Annonce
Debat

Stifinder-kursus og Obama

Læserbrev: Til de læsere, som mente og udtalte sig om, at jeg er forkert orienteret omkring emnet skattepligt af stifinder-kursus og gratis billetter til Obama-mødet: Min personlige mening er, at alt hvad der er til gavn for erhvervslivet skal være fradragsberettiget og momsfrit, og hvis f.eks. stifinder-kurser eller lignende kan fremme et godt arbejdsmiljø, skal der ikke betales skat. Heller ikke selv om udgifterne overstiger f.eks. 6.200 kroner pr. deltager, men så bør der også være sådan, at alle, der selv afholder de samme udgifter med det samme formål, har lov til at fratrække de udgifter, de har, fra i skat.

For at forklare, hvor svært det kan være ikke at komme til at betale skat for modtagelse af ovennævnte ydelser/gaver, spurgte jeg Skat. Mit spørgsmål: Kan arbejdsgiveren sende medarbejdere, f.eks. kommunale chefer på stifinder-kurser betalt af kommunen til en pris på 6.200 kroner, uden at dette beskattes hos medarbejderen?

Næste spørgsmål: Kan Business Kolding eller private arbejdsgivere give billetter til en times møde med Obama til en pris af 21.875 kroner inkl. moms, uden at dette beskattes hos modtageren? Og hvad sker der med momsen, det er ikke en nødvendig driftsudgift? Hvis svaret er ja til 1, må det samme jo gælde for private arbejdsgivere.

Efter min mening ret enkle spørgsmål.

Her er så, hvad Skat svarede: Arbejdsgivere kan betale udgifter, som er erhversrettede, hvad enten det er efter- eller videreuddannelser, uden at det beskattes hos medarbejderen. Der må ikke være tale om uddannelse af ren privat karakter, da dette vil være skattepligtig jævnfør ligningslovens § 31 stk. 2.

Vedrørende mødet med Obama er der ikke tilstrækkelige faktiske oplysninger til at besvare spørgsmålet. Der er mulighed for at anmode om et bindende svar. Det koster 400 kroner, og man kan ansøge om det på Skats hjemmeside via linket bindende svar. Her vil det være muligt ud fra faktiske oplysninger at konkret at tage stilling til den enkeltes situation.

Den momsmæssige side besvares af anden afdeling. Slut på Skats svar.

Når man nærlæser svaret på det første spørgsmål, så har Skat faktisk svaret, at stifinder-kursus er skattepligtig, da det jo hverken er efter- eller videreuddannelse, og det er vel heller ikke meget videreuddannelse ved mødet med Obama? Hvad angår momsen, forstår jeg ikke at det er så svært spørgsmål, at en medarbejder hos Skat ikke kan besvare det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Teatertorden i byrådssalen

Det er ikke altid til at vide, hvad der sætter gang i debatten, når de 27 medlemmer af Vejen Byråd træder sammen. Sådan var det heller ikke på årets første møde i byrådet i tirsdags. Men det skulle vise sig at blive dagsordenens allerførste punkt; Klaus Kildemands anmodning om udtrædelse af byrådet. Det var som sådan ikke Kildemands exit på den lokalpolitiske scene, som satte gang i den verbale bulder og brag, tilhørerne blev vidner til. Allerede forud for byrådsmødet havde løsgængeren Anni Grimm i et læserbrev kritiseret, at formandsposten midt i perioden går fra en socialdemokrat til en anden. Hendes grænse for en ”forhånds-postfordeling” var overskredet, lød det i læserbrevet. Anni Grimm tog også ordet på byrådsmødet, hvor hun kaldte sagsforløbet fra socialdemokraterne for arrogant. Anni Grimm blev i den grad bakket op af Liberal Alliances Martin Boye. Han udtrykte sin bekymring over, at den socialdemokratiske gruppeformand Jørgen Thøgersen med et pennestrøg tilsidesatte Retssikkerhedslovens bestemmelser om, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger deres formand. Det står naturligvis Anni Grimm og Martin Boye frit for, hvad de mener. Derom ingen tvivl. Det må være dog berettiget at kaste erindringen tilbage til valgaftenen den 21. november 2017. Lige omkring midnatstide kommer repræsentanter for Venstre, Socialdemokratiet, Det konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti ud for at fortælle, at en bred konstitueringsaftale er på plads. Den fremmødte presse får at vide, hvordan eksempelvis formandsposterne i fagudvalgene fordeles. Socialdemokratiet får i denne forbindelse tildelt formandsposterne i tre udvalg – heriblandt Børn- og Ungeudvalget. Konstitueringsaftalen var Anni Grimm på den sene valgaften selv med til at præsentere som medunderskriver. Aftalen tiltræder Martin Boye også umiddelbart inden Vejen Byråds konstituering i december 2017. Mod slutningen af 2018 bekendtgør Martin Boye dog, at han ikke længere er en del af aftalen. Det er en anden historie. Børn- og Ungeudvalget adskiller sig fra de andre stående udvalg ved, at her sidder også to børnesagkyndige samt en dommer. Anni Grimm mente på byrådsmødet i tirsdags, at Børn- og Ungeudvalget derfor ikke kan sammenlignes med de øvrige stående udvalg, hvor der udelukkende er politisk repræsentation. Det kan godt være, at Retssikkerhedsloven foreskriver, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger sin formand. Men det gør de øvrige stående udvalg også. Også borgmesteren vælges formelt af byrådet. Realpolitisk er formandsposterne dog fordelt, når konstitueringsaftalen er underskrevet. Anni Grimm har engang her i avisen leveret et ganske enestående citat, hvor hun slog fast: - Det har simpelthen været nødvendigt at få trådt i klaveret. Citat slut. Her i denne sag virker det som om, at der blev trådt lige hårdt nok. Det tangerer teatertorden. GOD SØNDAG

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];