x
Annonce
Læserbrev

Stjæl ikke de frivilliges penge - stående invitation til Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen

Læserbrev: Hvad er en byfest? Skåret ind til benet, så er det en mark, hvor man mødes for at drikke en øl eller to og give nabokonen et kompliment. Det ikke er den store raketvidenskab, der ligger bag. Ikke desto mindre er en byfest vigtig for sammenholdet i et lokalsamfund og kan ligefrem betyde, at befolkningstallet stiger ni måneder efter. Og skulle der være et økonomisk overskud, vil det gå til idrætslivet til glæde for børn, unge og gamle.

Det er frivillige, der slæber kassen med øl ud på marken. Nogle gange sætter de også telte op og sørger for musik. Der er mange variationer over det samme tema.

Naturligvis skal myndighederne orienteres om en sådan fest. Det kræver en del skriveri. Men kommune, politi, brandmyndigheder er gode samarbejdspartnere – sådan er det i hvert fald i Haderslev Kommune.

Langt væk fra virkeligheden har Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen imidlertid fået en ide. Når der skal være byfest, skal der hyres en ekstern rådgiver, som skal udarbejde en såkaldt ”pladsfordelingsplan” – altså en oversigt over, hvor bænke og borde skal stå. Beløb på langt over 10.000 kr. er nævnt for denne rådgivning (kilde dr.dk).

Man kunne frygte, at Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har glemt, at det ikke er deres opgave at tage penge fra frivilligheden men at støtte dem og vejlede dem.

Vi vil derfor opfordre til, at Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen træder ud i virkeligheden og ser, hvad en byfest er for noget. Og skulle I komme forbi Pins’Mærken eller Vojens Høtte, så giver vi en fadøl eller to, hvis I lader bilen stå. For mon ikke der er mere sikkerhed i at stoppe bare en enkelt spritbilist end i at udarbejde for millioner af kroners pladsfordelingsplaner? For det er jo blot en flok frivillige, der slæber en kasse øl ud på en mark for at styrke fællesskabet, idrætslivet og skabe rum til at give nabokonen et kompliment!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Daginstitutioner og mindre skoleklasser genåbner 15. april - sommerens festivaler aflyst

Annonce