Annonce
Tønder

Stiprojekter: Bedre forhold for cyklisterne på vej

Den dobbeltrettede cykelsti mellem Højer og Tønder blev indviet i maj sidste år. Nu sættes der punktum for projektet ved Højers østlige indfaldsvej. Arkivfoto: Foto: Poul F.Skøtt

Arbejdet med to stiprojekter i Skærbæk og Højer er gået i gang. Efter afviklet licitation løber den samlede pris op i godt 1,3 millioner kroner.

SKÆRBÆK/HØJER: Trafiksikkerhed er højt prioriteret i Tønder Kommune, hvor en af målsætningerne lyder, at ingen børn og unge må komme til skade på vej til at fra skole.

Netop nu er arbejdet med to mindre stiprojekter i gang i Skærbæk og Højer. Begge steder etableres der stier, som skal gøre det mere sikkert at færdes i trafikken som cyklist.

På Aabenraavej i Skærbæk omlægges fortovet på strækningen mellem jernbanen og Ribevej i begge sider og bliver til såkaldte fællesstier. Det betyder, at fodgængere og cyklister i fremtiden skal deles om pladsen, skriver kommunen i en udsendt pressemeddelelse.

Projektet har været udbudt i licitation, hvor fire lokale entreprenører kom med et bud. I et tæt opløb blev opgaven overdraget til Drengsted Entreprenørfirma A/S, der bød ind med en pris på 779.770 kroner. Det var godt 60.000 kroner billigere end nærmeste konkurrent.

Annonce

Fællessti

På Tøndervej i Højers østlige udkant mellem den eksisterende stikrydsning og rundkørslen bliver cykelbanen i den ene vejside omlagt til en cykelsti, som er adskilt fra vejbanen med en kantsten. På den modsatte side bliver cykelbanen lagt sammen med fortovet. Også her bliver det i fremtiden en fællessti, hvor fodgængere og cyklister deles om pladsen.

Arbejdet i Højer udføres af entreprenør Mads Vejrup A/S, der blandt fire budgivere var billigst med en pris på 576.185 kroner.

Projektet i Højer giver blandt andet cyklende turister til Højer en mere sikker forbindelse fra den dobbeltrettede cykelsti fra Tønder til Højer.

- Projektet blev aktuelt i forbindelse med Tøndermarsk Initiativet, og da det samtidig er planlagt at lægge ny asfalt på Tøndervej i 2019, var det nu det skulle gøres, oplyser trafikplanlægger Sonja Svendsen fra Tønder Kommune.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce