Annonce
Vejen

Stinne Jessing har hjulpet med i mere end 40 år

Stinne Jessing har fået Den Kongelige Belønningsmedalje som pædagogmedhjælper i Holsted Børnehave i næsten 43 år. Foto: Martin Ravn
Fredag blev Den Kongelige Belønningsmedalje overrakt til Stinne Jessing, Brørup, der har været pædagogmedhjælper i den private Holsted Børnehave i næsten 43 år.

Holsted: På nær en sølle måned har pædagogmedhjælper Stinne Jessing hjulpet med i Holsted Børnehave i 43 år. Når man har været ansat så længe på den samme arbejdsplads, kan man være heldig at modtage Den Kongelige Belønningsmedalje. Det kræver blot, at arbejdsgiveren indstiller den ansatte til at modtage belønningen, og det er lige netop, hvad børnehavens leder Gitte Søgaard Christiansen har gjort.

Stinne går på efterløn den 13. februar, men havde sin sidste arbejdsdag fredag. Derfor blev der ved samme lejlighed holdt en afskedsreception, hvor børnehavens trofaste medhjælper fik overrakt belønningsmedaljen.

Stinne Jessen, der bor i Holsted St. blev ansat i børnehaven i 1977. Hun stammer fra Agerbæk, og begyndte allerede tidligt som barnepige. 12-år gammel passede hun børn rundt omkring hos naboer, og lige siden har hun ikke været i tvivl om, at hun som voksen nok også skulle beskæftige sig med børn.

Straks efter 10. klasse på Ølgod Efterskole, blev hun hyret som børnepasser hos skoles ny økonoma. Som 16-årig blev hun ung pige i huset hos en murermester i Stenderup, hvor hun skulle passe hus, to børn og et kontor.

Murermesterens kone havde en kusine som var pædagog i en børnehave i Esbjerg, hvilket førte til, at Stinne Jessen her fik et job som pædagogmedhjælper.

Efter knap et års tid her fik hun jobbet som pædagogmedhjælper i Holsted Børnehave, der er en privat børnehave.

- Her har jeg i tidens løb passet børn, som nu er blevet forældre selv og fået børn, som jeg har passet. Ja, det er ikke længe siden vi i børnehaven havde besøg af en 20-årig pige, som jeg har passet. Hun ville lige opleve, hvordan det er at arbejde i en børnehave, inden hun skulle på pædagogseminariet, siger Stinne Jessing, der aldrig selv nåede at uddanne sig på et pædagogseminarium.

- Men undervejs har jeg taget mange kurser, siger hun.

Annonce

Jubilarens hobby

Stinne Jessing har i årenes løb fundet stor glæde ved at samle på gode citater, som hun støder på mange forskellige steder.

Her har hun fundet et om børn:

”Et barn er som en sommerfugl i vinden.

Nogle flyver højere end andre,

men alle flyver så godt, de kan.

Så hvorfor sammenligne dem?

Hver af dem er forskellige, specielle og vidunderlige.”

Stinnes drøm

Holsted Børnehave har 56 børn, og her har Stine Jessing senest haft otte kolleger. Hun har været medhjælper hos Troldeungerne, og dem er 19 af.

- Noget af det, jeg holder af ved jobbet som pædagogmedhjælper, er børnenes glæde og deres spontanitet. Det har også været sjovt at være med til at lære børnene om tallene og bogstaverne.

Stinne Jessing er selv mor til tre børn, men et af børnene døde. I dag har hun sønnerne, Ralph og Mads, der begge bor i Svendborg. Dertil kommer to børnebørn.

I fritiden holder hun af at cykle og at gå. Hun har blot 10 minutter på cykel til arbejde, og når hun går sig en tur kunne det sagtens være ad Kystbækvej til Tirslund.

- Når man går, slapper man godt af og får tid til at vende verdenssituationen. Undervejs holder jeg også af at opleve naturen og dyrene. Det er faktisk min drøm, når nu jeg går på efterløn, at komme ud i naturen som kursist på en seniorhøjskole, siger Stinne Jessing, der også har en søster, Anne-Grethe Jessing i Norge, som hun kan besøge.

Stinne Jessing takker for overrækkelsen af Den Kongelige Belønningsmedalje. Foto: Martin Ravn
Stinne Jessing får belønningsmedaljen på. Foto: Martin Ravn
Holsted Børnehave holdt en reception for Stinne Jessing. Foto: Martin Ravn
Holsted Børnehave holdt en reception for Stinne Jessing. Foto: Martin Ravn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Varde For abonnenter

Borgmester om ulovligheder i børnehave: - Jeg har bedt mine direktører kigge sagen igennem

Annonce