Annonce
Debat

Stifinder-kursus og Obama

Læserbrev: Til de læsere, som mente og udtalte sig om, at jeg er forkert orienteret omkring emnet skattepligt af stifinder-kursus og gratis billetter til Obama-mødet: Min personlige mening er, at alt hvad der er til gavn for erhvervslivet skal være fradragsberettiget og momsfrit, og hvis f.eks. stifinder-kurser eller lignende kan fremme et godt arbejdsmiljø, skal der ikke betales skat. Heller ikke selv om udgifterne overstiger f.eks. 6.200 kroner pr. deltager, men så bør der også være sådan, at alle, der selv afholder de samme udgifter med det samme formål, har lov til at fratrække de udgifter, de har, fra i skat.

For at forklare, hvor svært det kan være ikke at komme til at betale skat for modtagelse af ovennævnte ydelser/gaver, spurgte jeg Skat. Mit spørgsmål: Kan arbejdsgiveren sende medarbejdere, f.eks. kommunale chefer på stifinder-kurser betalt af kommunen til en pris på 6.200 kroner, uden at dette beskattes hos medarbejderen?

Næste spørgsmål: Kan Business Kolding eller private arbejdsgivere give billetter til en times møde med Obama til en pris af 21.875 kroner inkl. moms, uden at dette beskattes hos modtageren? Og hvad sker der med momsen, det er ikke en nødvendig driftsudgift? Hvis svaret er ja til 1, må det samme jo gælde for private arbejdsgivere.

Efter min mening ret enkle spørgsmål.

Her er så, hvad Skat svarede: Arbejdsgivere kan betale udgifter, som er erhversrettede, hvad enten det er efter- eller videreuddannelser, uden at det beskattes hos medarbejderen. Der må ikke være tale om uddannelse af ren privat karakter, da dette vil være skattepligtig jævnfør ligningslovens § 31 stk. 2.

Vedrørende mødet med Obama er der ikke tilstrækkelige faktiske oplysninger til at besvare spørgsmålet. Der er mulighed for at anmode om et bindende svar. Det koster 400 kroner, og man kan ansøge om det på Skats hjemmeside via linket bindende svar. Her vil det være muligt ud fra faktiske oplysninger at konkret at tage stilling til den enkeltes situation.

Den momsmæssige side besvares af anden afdeling. Slut på Skats svar.

Når man nærlæser svaret på det første spørgsmål, så har Skat faktisk svaret, at stifinder-kursus er skattepligtig, da det jo hverken er efter- eller videreuddannelse, og det er vel heller ikke meget videreuddannelse ved mødet med Obama? Hvad angår momsen, forstår jeg ikke at det er så svært spørgsmål, at en medarbejder hos Skat ikke kan besvare det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Babyboom lukker populær frisørsalon

Debat

Med lov skal land bygges - eller hvad?

Annonce