Annonce
Udland

Stevie Wonder skal have en nyretransplantation til efteråret

Kevork Djansezian/Ritzau Scanpix
Efter sine næste tre koncerter vil Stevie Wonder tage en pause, fordi han skal have en nyretransplantation.

Den amerikanske musiker Stevie Wonder skal have en nyretransplantation til efteråret.

Det fortalte den 69-årige sanger under en koncert i Londons Hyde Park lørdag aften.

Han forklarede, at han har valgt at fortælle om det for at mane eventuelle rygter i jorden og berolige sine fans og forsikre dem om, at det nok skal gå fint.

- Jeg skal give yderligere tre koncerter, og så tager jeg en pause. Jeg skal opereres. Jeg skal have en nyretransplantation i slutningen af september i år, fortalte den levende legende fra scenen, efter han havde sunget "Superstition".

- Jeg kom her for at give jer min kærlighed og for at takke jer for jeres.

- I skal ikke høre nogen rygter om mig. Jeg har det godt, sagde han.

Ifølge Stevie Wonder er der fundet en donor.

Sangeren gav ikke yderligere oplysninger om sin nyresygdom.

Stevie Wonder var allerede som barn et ganske usædvanligt talent, og få har som ham påvirket populærmusikken det sidste halve århundrede.

Stevie Wonder mistede synet, kort efter han blev født.

Som niårig mestrede han instrumenter som harmonika, trommer og klaver, og han var bare 12 år, da det legendariske amerikanske pladeselskab Motown Records skrev kontrakt med ham.

Stevie Wonder har da også fået en lang stribe hits på samvittigheden som eksempelvis:

"Sir Duke", "Superstition", "Superwoman", "Lately", "As", "Isn't She Lovely", "I Wish", So What the Fuss" og "You Are The Sunshine Of My Life".

25 Grammy-priser er det blevet til.

/ritzau/AP

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce