubben Lyseng. De seneste år har han været tilknyttet FC Fredericia på frivillig basis, men den erfarne træner savnede den daglige gang på græstæpperne.

- Det, jeg laver hos FC Fredericia i dag, er for det meste strategisk skrivearbejde. Jeg er ikke på træningsbanen og træne fodbold, og det savner jeg rigtig meget. Det kan jeg nu få mulighed for hos Varde, som jo så også er på øverste nationale niveau på pigesiden, siger Stephan H. Nyrup.

Ny cheftræner for U18DM pige

Stephan H. Nyrup er 42 år.

Har tidligere trænet elite pigehold hos FC Fredericia, SilkeborgQ og senest i Lyseng IF i Højbjerg syd for Aarhus. 

Bor i Taulov uden for Fredericia. 

Har netop gennemført A-licens kursusforløbet.

Arbejder til daglig som Projektleder hos Lego Retail.

Annonce

Ydmygheden lokkede

Det betød meget for Stephan H. Nyrup, at sportsledelsen i Varde IF ikke stod med store armbevægelser, da de tilbød sig, selvom U18-pigerne spiller i landets bedste række. Han fornemmede i stedet en autenticitet hos Varde IF, som han kunne spejle sig i.

- Den ydmyge, vestjyske tilgang til tingene var meget appellerende. Jeg går rigtig meget op i autenticitet. Jeg lover ikke mere, end jeg kan holde. Og sådan følte jeg også, at Mogens og Kurt (spotslige ledelse hos Varde IF Kvinder, red.) var. De var meget realistiske, i forhold til hvor de er, hvor de vil hen, og de havde også en klar plan om, hvordan de ting her skal gøres.

Han glæder sig også til igen at skulle samarbejde med sin tidligere kollega, Kian Røn, der også er ny træner for Vardes 1. divisions kvinder. De to var trænere sammen for år tilbage i eliteklubben SilkeborgQ for henholdsvis U13- og U14 piger, og ligesom dengang bliver der en naturlig overgang og behov for samarbejde mellem de to trænere, i takt med at spillerne ældes.


Den dag, det ikke er sjovt at spille fodbold mere - uanset hvilket niveau man er på - så stopper spillerne med at komme

Stephan H. Nyrup, Cheftræner for Varde IF's U18 DM piger


Annonce

Glæden ved fodbold skal bibeholdes

Hvis Stephan H. Nyrup skal beskrive sig selv som træner, fremhæver han vigtigheden ved at sørge for,  at fodbolden forbliver sjov for samtlige spillere på holdet.

- Den dag, det ikke er sjovt at spille fodbold mere - uanset hvilket niveau man er på - så stopper spillerne med at komme. Min fornemmeste opgave bliver at bibeholde glæden i den her trup, samtidig med at jeg bygger på sportsmæssigt og formmæssigt, siger Stephan H. Nyrup.

Han tror, at han som person passer godt til at træne især piger, fordi han selv er af autentisk karakter og sørger for, at der er glæde i hele truppen. Alligevel påpeger han, at han stadig stiller høje krav til de mennesker, han træner, ligesom han gør over for sig selv.

- Det vigtigste for mig er glæden ved at komme til fodbold, men også at beholde smilet og glæden, når man går derfra. Det er det, jeg synes, er ekstra interessant ved at træne piger. De giver meget mere igen på det sociale. Jo mere man giver dem, jo mere får man retur.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Det betyder de nye indrejseregler for grænsehandlen: Efter disse datoer kan du handle i Tyskland

Sport

Se med i aften på jv.dk: Vi sender direkte fra stort speedwaybrag

Kolding For abonnenter

Ejer af fitnesscenter efter næsten fire måneders lukning: - Vi taber penge hver dag

Annonce