Annonce
Esbjerg

Stitunnel under A11 får støtte fra flere fronter

Folketingspolitikerne Troels Ravn og Hans Christian Schmidt har begge besøgt beboer Peter Laursen fra Bjerrumvej for at se nærmere på den overkørsel, folk idag skal passere ved hovedvej A11. Nu er der mere opbakning til projektet. Foto: Ludvig Dittmann
Planerne om en ny stitunnel under hovedvej A11 mellem Holmevej og Bjerrumvej får nu positive tilkendegivelser fra både stor, lokal turistaktør og Nationalpark Vadehavet. Blandt andet vil den være en sikker løsning til at sende tusindvis af turister på cykel fra Ribe til Vadehavet.

Ribe: Både lokale erhvervsdrivende, folketingspolitikere og Esbjerg Kommune har officielt bakket om den stitunnel, der skal føre både lokale og turister under hovedvej A11 mellem Holmevej og Bjerrumvej.

Sagen er nået hele vejen til Folketinget, hvor blandt andre transportminister Benny Engelbrech ser positivt på projektet, og nu er der også opbakning fra flere lokale aktører der skriftligt giver støtteerklæringer til tunnellen under A11.

- Nationalpark Vadehavets bestyrelse har noteret sig forslaget om at lave en tunnel, så borgerne i Ribe og områdets tusindvis af turister kan komme sikkert fra Ribe og ud i Nationalpark Vadehavet og Verdensarv Vadehavet og vice versa, siger bestyrelsesformand hos Nationalpark Vadehavet, der håber tunnellen kan bidrage til bedre tilbud for området.

- I øjeblikket skal der krydses den stærkt trafikerede vej A11, som fremstår som en hindring for sikker og fri mobilitet mellem byen og landets største nationalpark og verdensarv. Derfor støtter bestyrelsen i Nationalpark Vadehavet en bedre og mere sikker forbindelse i form af en tunnelløsning, som kan bidrage til et bedre rekreativt tilbud og understøtte bæredygtig turismeudvikling, siger Janne Liburd.

Ud i Nationalparken

Også hos en af områdets største turismeaktører, Ribe Byferie Resort, er der opbakning til projektet, hvor direktør Peter Laursen, der selv er beboer på Bjerrumvej, har tilbudt at betale for en forundersøgelse, hvis det kan lette processen.

- Ribe Byferie Resort har fulgt med i debatten omkring en tunnelføring ved A11. En eventuel tunnelføring skal sørge for en mere trafiksikker krydsning af A11 ud mod Nationalpark Vadehavet og Kammerslusen, siger direktør Heidi Maimburg fra Ribe Ferie Resort.

- Vi besøges årligt af 55.000 gæster. Mange af disse lejer i sommermånederne cykler for netop at cykle ud i Nationalparken for at opleve diget, Kammerslusen med mere. Vi er derfor meget interesserede i, at der arbejdes videre på en mulig tunnelløsning, der fremover vil sikre en trafiksikker cykelrute ud i Nationalparken til gavn for både lokale beboere samt for vores mange gæster og turister, der besøger vores by, siger Heidi Maimburg.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Villakvarter gisner om rævestreger: Hvorfor forsvinder sko, mens brugte bleer ender i baghaven?

Danmark

Søndagens coronatal: Endnu en dag med over 25.000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Poul har den livstruende kræft, som kun rammer mænd: Dødsangst er ikke noget vi mænd taler om

Kultur For abonnenter

Lars bor i et hus med en helt særlig historie: Fra sin altan har han en unik udsigt over hele Kolding

Erhverv For abonnenter

Så er den gal igen: Grillkiosk får bøde for indtørret kødsaft, fedtperler og seks kolde pølser med en afløbsslange henover

Haderslev

Risiko for spredning: Fyrrum står i flammer på landejendom

Tyske oversvømmelser chokerede verden: Det kan også ske i Danmark, for vi bygger for tæt på vandet

Erhverv For abonnenter

Travl erhvervsmand fik stor sponsoraftale i hus: Hjertet banker for fodboldklub

Esbjerg

Esbjerg sætter igen smitterekord: Flere end 300 nye smittede for andet døgn i træk

Sydjylland For abonnenter

Jeg skød en impala på min 14-års fødselsdag: Det kunne have været mig, der var endt som en sag hos kommunen

Nye regler betyder at mange coronapas udløber søndag

Varde For abonnenter

Trafikplaner for millioner i Blåvand holder for rødt lys - er først færdig i 2025

Billund For abonnenter

Maskinfabrik vokser: Snart breder virksomheden sig over 2000 kvadratmeter

Haderslev

Sammen mod ensomhed: For Anette, Jonna og Steen er mandag verdens bedste dag

Annonce