Annonce
Aabenraa

Stigende smittetal i Aabenraa Kommune: Større familie ramt af covid-19

Direktøren for social & sundhed i Aabenraa Kommune, Karen Storgaard Larsen, kalder udviklingen for antallet af smittede med covid-19 for bekymrende. Arkivfoto: Claus Thorsted
Aabenraa Kommune er på få dage nået op på et smittetal, hvor myndighederne vurderer, at det er kritisk.
Annonce

Aabenraa: I løbet af de sidste to dage er antallet af smittede med covid-19 mere end fordoblet i Aabenraa Kommune.

Det viser de seneste tal fra Statens Serum Institut, der blev offentliggjort tirsdag klokken 14.00.

I søndags viste tallene, at der var 11 bekræftede tilfælde i Aabenraa Kommune inden for de seneste syv dage, og det tal steg tirsdag til 24 bekræftede tilfælde inden for de seneste syv dage.

Tallene viser samtidig, at Aabenraa Kommune har nået et smitteniveau, hvor myndighederne vurderer, at det er kritisk. Den grænse er på 30 smittede pr. 100.000 indbyggere, og den grænse overskred Aabenraa Kommune tirsdag, hvor tallet lød på 40,9 smittede pr. 100.000 indbyggere.

I Aabenraa Kommune giver udviklingen da også anledning til panderynker.

- Det er en bekymrende udvikling, som vi holder nøje øje med, siger Karen Storgaard Larsen, der er direktør for social & sundhed i Aabenraa Kommune.

Annonce

Større familie ramt

Selv om den store stigning i antallet af smittede med covid-19 i Aabenraa Kommune giver anledning til bekymring, så tyder det dog på, at smitteopsporingen  er forholdsvis overskuelig.

- Det er en større familie, der er blevet ramt af covid-19, og det gør opgaven med at smitteopspore nemmere, siger Karen Storgaard Larsen.


Det er en bekymrende udvikling, som vi holder nøje øje med.

Karen Storgaard Larsen, direktør for social & sundhed i Aabenraa Kommune


Direktøren for social & sundhed i Aabenraa Kommune er dagligt i dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed, og de stigende smittetal giver ikke på nuværende tidspunkt anledning til, at der indføres nye restriktioner.

- Vurderingen er, at der lige nu ikke er behov for yderligere restriktioner, siger Karen Storgaard Larsen, der er af den opfattelse, at borgerne i de kommende uger skal vænne sig til, at smitten vil blusse op og ned igen.

- Derfor skal man fortsat huske at følge alle regler og anvisninger, siger Karen Storgaard Larsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Marinus og Jette har en finger med i alt

Annonce