Annonce
Læserbrev

Sti i Agtrup

Læserbrev: Kolding Byråd har netop frigivet midler til etablering af en ca. 300 meter lang sti fra udstykningen Solvænget mod syd til Østerløkke.

Den nye boligudstykning Solvænget i Agtrup har forbindelse til Stenderupvej. Men der mangler en stiforbindelse til den sydlige del af Agtrup og Sdr. Bjert og ikke mindst til skolen.

Jeg glæder mig, hver gang vi kan gøre noget for at styrke vores lokalområder og bidrage til, at vi alle kan færdes til fods og på cykel. Det er sundere både for os selv og for miljøet.

Jeg vil fortsat arbejde for at styrke lokalområderne. Jeg glæder mig også over det store arbejde, der gøres lokalt og det store engagement, der udvises. Vi skal ikke underløbe lokalråd og foreninger og initiativer, som gør et fantastisk arbejde og skaber positive resultater. Det er nok værd at bevare og værdsætte det store lokale engagement.

Annonce
Molle Lykke Nielsen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Mere regn på vej: Beredskab holder ekstra øje med vandstand i Kolding efter oversvømmelser

Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Annonce