Annonce
Udland

Stewardesser i Hongkong kræver masker af frygt for virus

-/Ritzau Scanpix
Stewardesserne er bekymrede for smitterisikoen ved et nyt virus fra Kina, der hidtil har dræbt seks mennesker.

Besætningspersonalet hos flyselskabet Cathay Pacific Airways bør bære ansigtsmasker på alle flyvninger af frygt for at blive smittet med et nyt virus fra Kina.

Sådan lyder et krav fra flyselskabets fagforening for stewardesser onsdag.

Det nye virus, et såkaldt coronavirus, er brudt ud i Kina forud for det kinesiske nytår sidst i januar, hvor millioner af kinesere rejser ud.

Stewardessernes fagforening oplyser, at den har modtaget en "enorm" mængde af e-mails og beskeder fra medlemmer, som er bekymrede for smitterisikoen.

På en enkelt flyvning er stewardesserne eksponeret for flere end 300 passagerer fra mange forskellige steder.

- Alle er bekymrede for den risiko, de løber, hver gang de tager på arbejde, skriver fagforeningen på Facebook tirsdag ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- Det er på tide, at selskabet tager deres bekymringer alvorligt og tillader kabinepersonalet at bære masker på alle flyvninger.

Indtil videre har Cathay Pacific Airways med base i Hongkong ikke tilladt personalet at bære ansigtsmasker, oplyser fagforeningen. Dog med undtagelse af personale på flyvninger til og fra den kinesiske by Wuhan, hvor virusset menes at stamme fra.

De kinesiske myndigheder har bekræftet flere end 300 tilfælde af virusset i Kina - størstedelen i Wuhan, hvor seks mennesker hidtil er bekræftet døde af virusset.

Virusset har samtidig spredt sig til andre dele af Kina, herunder er der fundet fem tilfælde i hovedstaden, Beijing.

Der er også bekræftet tilfælde af virusset i Thailand, Sydkorea, Japan, Taiwan og USA. I alle tilfælde er der tale om personer, som har været i Wuhan.

I flere lande bliver indrejsende fra Wuhan tjekket for, om de bærer virusset. Det gælder blandt andet i lufthavne i USA, Australien, Thailand, Singapore, Japan og Kina.

Og som det første europæiske land er også Storbritannien tirsdag begyndt at screene flypassagerer. Det skriver avisen Mirror.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Mere regn på vej: Beredskab holder ekstra øje med vandstand i Kolding efter oversvømmelser

Leder For abonnenter

JV mener: Først nu er Britta Nielsen dømt

Det har vakt berettiget opsigt, at det over en lang årrække lykkedes Britta Nielsen at stjæle over 100 millioner kroner, som ellers skulle være brugt til gavn for de svageste borgere i samfundet. Hvordan kunne en betroet offentligt ansat optræde så kynisk? Og hvordan kunne kontrolmekanismerne i en ellers gennemreguleret offentlig sektor svigte i så uhørt grad? Det er spørgsmål, mange danskere savner gode svar på. Og med god grund. For Britta Nielsen-sagen er sammen med andre statslige skandaler i de senere år med til at skabe tvivl om, hvorvidt vores samfund virkelig er så ukorrupt og velfungerende, som vi ellers godt kan lide at bryste os af. Desværre har Britta Nielsen også kunnet have oplevelsen af at være dømt på forhånd. Her er, hvad daværende socialminister Mai Marcado (K) sagde om Britta Nielsen i efteråret 2018 til Berlingske: - Man er virkelig gennemgående et dårligt menneske, når man vælger at stjæle fra den her gruppe. Så har man jo ingen moral og ingen nedre grænse for anstændighed. Mai Mercado havde fuldstændig ret i sin bedømmelse af Britta Nielsen. Men det var meget upassende, at hun stemplede Britta Nielsen som skyldig, inden retten havde talt. Det var en udtalelse, der formentlig er i strid med god forvaltningsskik, da Mai Mercado på det tidspunkt var minister og dermed havde et særligt ansvar. Såvel borgere, medier som politikere kan undervejs i en så omtalt sag som denne nemt komme til at bruge formuleringer, der reelt slår fast, at den mistænkte er skyldig. Men det er meget vigtigt, at vi holder fast i, at det kun er de uafhængige domstole, som kan frikende eller dømme en anklaget. Det skal også gælde for en gennemført kynisk svindler som Britta Nielsen. Selv om hun siden efteråret 2018 af de fleste har været opfattet som skyldig, var det først tirsdag klokken 16.30, at hun fik sin dom ved Københavns Byret. Mange vil nok mene, at hun havde fortjent en længere straf end de seks år og seks måneders fængsel, det blev til. Men det er ligegyldigt for Britta Nielsens sag, hvad den enkelte borger mener. Retten har talt, og sådan skal det være i et retssamfund.

Annonce