Annonce
Sønderborg

Stephan Kleinschmidt er blevet far: - Det føles rigtigt og stort

Kleinschmidt og Klærkes lille dreng født den 9. juli 2019. Privatfoto
Den 9. juli blev 42-årige Stephan Kleinschmidt far til sit første barn, Junior, der er den lille drengs midlertidige navn.

Sønderborg: Viceborgmester, embedsmand og nu også far.

Tirsdag den niende juli klokken 01.54 kom 3990 gram fordelt på 53 centimeter og forandrede Stephan Kleinschmidts verden.

- Han vender op og ned på det hele. Lige nu drejer hele verden sig omkring den lille mand, siger den nybagte far.

Navnet er stadig Junior - i hvert fald udadtil. For da Kleinschmidt taler med JydskeVestkysten er det kun en halv time siden, at han og kæresten Kathrine Klærke skålede i champagne ovenpå juniors officielle navn. Men da endnu ikke den lille drengs bedsteforældre har hørt navnet, han for eftertiden vil kalde sit barn, ønsker den lille familie naturligvis ikke, at de skal læse det i avisen.

Der er ingen tvivl om, hvor stolt den nybagte far er over sin nye titel.

- Det føles først og fremmest rigtigt og stort. Jeg er en glad og stolt far til en lille dreng. Kathrine og jeg har set frem til det her i lang tid. Det er rent ubeskriveligt at beskrive, hvordan det er. Det er kun andre fædre, der kan forstå det. Følelsen toppede i det øjeblik, hvor Junior første gang så verdens lys. Man oplever sikkert også nogle indre følelser, som man ikke var så bevidst om før, siger Stephan Kleinschmidt, der uddyber.

- Det er en anden rolle og en anden funktion som far, end det man var vant til før. Selvfølgelig er der en helt anden nærhed til et andet menneske, som pludselig er en del af ens liv, og på en måde er man forelsket fra dag ét. Og det er det, vi oplever lige nu.

Annonce

Stephan Kleinschmidt

  • Viceborgmester og byrådsmedlem for Slesvigsk Parti
  • Født 1. marts 1977 i Sønderborg og opvokset i Rinkenæs
  • Stadtrat Dezernent - at sammenligne med forvaltningschef - i "Dezernat 2: Projektkoordinierung, Dialog und Image" i Flensborg.
  • Bor i Sønderborg med sin kæreste Kathrine Klærke, der er stabschef i Sønderborg Kommunes økonomi, teknik- og miljøafdeling.

Deler barslen

I øjeblikket holder Stephan Kleinschmidt tre ugers ferie fra sit job som forvaltningschef i Flensborg. Planen er dog, at han vil tage fem måneders barselsorlov fra 1. december til 1. maj.

- Jeg har lært, at det hedder ét barn, to forældre, så vi deler barslen, siger han.

Det er endnu ikke afgjort, om viceborgmesteren også tager orlov fra byrådsarbejdet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Marcus Knuth er en gemen mandattyv

Marcus Knuth blev onsdag De Konservatives nye udlændingeordfører samt integrations- og indfødsretsordfører. Det er der bestemt ingen grund til at ønske tillykke med. Den politiske belønning er nemlig aldeles ufortjent. Naturligvis er det fuldstændig legitimt, hvis Marcus Knuth ikke længere har følt sig hjemme i Venstre og derfor skifter til De Konservative. Til gengæld er det målt med moralske alen helt utilstedeligt, at politikeren blot fortsætter i Folketinget, som om intet var hændt. Den 5. juni i år sendte vælgerne 43 repræsentanter for Venstre ind i Folketinget. Så vidt vides har der ikke efterfølgende været et nyt valg. Derfor er de 43 mandater fortsat Venstres. Partihop er beklageligvis ikke helt så sjældne i dansk politik. Som regel er mønstret det samme – afhopperne tager deres mandater ind i det nye parti. Opfattelsen af, at politikerne så at sige ejer deres mandat er hinsides enhver sund fornuft. Mandatet tilhører de vælgere, der har udpeget den pågældende. Ved Folketingsvalget satte godt 9500 vælgere deres kryds ved Marcus Knuth. Det gjorde de givetvis i forventning om, at deres tillidsmand på tinge ville arbejde for Venstres dagsorden. Den tillid er nu gjort til skamme. Eneste anstændige beslutning er at forlade sin politiske tillidspost, hvis man af den ene eller anden grund kommer på kollisionskurs med sig parti. Så kan suppleanten nemlig rykke ind og fortsætte arbejdet for den liste, som vælgerne har peget på. Havde Marcus Knuth draget denne rette konsekvens, ville det aftvinge respekt. Det havde herefter stået ham frit for eventuelt at stille op som konservativ kandidat ved næste Folketingsvalg, hvor han måske endda havde haft rimelige muligheder for atter at blive sendt afsted til Christiansborg. I stedet har Marcus Knuth nu slet og ret gjort sig skyldig i gement mandattyveri, hvor han har sat sine egne interesser over vælgernes. Den slags bidrager til en politikerlede, som i dette tilfælde er absolut berettiget.

Annonce