Annonce
Haderslev

Stierne i Vojens vækker politisk interesse

Karl Posselt fra Forum Vojens glæder sig over politikernes lydhørhed og ser frem til, at stisystemerne i Vojens kommer på den politiske dagsorden, når der skal lægges budget for 2021 og de kommende år. Arkivfoto: Jacob Schultz
12. juni sendte Forum Vojens en henvendelse til samtlige politikere i Haderslev Byråd. Henvendelsen kan betyde, at der bliver sat penge af på budget til at løse udfordringer med stier.
Annonce

Vojens: Noget kunne tyde på, at Forum Vojens' ønsker om at få penge sat af til mere sammenhængende stisystemer i Vojens kommer med i budgetforhandlingerne om næste års budget. I hvert fald var der på det sidste byrådsmøde inden sommerferien ros og lydhørhed over for ønsket, uden at der dog blev afgivet hverken garantier eller konkrete løfter.

Ønsket blev kort drøftet, da byrådet godkendte udvalget for plan og miljøs liste over trafiksikkerheds-prioriteringer:

- Det er værd at bakke op om sådanne initiativer, og jeg synes derfor, at udvalget for plan og miljø bør gå i dialog med Forum Vojens om stisystemerne, sagde SFs Benter Iversen, som var den første, der bragte stisystemerne på banen.

- Jeg er fuldstændig enig med Bent Iversen, sagde Svend Brandt fra Enhedslisten.

- Sådanne henvendelser skal vi tage alvorligt, tilføjede han.

- Det er et godt projekt, vi har fået fra Forum Vojens, men det er ikke til beslutning i dag. Jeg regner dog med, at det kan komme med senest til budgetforhandlingerne, understregede borgmester H. P. Geil (V), mens den radikale Børge Koch hilste alle tiltag, der kan fremme folkesundheden velkommen.

Annonce

Formand er glad

I Vojens er formanden for Forum Vojens glad for de politiske sympatitilkendegivelser. Karl Posselt håber, at det kommer til udtryk på næste års budget - eller i det mindste overslagsårene.

- Jeg har ikke hørt noget fra politikerne, men jeg har fået et positivt svar fra forvaltningen, som har meddelt, at der skal udarbejdes en light-udgave af en stiplan for Haderslev Kommune, siger Karl Posselt.


Jeg har ikke hørt noget fra politikerne, men jeg har fået et positivt svar fra forvaltningen, som har meddelt, at der skal udarbejdes en light-udgave af en stiplan for Haderslev Kommune.

Karl Posselt, Forum Vojens


Han oplyser, at forvaltningen har meddelt, at forslaget skal behandles politisk i udvalget for plan og miljø i iøbet af efteråret.

- Og jeg har derefter på Forum Vojens vegne kvitteret og tilbudt et møde, hvor idéoplægget og sammenhængen mellem de enkelte forslag til stier kan uddybes, fortæller han  og glæder sig over, at Haderslev Kommune er begyndt at bruge nogle af de initiativer, som de frivillige i Vojens står bag.

- Det er meget vigtigt, at vi har kommunen med. Småtingene kan vi sagtens gøre noget ved, men det kniber med større projekter, siger han.

Annonce

Udfordringer

Et af de helt store strukturelle udfordringer i Vojens er jernbanen og Ribevej. Både togskinner og landevejen deler byen. Vejdirektoratet og Banedanmark skal derfor inddrages, hvis der eksempelvis skal laves tunneler.

Stisystemerne har i flere år stået højt på prioriteringslisten hos Forum Vojens, der består af frivillige, der aktivt arbejder for og med deres by. Ifølge gruppens formand, Karl Posselt, vil det friste flere til at tage cyklen fremfor bilen og dermed både skåne både miljøet og forbedre sundheden.

I øjeblikket kan man i Danmarksgade 6-8 se en lille vinduesudstilling om Forum Vojens og dets aktiviteter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce