Annonce
Regionalt

Smitten stiger i flere kommuner: Varde ligger nu over kritisk grænse

Lukkede skoler og en lukket kro er blandt konsekvenserne af stigende coronasmitte i Syd- og Sønderjylland. Foto: Mette Mørk
Smitten stiger fortsat i flere kommuner, og nu har Varde passeret myndighedernes kritiske grænse. Coronasmitten har haft konsekvenser flere steder.
Annonce

Status: Fra mandag til tirsdag har Varde Kommune passeret grænsen for, hvornår myndighederne anser coronasituationen som kritisk.

Med 18 nye smittede de seneste syv dage, har kommunen nu 36 smittede per 100.000 indbyggere, hvilket er et stykke over myndighedernes kritiske grænse på 30.

Mandag lå Varde Kommune på bekymringslisten med 22 smittede per 100.000 indbyggere.

Også i nabokommunen Esbjerg er smitten siden mandag steget en del fra 49 til 62 bekræftede tilfælde. Det gør, at kommunen nu har 54 smittede per 100.000 indbyggere. Nye coronatilfælde har resulteret i, at byens store uddannelsesinstitution Rybners tirsdag sendte 400 elever hjem til digital undervisning. Det er en elevfest og en firmafest, der har udløst fem nye smittetilfælde, lyder meldingen fra skolens administrerende direktør Olaf Rye.

En mobil teststation har mandag og tirsdag i alt testet 1000 Rybners-elever.

Annonce

Status quo på Fanø

I sidste uge måtte Fanøs nyrenoverede kro, Fanø Krogaard, lukke ned, fordi flere gæster blev testet positiv for covid-19. Kroen er atter åbnet, og der er ikke sket yderligere udvikling i smitten på øen siden mandag. Men Fanø er med 115 smittede per 100.000 indbyggere stadig på den kritiske liste.

Smittetal tirsdag den 15. september

Tallene viser, hvor mange der netto er blevet konstateret smittet med coronavirus de seneste syv dage. (I parentes er gårsdagens tal)

Varde: 18 (11)

Esbjerg: 62 (49)

Fanø: 4 (4)

Billund: 1 (1)

Vejen: 2 (2)

Kolding: 8 (8)

Haderslev: 1 (0)

Tønder: 1 (1)

Aabenraa: 3 (2)

Sønderborg: 3 (2)

Foruden Fanø holder Billund, Vejen, Kolding og Tønder status quo, mens de sønderjyske kommuner Aabenraa, Sønderborg og Haderslev hver især har haft yderligere et enkelt smittetilfælde siden mandag. Alle ligger de markant under myndighedernes kritiske grænse.

I Vejle Kommune er der 38 smittede per 100.000 indbyggere.


Nye coronatilfælde har resulteret i, at byens store uddannelsesinstitution Rybners tirsdag sendte 400 elever hjem til digital undervisning.


Tirsdagens opdaterede coronatal fra Statens Serum Institut viser, at der på landsplan er 334 nye smittede det seneste døgn. Antallet af indlæggelser er steget med fem fra 50 til 55, hvoraf de 10 er indlagt i Region Syddanmark. I alt er tre patienter indlagt på intensiv, heraf en i respirator. Ingen er døde.

Tirsdag indførte myndighederne skærpede restriktioner i hovedstaden på grund af stigende smitte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Selvfølgelig er der magtkamp i DF

Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Annonce