Annonce
Indland

Stille keeper stod i skyggen af stjernerne

Troels Rasmussen holdt målet rent, da Danmark slog Skotland 1-0 i landets første kamp nogensinde ved en VM-slutrunde. Han blev dog sat af efter de første to kampe i turneringen. Foto: Ukendt/Ritzau Scanpix

Troels Rasmussen, der 7. april fylder 60 år, vogtede målet i landsholdets storhedstid i 80'erne, og i 12 år passede han AGF-buret med fire titler til følge.

Han var aldrig blandt de mange lysende stjerner på Danish Dynamite-holdet i 1980'erne, men Troels Rasmussen vogtede ofte buret i dansk landsholdsfodbolds første store glansperiode.

Den høje keeper, der onsdag den 7. april fylder 60 år, var blandt andet i aktion, da Danmark deltog ved VM for første gang i 1986 med stjerner som Preben Elkjær, Michael Laudrup, Morten Olsen og Søren Lerby.

Målmanden fra Ebeltoft, der var kendt som en stille type, debuterede på A-landsholdet, da et af de første skridt mod EM i 1984 blev taget med Jesper Olsens soloudligning til 2-2 mod England i september 1982.

De efterfølgende år kom han dog til at stå i skyggen af motorcykelbetjenten Ole Qvist, der var træner Sepp Pionteks foretrukne.

Rasmussen fik dog de sidste kampe af VM-kvalifikationen, da Danmark indløste billet til Mexico. Og han stod også i de to første kampe ved VM, blandt andet i den legendariske 6-1-sejr over Uruguay.

Men Piontek havde dog undervejs set usikkerhed hos Rasmussen og valgte Lars Høgh til de sidste kampe i turneringen.

Rasmussen vandt sin position som førstekeeper tilbage i den efterfølgende EM-kvalifikation. Men en fejl i EM-åbningskampen mod Spanien i 1988 fik Piontek til at gennemføre generationsskiftet midt i EM, og Peter Schmeichel afløste.

Troels Rasmussen fik dog en række venskabskampe at slutte landsholdskarrieren af på, så det i alt blev til 35 A-landskampe.

På klubplan indledte Troels Rasmussen seniorkarrieren i Vejle. Men han blev hentet til AGF, som blev hans klub i perioden fra 1982 til 1994.

Han blev kendt som en stærk ankermand i AGF's storhedstid og var med til at vinde klubbens fortsat seneste mesterskab i 1986.

Desuden var han med til at vinde landspokalturneringen i 1987, 1988 og 1992. Og han blev endda kåret som Åres Pokalfighter efter finalesejren over Brøndby i 1988.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Esbjergs sidste kvotekonge skovler penge: Har tjent mere end en kvart milliard kroner de sidste ti år, men nu truer Brexit

Navne

Mikkel Hansen har det ikke fra fremmede

Erhverv

Montører overfuses af vrede kunder på hjemmekontoret: Nu får de hjælp til at nedtrappe konflikterne

Sydjylland

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Sønderborg For abonnenter

Modstander undrer sig over byggeri af biogasanlæg: - Det er grove løjer

Annonce