Annonce
Læserbrev

Stephan Kleinschmidt, gruppeformand for Slesvigsk Parti, Parkgade 10, Sønderborg, skriver:

Sønderborg er blandt dem der tilbyder terapi til par i problemer. Det gør fire ud af ti danske kommuner bl.a. fordi skilsmisser ikke kun gør ondt på forældre og børn. Det kan også føre til psykisk mistrivsel, længere sygemeldinger fra arbejdet og dræne kommunekassen.

Slesvigsk Parti har gennem årene taget en række politiske initiativer, herunder at tilbyde rådgivning til økonomisk trængte borgere. Men vi har også sikret at unge under 25 år får gratis psykologhjælp. Nu glæder vi os over at Sønderborg Kommune er blandt dem, der også gennem åben rådgivning giver forældre råd om stort og småt. Offentlige midler brugt på økonomisk rådgivning, gratis psykologhjælp og parterapi er gode investeringer. Det er bedre at forebygge end behandle.

I Sønderborg kan alle forældre til børn i dagtilbud eller skole benytte sig af tilbuddet. En åben rådgivning er helt i vores ånd. Godt at vi sætter ind og hjælper par til at kunne udvikle sig til gode familier omkring deres børn. Således kan vi guide forældre og børn gennem svære udfordringer og leve op til vores forventning til en familievenlig kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Læserbrev

Dansksindede sydslesvigere skal lettere kunne blive danskere

Læserbrev: De skal ikke blive glemt! Sådan sagde den tidligere Venstre-statsminister Niels Neergaard for 100 år siden på Dybbøl. Hans ord står stadigvæk som en garanti for støtte, sammenhold og samarbejde mellem Folketinget og sydslesvigerne. Derfor var det kun naturligt, at den tidligere Venstre-regering i 2018 gjorde det lettere for dansksindede sydslesvigere at opnå dansk statsborgerskab. Dog er vi i Folketinget blevet gjort opmærksomme på, at der efter regelændringerne i 2018 er opstået en uholdbar situation. For som reglerne er på nuværende tidspunkt, bliver dansksindede sydslesvigere med bopæl i Danmark, der ønsker dansk statsborgerskab efter de lempede regler, stillet dårligere end hvis vedkommende er bosiddende syd for grænsen. Det går ikke, da vi gerne skulle have letforståelige og simple regler, så de dansksindede sydslesvigere bosat i Danmark har let mulighed for at blive statsborgere såfremt de ønsker det. Derfor har et bredt flertal i Folketinget nu ændret reglerne, så de er ens uanset om man bor på den ene side af grænsen eller ej. Her, 100 år efter genforeningen, fungerer området omkring den dansk/tyske grænse som et forbillede for hele verdenen. Jeg håber, at vi med dette lille skridt har gjort vores til, at samarbejdet og fællesskabet bliver endnu stærkere.

Annonce