Annonce
Sønderborg

Stjernekok hædret med eftertragtet pris

Den kendte kok Jesper Koch blev årets vinder af Initaprisen 2020, som Sønderborg Handel står bag. Arkivfoto: Timo Battefeld
Det blev manden bag restauranterne på Alsik Jesper Koch, der løb med Initaprisen 2020, da den torsdag aften blev uddelt af Sønderborg Handel.
Annonce

Sønderborg: Det blev manden bag restaurantkonceptet på Alsik, der i år fik Sønderborg Handels initiativpris - Initaprisen.

- Som den erhvervsmand og ildsjæl han er, er det en stor glæde at kunne overrække dette års Initapris til Jesper Koch, lød det fra formand Rikke Torré, da hun torsdag aften ved foreningens generalforsamling uddelte prisen.

Initaprisen gives til en person, forening eller virksomhed, som har taget et særligt initiativ og vist vilje til at gøre noget til gavn for byens erhvervs- og handelsliv eller gjort byen kendt ud over lokalområdet.

Prisen består af en skulptur, der forestiller to halvkugler, der ligger forskudt for hinanden, men som alligevel er i balance. De forestiller Viljen og Lysten.

- Viljen til at nå til tops, må man også sige er sket på flere fronter her i Sønderborg. Det er placeringen i den højeste bygning – nærmere 17. etage på Hotel ALSIK, hvor der bliver nørdet total igennem med den største lyst og vilje, lød det videre fra Rikke Torré.

Initaprisen er tidligere gået til blandt andet Linaks Bent Jensen og Bitten og Mads Clausens Fond. Sidste gang gik den til erhvervsmanden Jesper Schack for sit store arbejde med at få Tour de France til Sønderborg.

Annonce

Vant til priser

Jesper Koch stammer fra Aabenraa. Den 45-årige mesterkok har vundet talrige priser, ligesom han er kendt for programmer som Masterchef på TV3.

Han gik i kokkelære som ganske ung og har arbejdet på en perlerække af restauranter i ind- og udland herunder flere to- og trestjernede Michelin-restauranter.


Som den erhvervsmand og ildsjæl han er, er det en stor glæde at kunne overrække dette års Initapris til Jesper Koch

Rikke Torré, formand for Sønderborg Handel


Herefter slog han sig ned som gastronom i Aarhus, hvor han sammen med sin tvillingebror Michael, stod bag succeser som Brdr. Koch, Kocherier og Det Glade Vanvid.

Senere kom lillebror Lasse til, og de fortsatte restauranterne, da Jesper Koch i stedet blev udvikler og rådgiver af gastronomiske koncepter under navnet By Koch.

Det var her han kom ind i billedet hos Alsik og BMC-fonden, hvor han er ansvarlig for gastronomien for de tre restauranter samt spacafé i det ny hotel med 190 værelser.

"Syttende" på Alsik er nomineret til "Årets Restaurant" af Dansk Spiseguide, ligesom Jesper Koch er nomineret til "Årets Kokkeprofil 2020", som bliver uddelt i oktober på Dyvig Badehotel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Populær familieklub begynder i Ribe

Danmark

Frank Jensen: - Man kan opfatte, at min glæde bliver for overvældende

Annonce