Annonce
forside

Stifter af Vejen-virksomheden Job Care A/S, Betty Pedersen, er gået bort

Grundlæggeren af Vejen-virksomheden Job Care A/S, Betty Pedersen, er død, 67 år gammel. PR-foto.

JobCare´s grundlægger og ejer Betty Pedersen, Vejen, er død 67 år gammel.

Vejen: Betty Pedersen efterlader hun en sund og veldrevet virksomhed, der efter et planlagt generationsskifte i oktober 2018, hvor Jane Winther indgik som medejer, nu vil blive videreført af denne.

Betty Pedersen startede JobCare A/S i 2000 med det klare formål at virke som anden aktør for kommunerne i indsatsen for at bringe de svageste grupper tættere på arbejdsmarkedet. Virksomheden arbejder i dag som anden aktør for otte kommuner og har afdelinger i Vejen, Grindsted, Aarhus, Esbjerg og Glostrup.

Betty Pedersen var oprindeligt socialrådgiver og arbejdede, inden hun startede JobCare A/S som leder af projekt Arbejdsfastholdelse i Vejen, Brørup og Holsted kommuner - et projekt finansieret af Socialministeriet. Her udviklede hun bl.a. Rundbordssamtalen som metode. Metoden blev skrevet ind i beskæftigelses -lovgivningen, og Betty Pedersen var ligeledes medforfatter til en bog om metoden.

JobCare har i alle årene også beskæftiget sig med forskellige projekter indenfor arbejdsmarkedsområdet, bl.a. et otteårigt projekt i Sdr. Omme Statsfængsel, hvor virksomheden arbejdede med at få indsatte tilbage på arbejdsmarkedet.

Dygtig forretningskvinde

Betty Pedersen var en dygtig forretningskvinde, og virksomheden opnåede flere gange status som Gazelle-virksomhed.

Betty Pedersen var aktiv på flere områder i det lokale erhvervsliv og havde et stor netværk.

Hun vil blive husket for den flid, ihærdighed og omsorgsfuldhed hun lagde for dagen og for sin evne til at kommunikere med alle typer af mennesker, skriver direktør Jane Winther i en pressemeddelelse.

"Betty var på trods af sin udadvendthed et familiemenneske, der gerne fortalte om sine børn og i de senere år sine børnebørn med glæde og stolthed. Hun efterlader sig et stort savn i familien og vores tanker går i denne svære stund til ægtemanden Niels Ole og de tre børn", lyder det i en nekrolog på firmaets hjemmeside.

Annonce
Grundlæggeren af Vejen-virksomheden Job Care A/S, Betty Pedersen, er død, 67 år gammel. PR-foto.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce