Annonce
Haderslev

Stjålet bil lå på bunden af havnen i ti år

Beredskabets dykkere og kranførere løftede efter fire-fem timers forberedelser bilen op af havnen. Foto: Jacob Schultz

En Suzuki Liana blev fredag hævet fra Haderslev Havn under stort opbud af beredskabsfolk og betjente. Der var ikke noget lig i bilen, der blev stjålet i 2008.

HADERSLEV: Det var en Suzuki Liana, som fredag blev hævet fra Haderslev Havn. Bilen blev meldt stjålet fra Engkær den 8.-9. november 2008 med nøgle. Så den må være kørt i havnen for omkring ti år siden. Da den dukkede op af vandet fredag politiet fik travlt med at pille nummerpladerne af bilen. Nu bliver ejeren og forsikringsselskabet informeret.

Bilen, der er sølvmetallic, blev sidst godkendt i et omsyn i Haderslev i 2008. Den blev afmeldt året efter, uden at nummerpladerne blev afleveret. Og så forsvandt den. Bilen var kun fire årgammel. Nu er den et vrag fuld af slam, besat med rurer på dele af bagenden og med en stak cd'er på forsædet.

Der var ikke nogen lig i bilen, som frygtet. Derfor blev de mange tilskuere og fotografer gennet væk fra kajen, da bilen blev sat ned.

- Der er ikke fundet noget mistænkeligt i bilen. Forsikringsselskabet kommer til at fjerne den, hvis der er udbetalt forsikring, siger politiets vagtchef Erik Lindholdt.

Annonce

Sagen kort

Onsdag var landinspektør Flemming Christensen fra Text Previewfirmaet Sensor Survey ude og måle dybderne i havnebassinet, der skal renses for slam. Han lokaliserede også en bil på fem meters dybde og cirka 16 meter ude.

Den blev hævet fredag. Det viste sig at være en Suzuki Liana 1,3. den blev indregistreret første gang 3. juni 2004. Bilen blev senest synet i 2008. I weekenden den 8.-9. november 2008 blev den stjålet med rette nøgle på Engkær. Den 13. januar 2009 blev den så afmeldt uden at nummerpladerne kunne afleveres. De blev fredag sikret fra bilen af politiet.

Tilskuere

En af dem som spændt fulgte hævningen af båden var bådejer Torkild Gude. Han var et par dage tidligere med en landmåler ude og lokalisere den:

- Jeg var nysgerrig på hans grej. Der var udstyr for 2,5 millioner kroner.

Det resulterede da også i nogle ret flotte generede "fotos" af bilen på bunden af havnen.

- Længere henne ved kajen ligger der også en gammel fiskerbåd, kunne bådejer Peter Orbesen supplere med.

Tilsyneladende ligger der også andre større uidentificerede genstande derude.

Efter hævningen fik beredskabet travlt med at rense havnen for slam. Lederen af operationen kom fra Herning. Han havde flere dykkere med.

- Her i Jylland har vi dem kun i Herning, forklarede sektionsleder Peter Lajgaard.

Kranen havde dog ikke så langt. Den kom fra den lokale Beredskabsstyrelse på Vilstrupvej.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Sønderjyske politikere måtte vælge pragmatisme før principper

Det hører til sjældenhederne, at embedsmænd udtaler sig skarpt og uden omsvøb. Men det gjorde han, direktøren på rådhuset. ”Fuldstændigt utilstedeligt” kaldte Stig Werner Isaksen udvidelsen af Tinglev-virksomheden N.T. Tømrer og Snedkerforretning. Det utilstedelige består ifølge den kommunale direktør i, at en anden direktør, virksomhedsejeren, har udvidet sit firmas fysiske rammer uden at sørge for de nødvendige tilladelser først. Ulovligheder skal selvfølgelig ikke accepteres. ”Med lov skal man land bygge”, som det står skrevet på indgangen til Københavns Byret. Og indlysende er det, at politikernes beslutning om – imod forvaltningens anbefalinger – at godkende Tinglev-virksomhedens udvidelse har nogle åbenlyst indbyggede problematikker. FOR HVILKET SVAR giver man det næste firma, der bryder reglerne lige så klokkeklart, som N.T. Tømrer og Snedkerforretning har gjort? Og hvordan vil den virksomhed, den direktør reagere, hvis embedsmændene også til den tid siger nej, og politikerne modsat nu holder fast i afgørelsen? Forskelsbehandling er blot et af de ord, der falder lige for. Som Stig Werner Isaksen formulerer det: - Jeg kan sagtens forstå politikernes beslutning, men jeg kunne bare ikke anbefale den. DET STOD PÅ ingen måde skrevet i embedsmands-manualerne, at det var den løsning, der blev konklusionen. Politikerne har i denne sag valgt den pragmatiske tilgang: Det ser ikke kønt ud; der er dog noget meget vigtigere på spil: Eller som den socialdemokratiske gruppeformand og borgmesterkandidat, Erik Uldall Hansen, konstaterede: - For os handler det om arbejdspladser. Venstres Philip Tietje, der er formand for vækstudvalget for land og by, er på linje. Også han kunne se arbejdspladser forsvinde, hvis politikerne havde fulgt embedsmændenes anbefalinger. SKÅRET IND TIL benet: Politikerne valgte pragmatisme før principper. Arbejdspladser før overholdelse af regler. Naturligvis er politikerne fuldt ud bevidste om dilemmaerne, og de har formentlig godkendt udvidelsen af Tinglev-virksomheden med billeder på nethinden af de problemer, godkendelsen kan skabe for dem senere. Ingen af dem kunne bare have holdt til de konsekvenser, en fastholdelse af den administrative afvisning måske havde resulteret i. ”POLITIKERNE SKYLD I, at virksomhed må fyre”, var en konklusion, der kunne være taget på de sociale medier. Det er selvfølgelig noget sludder, for virksomheden har ikke fulgt reglerne, men den slags kan være svær at forklare over for dem, der af den grund måtte sige farvel til deres arbejdsplads. Politikerne var nødt til at godkende virksomhedens udvidelse på bagkant. Vel vidende at en lignende sag kan dukke op i deres indbakke en anden gang. Og hvad gør de så? GOD SØNDAG

JV Podcast

JV Podcast: Danfoss-fyringer, rekord-opkøb og en enkelt københavner-chef huserer på Als

Annonce