Annonce
Esbjerg

Stilladsarbejdere kæmper med 15 tons bøjet stål efter stormfald:  Det står igen på fredag

Per Kirkeby-skulpturen i forgrunden undslap med nød og næppe det tunge stillads. Foto: Lars Fahrendorff
Kunstværk af Per Kirkeby slap med nød og næppe fra det væltede stillads ved Ribe Kunstmuseum. Nu er stilladsarbejderne ved at filtre det hele ud og rejse et nyt.

Klokken 14.41 mandag modtog politiet en anmeldelse fra en bekymret borger om, at det store stillads ved Ribe Kunstmuseum var væltet med et brag i det mindre stormvejr, som gik over landet mandag eftermiddag. Cirka 15 ton stål lå spredt og bøjet i museumshaven.

Det kunne være gået rigtig galt, hvis nogen var kommet forbi. Det var derfor en lettet museums direktør, Dagmar Warming, der kunne konstatere, at ingen kom noget til, og samtidig er de materielle skader til at overse.

- Det var da lidt af et chok at få, men heldigvis kom ingen noget til, siger Dagmar Warming, der ikke selv var i byen, da uheldet skete.

Heldigt var det også, at stilladset faldt få meter ved siden af Per Kirkebys bronzeskulptur, tilføjer Dagmar Warming.

Museumsmuren, som også er tegnet af Per Kirkeby, har fået lidt skrammer og den store taks i haven har fået revet lidt af den ene side af. Men det er trods alt småting.

Annonce

Lukket under arbejdet

I de kommende dage er museumshaven lukket, fordi stilladsarbejderne er igang med at fjerne det ødelagte stillads og snart igang med at rejse et nyt.

- Vi skal have fuget hele den side om, og vi gik egentlig blot og ventede på, at frosten forsvandt, så murerne kunne komme igang, forklarer Dagmar Warming.'

Murværket har haft behov for at tørre godt, inden fugearbejdet, og det er derfor, at stilladset har stået med presenninger på i så lang tid.

Det er stilladsfirmaet Persolit, der ejer og rejser stilladset. Stilladsarbejderne på stedet vurderer, at det var cirka 15 tons stål, som faldt med et brag i haven. Det bliver lastet og kørt til Aabenraa for at blive set igennem for skader. Samtidig bliver der sendt et nyt til Ribe, som efter planen igen er oppe at stå før weekenden.

Stilladset kunne før ses over det meste af byen, fordi det var så højt. Foto: Lars Fahrendorff


Vi skal have fuget hele den side om, og vi gik egentlig blot og ventede på, at frosten forsvandt, så murerne kunne komme igan

Dagmar Warming, museumsdirektør
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Esvagts røde skibe vil sejle grønt

Annonce