Annonce
forside

Stifter af kendt håndværkerfirma redder sit livsværk efter konkurs

Her i garagen hjemme ved villaen i Hjerting begyndte det lille firmaeventyr for Kaj og Dagny Agerbo. For seks år siden blev firmaet afhændet, men en konkurs har nu tvunget ham tilbage i en alder af 71 år. Foto: Ken Mathiesen

Kaj Agerbo gik for seks år siden på pension og afhændede sit livsværk, Agerbo Døre & Vinduer. Men nu er firmaet gået konkurs, og Kaj Agerbo har købt aktiverne og er klar til den ny tørn i en alder af 71 år.

Annonce

Esbjerg: Indtil for kort tid siden havde Kaj Agerbo planer om at bygge et sommerhus. Men det kommer han ikke til foreløbigt. Der er nemlig kommet en konkurs i vejen.

Hans forhenværende firma, Agerbo Døre & Vinduer, blev i sidste uge erklæret for konkurs ved Skifteretten, og den hændelse skærer så meget i stifterens hjerte, at den uddannede møbel- og maskinsnedker nu i en alder af 71 år dropper pensionisttilværelsen og kaster sig ud i en opsigtsvækkende redningsaktion af det livsværk, som han ellers afhændede for næsten seks år siden.

- Det kom da lidt som en overraskelse for mig, da jeg hørte om konkursen. Derefter gik jeg lidt rundt om mig selv et par dage og kom frem til, at det går jo simpelthen ikke, at mit livsværk skal pilles fra hinanden på den måde. Det duer bare ikke, og så kan det godt være, at jeg skulle i gang med at bygge et sommerhus denne sommer, men det må bare vente, fortæller Kaj Agerbo.

Det kom da lidt som en overraskelse for mig, da jeg hørte om konkursen. Derefter gik jeg lidt rundt om mig selv et par dage og kom frem til, at det går jo simpelthen ikke, at mit livsværk skal pilles fra hinanden på den måde. Det duer bare ikke, og så kan det godt være, at jeg skulle i gang med at bygge et sommerhus denne sommer, men det må bare vente.

Kaj Agerbo
Annonce

Nyt selskab

Han stiftede firmaet tilbage i 1976 hjemme i garagen på villavejen i Hjerting, og senere rykkede han ind på havnen og til sidst til Sædding, hvor han var blandt de første til at anvende edb-styrede maskiner i produktionen af vinduer og døre. I alt syv gange byggede han ud i Sædding og på et tidspunkt beskæftigede den lille vinduesfabrik 12-14 mand.

For næsten seks år siden afhændede Kaj Agerbo imidlertid forretningen til en mangeårig ansat, men ifølge kurator, advokat Stefan Nielsen, Thuesen Bødker & Jæger, hang indtægter og udgifter til sidst så dårligt sammen, at firmaet måtte kaste håndklædet i ringen og indgive konkursbegæring.

Den nu tidligere ejer, som Kaj Agerbo selv har udlært for næsten 30 år siden, skal ikke være en del af det nye setup, men Kaj Agerbo er ked af det på hans vegne.

- Jeg føler med ham, konstaterer Kaj Agerbo, der af konkursboet har købt aktiverne over i et nyt selskab, Agerbo Døre & Vinduer 1976 ApS.

Annonce

Ansatte er klar

Og han ser ingen problemer i at sætte sig tilbage i direktørstolen, selv om dåbsattesten afslører, at han er 71 år.

- Helbredet fejler ikke noget, så det er bare på den med krum hals. Der er maskiner, der lige skal repareres, og jeg skal rundt og have en snak med kunderne, og hvis de friske, så er jeg i den grad klar, siger Kaj Agerbo.

Før konkursen beskæftigede Agerbo Døre & Vinduer fire-fem mand, og Kaj Agerbo vil nu førsøge at skaffe ordre til firmet, så håber han, at de tidligere ansatte er klar til en ny og frisk tørn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Den irske pub i turistby får bøde og sur smiley

Annonce