Annonce
Esbjerg

Stier, udsigtsplads og sammenhængskraft: Byrumsforsøg langs Tved Å skal ses an i seks uger

Byrumsforsøg Ribe. Illustration: Esbjerg Kommune
En sti og en ny udsigtsplads er blandt de midlertidige tiltag, som afprøves i området hvor Saltgade krydser Tved Å. Byrumsforsøget skal give beboere og besøgende større glæde af området og være med til at udvikle kvaliteterne i området.

Ribe: Esbjerg Kommune har i den seneste tid etableret de midlertidige tiltag, som frem til midten af november skal udgøre Byrumsforsøget i Ribe.

Tiltagene udspringer af Programmet for Områdefornyelse i Ribe, som Esbjerg Byråd vedtog 17. maj, hvor borgere, foreninger og interessenter har bidraget til indholdet i programmet. Der er afsat 12,6 mio. kr. til områdefornyelsen, som frem mod 2026 skal medvirke til at udvikle, udvide og styrke helheden i Ribes bykerne.

- I stedet for straks at begynde med permanente løsninger, har vi blandt andet i Bramming og Esbjerg opnået gode resultater med først at lave midlertidige tiltag. Efter forsøgsperioden pilles tiltagene ned igen, ligesom det bliver tilfældet i Ribe. En evaluering skal vise os, om vi er på rette vej eller om der måske skal justeres før, tiltag bliver til en permanent løsning, siger formand for kommunens Teknik & Byggeudvalg, Søren Heide Lambertsen(V)

Annonce

Sammenhængskraft

Holdninger og ønsker til områdets udvikling undersøges under forsøget og samles efterfølgende i en evalueringsrapport. På baggrund af rapporten arbejder Esbjerg Kommune videre med udformningen af mere permanente løsninger.

Byrumsforsøget giver forskellige fysiske eksempler på hvordan området kan udvikles. Som en lille forsmag på, hvordan en sti eksempelvis kunne omkranse Jernstøberi-området, er der blandt de midlertidige tiltag lavet en sti fra Saltgade hen til en udsigtsplads, hvor man kan nyde udsigten over åen og marsken. Langs stien er der opsat skilte, som fortæller om forsøget og områdets historie.

- Med tiltagene ønsker vi at støtte udviklingen og forbedre sammenhængskraften i bykernen. Her handler det især om at udnytte det eksisterende, og med få greb gøre området endnu mere attraktivt for alle, der bor her. Samtidig føjer vi endnu en dimension til besøgsoplevelsen, når man kommer for at besøge byen og parkerer på P-Nord, siger Karen Sandrini(S), formand for Plan & Miljøudvalget.

Ved P-Nord er der lavet en midlertidig lille plads med bænke og oplysningskilte på et græsareal ved Saltgade-broen over Tved Å. Her danner to træer også en midlertidig portal, som en velkomst ved ankomsten til byen.

Byrumsforsøget i Ribe omkring Jernstøberiet består af: 1. Udsigtsplads ved Tved Å. 2. Sti fra Saltgade til udsigtspladsen. 3. Oplysningsskilte. 4. Markering af ankomsten til byen. 5. Mødested. Illustration: Esbjerg Kommune
Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Esbjerg For abonnenter

Efter 44 år er det slut: Ikonisk modebutik i Esbjerg lukker

Danmark

Onsdagens coronatal: 1871 nye smittede det seneste døgn

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

REGIONALVALG

Tag kandidattesten til regionalvalget her

Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Ejer af ferieresort: Folks intelligens falder med 20 procent, når de kører i en autocamper

Billund For abonnenter

Først på specialskolen har 10-årige Kristian fået lyst til at lære. Nu råber forældrene op: Er det sådan, børn med en diagnose skal behandles?

Sønderjyske Fodbold

Live: Kan SønderjyskE slå AGF og tage næste skridt på vejen mod tredje pokalfinale i træk?

Tønder

Se videoen fra valgmøde: Tre borgmesterkandidater samlet - det store spørgsmål forblev ubesvaret

Erhverv

Kvalitet koster og holder længere: Anders har øje for det smukke i tilværelsen

Tønder For abonnenter

Ny plan om nærhospitaler bringer ikke meget nyt til Tønder: Ændringen er mest af alt et navneskift, mener regionsrådspolitiker

Esbjerg

Trappeløb i byens nye spektakulære tårne skal give deltagerne en ”once in a lifetime-oplevelse”

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Esbjerg

Dumpet: Eleverne på lokal skole er blandt Danmarks dårligste – nu griber staten ind

Danmark

Vild forvirring om MitID: Køber nye pas og telefoner for at få det til at virke - det er helt misforstået

Haderslev

Lokal investor bygger 18 seniorvenlige lejeboliger i landsby

Erhverv For abonnenter

Se billeder før og efter: Sådan ser Orlas forureningsramte galleri ud efter fem måneders gravearbejde og renovering

Sydjylland

Blandt de nominerede: Koret der fik borgmester til at græde

Annonce