Annonce
Varde

Stjernecellisten Andreas Brantelid underviser i masterclass på Musik & Billedskolen

Stjernecellisten Andreas Brantelid giver koncert i Medborgerhuset den 18. november sammen med pianist Christian Ihle Hadland, men forinden har han indvilget i at give en masterclass med udvalgte celloelever fra Musik og Billedskolen. PR-foto

Varde: Mandag den 18. november kan cello-eleverne på Esbjerg Kulturskole og Musik & Billedskolen kan se frem til en usædvanlig oplevelse, når cellisten Andreas Brantelid lægger vejen.

Som optakt til koncerten om aftenen har Andreas Brantelid sagt ja til at lave en masterclass for udvalgte celloelever, som dermed får en enestående mulighed for at blive undervist af en af tiden dygtigste cellister.

- Det bliver stort at blive undervist af en verdensstjerne. Andreas er et venligt menneske, og der er ingen tvivl om, at eleverne vil få noget med hjem at tænke over, siger cellolærer i Musik & Billedskolen Trine Toft Eriksen.

Andreas Brantelid betegnes som en af sin generations mest fremragende, klassiske musikere. Han er født i København i 1987 af svenske/danske forældre. Efter at have modtaget undervisning fra sin far Ingemar fik Andreas sin solodebut i en alder af 14 år med Elgars cellokoncert sammen med Det Kgl. Kapel i København, lyder det i pressemeddelelsen.

Koncerten kl. 19.30 i Medborgerhuset bliver med klavertroldmanden Christian Ihle Hadland og har Debussys, Shostakovitch og Rachmaninov på programmet.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Udskriv en dosis sund fornuft i en fart

Udeblivelser er et regulært problem i sundsvæsenet. Fordi det er spild af de trængte velfærdsressourcer, når både højt specialiseret personale og dyrt udstyr må vente forgæves på en patient, der ikke dukker op på det afsatte tidspunkt. Derfor er det helt og aldeles håbløst, at et ufleksibelt system tidligere på året betød, at en succes på Kolding Sygehus måtte lægges i graven. Succesen var et forsøg, der gav patienter med en henvisning mulighed for selv at booke en tid til skanning fremfor blot at få stukket systemets tid ud. Forsøget fik antallet af udeblivelser til at falde fra i gennemsnit 14 om ugen til fire. Det viste sig nemlig, at fleksibiliteten betalte sig. At det for patienterne gjorde en forskel. Helt banalt i form af muligheden for at kunne booke en tid, som passede ind med øvrige gøremål. Og sikkert også i form af øget ansvarlighed. En tid, man selv har booket, er svær at udeblive fra. Et sådant forsøg skulle selvfølgelig ikke bare fortsætte, men bredes ud. Ikke bare til andre afdelinger på Kolding Sygehus, men på alle sygehuse. Skulle man tro. Men sundhedsloven er firkantet, og den foreskriver, at patienter skal have en konkret tid i hånden tre dage efter henvisningen. Altså levner loven ikke plads til patientens egen booking. Derfor døde forsøget. Trods et resultat, der uomtvisteligt var positivt for både patienter og sundhedsvæsen. Region Syddanmark skubber på for at få lov til at genoptage forsøget. Ros for det. Forsøget er i sin essens et eksempel på et sundhedsvæsen, der er til for borgerne og ikke det omvendte. Det bør derfor være en formsag for Sundheds- og Ældreministeriet at finde en gangbar vej gennem egne regler og bureaukrati, så patienterne igen kan tages med i planlægningen. Sundhedsloven sikrer vigtige patientrettigheder. Det er godt, og historien viser, at det er nødvendigt. Men det er et sygt sundhedsvæsen, der kvæler gode tiltag i et stift bureaukrati. Må sundhedsministeren reagere hurtigt: Der er brug for en dosis sund fornuft i en fart.

Esbjerg

Fødevarekontrol: For gammel frugt koster Brugsen i Bramming bøde på 30.000 kroner

Annonce