Annonce
Vejen

Stinne Jessing har hjulpet med i mere end 40 år

Stinne Jessing har fået Den Kongelige Belønningsmedalje som pædagogmedhjælper i Holsted Børnehave i næsten 43 år. Foto: Martin Ravn
Fredag blev Den Kongelige Belønningsmedalje overrakt til Stinne Jessing, Brørup, der har været pædagogmedhjælper i den private Holsted Børnehave i næsten 43 år.

Holsted: På nær en sølle måned har pædagogmedhjælper Stinne Jessing hjulpet med i Holsted Børnehave i 43 år. Når man har været ansat så længe på den samme arbejdsplads, kan man være heldig at modtage Den Kongelige Belønningsmedalje. Det kræver blot, at arbejdsgiveren indstiller den ansatte til at modtage belønningen, og det er lige netop, hvad børnehavens leder Gitte Søgaard Christiansen har gjort.

Stinne går på efterløn den 13. februar, men havde sin sidste arbejdsdag fredag. Derfor blev der ved samme lejlighed holdt en afskedsreception, hvor børnehavens trofaste medhjælper fik overrakt belønningsmedaljen.

Stinne Jessen, der bor i Holsted St. blev ansat i børnehaven i 1977. Hun stammer fra Agerbæk, og begyndte allerede tidligt som barnepige. 12-år gammel passede hun børn rundt omkring hos naboer, og lige siden har hun ikke været i tvivl om, at hun som voksen nok også skulle beskæftige sig med børn.

Straks efter 10. klasse på Ølgod Efterskole, blev hun hyret som børnepasser hos skoles ny økonoma. Som 16-årig blev hun ung pige i huset hos en murermester i Stenderup, hvor hun skulle passe hus, to børn og et kontor.

Murermesterens kone havde en kusine som var pædagog i en børnehave i Esbjerg, hvilket førte til, at Stinne Jessen her fik et job som pædagogmedhjælper.

Efter knap et års tid her fik hun jobbet som pædagogmedhjælper i Holsted Børnehave, der er en privat børnehave.

- Her har jeg i tidens løb passet børn, som nu er blevet forældre selv og fået børn, som jeg har passet. Ja, det er ikke længe siden vi i børnehaven havde besøg af en 20-årig pige, som jeg har passet. Hun ville lige opleve, hvordan det er at arbejde i en børnehave, inden hun skulle på pædagogseminariet, siger Stinne Jessing, der aldrig selv nåede at uddanne sig på et pædagogseminarium.

- Men undervejs har jeg taget mange kurser, siger hun.

Annonce

Jubilarens hobby

Stinne Jessing har i årenes løb fundet stor glæde ved at samle på gode citater, som hun støder på mange forskellige steder.

Her har hun fundet et om børn:

”Et barn er som en sommerfugl i vinden.

Nogle flyver højere end andre,

men alle flyver så godt, de kan.

Så hvorfor sammenligne dem?

Hver af dem er forskellige, specielle og vidunderlige.”

Stinnes drøm

Holsted Børnehave har 56 børn, og her har Stine Jessing senest haft otte kolleger. Hun har været medhjælper hos Troldeungerne, og dem er 19 af.

- Noget af det, jeg holder af ved jobbet som pædagogmedhjælper, er børnenes glæde og deres spontanitet. Det har også været sjovt at være med til at lære børnene om tallene og bogstaverne.

Stinne Jessing er selv mor til tre børn, men et af børnene døde. I dag har hun sønnerne, Ralph og Mads, der begge bor i Svendborg. Dertil kommer to børnebørn.

I fritiden holder hun af at cykle og at gå. Hun har blot 10 minutter på cykel til arbejde, og når hun går sig en tur kunne det sagtens være ad Kystbækvej til Tirslund.

- Når man går, slapper man godt af og får tid til at vende verdenssituationen. Undervejs holder jeg også af at opleve naturen og dyrene. Det er faktisk min drøm, når nu jeg går på efterløn, at komme ud i naturen som kursist på en seniorhøjskole, siger Stinne Jessing, der også har en søster, Anne-Grethe Jessing i Norge, som hun kan besøge.

Stinne Jessing takker for overrækkelsen af Den Kongelige Belønningsmedalje. Foto: Martin Ravn
Stinne Jessing får belønningsmedaljen på. Foto: Martin Ravn
Holsted Børnehave holdt en reception for Stinne Jessing. Foto: Martin Ravn
Holsted Børnehave holdt en reception for Stinne Jessing. Foto: Martin Ravn
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Åbne kirker var tåbelig ide

Bevares. Vi kan nok alle trænge til et trøstende ord i denne krisetid med udsigt til både sygdom og økonomisk nedtur. Her er det kristne budskab om tro, håb og kærlighed så relevant som nogensinde. Men vi behøver ikke at være fysisk sammen om den oplevelse. Den moderne teknologi byder på rigelig mulighed for at forrette gudstjenester på utraditionel, men sikker vis. Derfor må man undre sig over, at Kirkeministeriet i første omgang besluttede at åbne kirkerne til påske. Naturligvis er påsken en af kirkeårets største helligdage. Men enestående forhold kræver også enestående løsninger. Den nuværende epidemi er absolut en af de undtagelser, der berettiger til for en gangs skyld at aflyse den fysiske kirkegang – selv i påsken. Statsminister Mette Frederiksen har stillet danskerne i udsigt, at vores samfund langsomt kan åbne op igen efter påsken. Betingelsen er, at smittekurven fortsætter med at flade ud. Det sker imidlertid kun, hvis vi viser agtpågivenhed og undgår letsindig adfærd. I praksis vil det formentlig i de fleste kirker være muligt at gennemføre en påskegudstjeneste med god afstand mellem deltagerne. Ikke desto mindre er netop en gudstjeneste netop et eksempel på, at flere mennesker unødigt forsamles. Derfor er det godt, at beslutningen nu er trukket tilbage. Blandt andre sognepræst Dennis Voss Stensgaard fra Vester Nebel havde på forhånd afviset at holde gudstjeneste. I hans tilfælde kunne det ske med god samvittighed. Han er sygemeldt, fordi han formentlig selv er smittet med coronavirus. Ikke desto mindre gav han i utvetydige vendinger udtryk for sin frustration over kirkeministeriets udmeldinger. I hans øjne var det blandt andet en hån mod de unge, der netop på grund af den aktuelle epidemi har fået udskudt deres konfirmationer til august og september. Koldings borgmester, Jørn Pedersen var enig og opfordrede andre præster til at følge Dennis Voss Stensgaards eksempel. Lykkeligvis bredte den sunde fornuft sig til sidst også til ministeriet.

CORONAVIRUS

Liveblog: Kirkeminister dropper at arbejde for åbne kirker i påsken

Sønderborg

Præster havde håbet på åben kirke i påsken

Annonce