Annonce
Tønder

Stiprojekter: Bedre forhold for cyklisterne på vej

Den dobbeltrettede cykelsti mellem Højer og Tønder blev indviet i maj sidste år. Nu sættes der punktum for projektet ved Højers østlige indfaldsvej. Arkivfoto: Foto: Poul F.Skøtt

Arbejdet med to stiprojekter i Skærbæk og Højer er gået i gang. Efter afviklet licitation løber den samlede pris op i godt 1,3 millioner kroner.

Annonce

SKÆRBÆK/HØJER: Trafiksikkerhed er højt prioriteret i Tønder Kommune, hvor en af målsætningerne lyder, at ingen børn og unge må komme til skade på vej til at fra skole.

Netop nu er arbejdet med to mindre stiprojekter i gang i Skærbæk og Højer. Begge steder etableres der stier, som skal gøre det mere sikkert at færdes i trafikken som cyklist.

På Aabenraavej i Skærbæk omlægges fortovet på strækningen mellem jernbanen og Ribevej i begge sider og bliver til såkaldte fællesstier. Det betyder, at fodgængere og cyklister i fremtiden skal deles om pladsen, skriver kommunen i en udsendt pressemeddelelse.

Projektet har været udbudt i licitation, hvor fire lokale entreprenører kom med et bud. I et tæt opløb blev opgaven overdraget til Drengsted Entreprenørfirma A/S, der bød ind med en pris på 779.770 kroner. Det var godt 60.000 kroner billigere end nærmeste konkurrent.

Annonce

Fællessti

På Tøndervej i Højers østlige udkant mellem den eksisterende stikrydsning og rundkørslen bliver cykelbanen i den ene vejside omlagt til en cykelsti, som er adskilt fra vejbanen med en kantsten. På den modsatte side bliver cykelbanen lagt sammen med fortovet. Også her bliver det i fremtiden en fællessti, hvor fodgængere og cyklister deles om pladsen.

Arbejdet i Højer udføres af entreprenør Mads Vejrup A/S, der blandt fire budgivere var billigst med en pris på 576.185 kroner.

Projektet i Højer giver blandt andet cyklende turister til Højer en mere sikker forbindelse fra den dobbeltrettede cykelsti fra Tønder til Højer.

- Projektet blev aktuelt i forbindelse med Tøndermarsk Initiativet, og da det samtidig er planlagt at lægge ny asfalt på Tøndervej i 2019, var det nu det skulle gøres, oplyser trafikplanlægger Sonja Svendsen fra Tønder Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce