Annonce
Sønderborg

Stive ben og stiv kuling i galgen

Regnen var massiv, da Ditte Jørgensen deltog i de første 12 runder gennem galgen. Foto: André Thorup
På utraditionel vis har Sønderborg Ringridning taget hul på årets dyst. 21 lodsejere lagde søndag marker til første del af en alternativ konkurrence, der ikke overtræder forsamlingsforbuddet.
Annonce

Sønderborg: 297 ryttere var søndag tilmeldt Sønderborg Ringridning, som normalt finder sted på Ringriderpladsen efter et spektakulært optog med tusindvis af tilskuere gennem Sønderborgs midtby. Men i år er intet, som det plejer. Ringridningen afvikles hos 21 forridere, der stiller egen mark og galge til rådighed. Ingen musik og intet publikum, bortset fra de få familiemedlemmer.

Forrider Thorkild Dau, som søndag kl. 13 samlede 15 ryttere på sin mark ned mod Augustenborg Fjord, havde dog hejst Dannebrog og pyntet op med lånt flagallé, så det smagte lidt af rigtig ringriderfest.

15 ryttere i alt deltog i dysten hos Thorkild Dau. Foto: André Thorup

Rytterne red op ad bakke i stiv kuling, modvind og regnen piskende ind i ansigtet.

- Til kongeomridning inde i Sønderborg rider vi med solen lige ind i øjnene. Nu er det så regnen. Sådan er vilkårene, konstaterede forrideren, som fastholdt, at vejret var ”godt ryttervejr”.

Men det syntes hestene ikke, og især temperamentsfulde ”Connie”, som Svend Aage Jørgensen fra Bylderup-Bov sad på, protesterede. Den hoppede og dansede og slog ud til siderne.


Men når det nu ikke kan være anderledes, så er det da superhyggeligt, at jeg så kan invitere rytterne hjem.

Birgitte Struckmann, forrider


”Connie” har stadig meget at lære, når det gælder galop i galge, for den alternative ringriderdyst hos Dau var hestens kun fjerde ringridning.

Annonce

Ros fra søster

11-årige Christian Jespersen Dau havde trænet igen og igen i ugerne op til dysten hos sin farfar.

- Sådan Christian, lød det anerkendende fra hans seksårige søster Maren, da hun så ham snuppe endnu en ring.

Birgitte Struckmann, forrider bosat i Stenderup vest for Sønderborg, havde samlet 12 primært ungdomsryttere. De blev tørre op ad eftermiddagen, da solen brød frem.

Ingen nåede at stikke 24 ringe, som er kravet for at kunne deltage i kongeomridningen 11. juli. Alligevel blev det en god eftermiddag:

- Alt er jo ramt af corono-restriktioner, og det er ridesporten også. Men når det nu ikke kan være anderledes, så er det da superhyggeligt, at jeg så kan invitere rytterne hjem. Jeg har også fået naboen til at stå og grille pølser, som han plejer at gøre til ringridning i Sønderborg, sagde hun i en pause.

Der blev redet i galger helt fra Skærbæk i vest til Kegnæs i øst, og undervejs i dysten kom medlemmer af rytterkomiteen forbi med lagkage og drikkevarer.

Lars Dau tog 22 ringe og blev nummer to, kun overgået af broren Mads, som stak 23 ringe og vandt. Foto: André Thorup
Vi er ikke et publikum, vi er et levende læhegn, erklærede den lille skare tilskuere. Foto: André Thorup
Christina Zachariassen deltog også. Foto: André Thorup
11-årige Christian Jespersen Dau havde som en af de få ryttere trænet flittigt forud for ringridningen. Foto: André Thorup
Forrider Thorkild Dau har nu deltaget i Sønderborg Ringridning gennem 58 år. Foto: André Thorup
På grund af vejret måtte Daus garage i brug som grillsted. Her stod Louise Dau og grillede ringridere. Foto: André Thorup
Ejnar Brink i første runde. Foto: André Thorup
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt

Tidligere JydskeVestkysten-chef giver ledelsen en ordentlig kindhest: - I bør overveje at lukke avisen, inden det bliver pinligt

Annonce